Потвърдено: БФС отказа да картотекира 9 играчи на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Потвърдено: БФС отказа да картотекира 9 играчи на ЦСКА

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 авг 2012 23:28

Pichichi написа:
mig31bg написа:Има приказка - и вълка сит и агнето цяло . Така Мокетя прави услуга и на ЦСКА , и на Вихър - Айтос . КАК ? Много просто . ЦСКА ще обжалва пред Апелативната комисия и естествено ще спечели спора , защото няма друг начин - казуса юридически е много лесен за решаване. Така БФС-то на културата ще се оправдае пред УЕФА и Вихър как искало да помогне , ама Апелативната комисия се е произнесла по случая в полза на ЦСКА . БФС не може да спре картотекирането на играчи в ЦСКА докато тече обжалването и ЦСКА още в понеделник ще си картотекират всички играчи .Така , че пак много шум за нищо , за да се угоди на тоя псевдоадвокат Киряков !

Аз съм съгласен с това мнение(с изкл. на това че ще картотекират в понеделник ).
По нагоре прочетох и едно друго мнение което също ми се струва правилноно може и да греша и то е че в момента към
03.08.2012 БФС може да наложи наказание на ЦСКА да не картотекира нови играчи само за предстоящия трансферен
период от 01.01.2013 до 28.02.2013. но не и за започналия на 01.07.2012 г. трансферен период.
Не съм сигурен и нека ако някой е наясно да коментира .

Решението влиза в сила от момента на обявяването му , тоест от днес . Обжалването няма да промени нищо , защото картотекирането на нови играчи се извършва на заседание на СТК към БФС ... а то може да е и на 31-и август . А дотогава решението може да бъде потвърдено от Апелативната комисия ( което ще се случи със сигурност ) . Иначе казано - ЦСКА обжалва и внася документи за картотека на нови играчи още в понеделник . Но тези документи ще бъдат разгледани на заседание на СТК , което може да бъде насрочено за вторник ... или за след 20-дни

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 авг 2012 23:31

TheOnly1 написа:Ами питай Гугъл за изпитателен срок: )

Мерси за съвета , ама съвсем случайно имам правна литература по въпроса ;)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 авг 2012 23:41

subzero написа:
Искам си Акаунта написа:
subzero написа:Всичко е ташак и поредната подигравка с Черноморец. Един ден обаче всичко ще се нареди. ТОЙ вижда всичко!! ;)

Koe по-точно ти се вижда подигравка ???

Ми почти съм сигурен,че на следваща инстанция това ще бъде променено и ЦСКА ще си картотекират футболистите. Това е подигравката. Да не говорим,че наказанието трябва да е доста по-сериозно.
[offtopic]Ко прайш в тоя форум?? :mrgreen:[/offtopic]

Наказанието е такова каквото е предвидено в правилниците на ФИФА и УЕФА . Аз пък съм сигурен , че всички инстанции ще потвърдят решението на ДК ... просто защото такива са правилниците на централите . В тях е предвидена възможността да се обжалва и ЦСКА са в правото си да се възползват от нея . Тъкмо ще имат време да си платят за Анисе на Черноморец ( или самия Анисе да плати 350 000 евро , за възможността да играе в ЦСКА ) и ще могат да си картотекират и Платини . Съвсем между другото , договорите на футболистите на Локо Плодив първо трябва да се разтрогнат от СТК , за да станат "свободни агенти" . Току виж Марешки изявил претенции към тях ;)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 авг 2012 23:44

Искам си Акаунта написа:

Определено не ти трябва тази литература, след като имаш водещият пример на Градев и Радостин Василев.Каквото кажат те-това е..ама имало правилници, ама имало закони..ньееее...Законът-това са Градев и Василев.Правилниците на ФИФА-това са Градев и Василев.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 авг 2012 23:49

Кашчей написа:
Искам си Акаунта написа:

Определено не ти трябва тази литература, след като имаш водещият пример на Градев и Радостин Василев.Каквото кажат те-това е..ама имало правилници, ама имало закони..ньееее...Законът-това са Градев и Василев.Правилниците на ФИФА-това са Градев и Василев.

Като спомена Градев ... вчера вечерта го видях във Влас . Май ще му объркат почивката на човека :mrgreen:

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 03 авг 2012 23:52

nakamura написа:Като е ясно ,че ЦСКА е в правото си и БФС неправомерно спира трансферите им , мисля че е редно да подадат една жалба в УЕФА . А може и срещу Черноморец да пуснат жалба за оказване на натиск и изнудване

Няма да го направят!
Опрат ли нещата до УЕФА увисва лиценза, а и случаят с Платини не е изчистен и се дължат пари и към други субекти (най-общо казано).

Потребителски аватар
THE RED SNAKE
Контакти:

Мнениеот THE RED SNAKE » 04 авг 2012 00:10

Хора, да разбирам ли от вас, че такъв тип договор всеки клуб може да си сключва оттук насетне и като му скимне да освободи футболиста може да го направи без никакви сътресения за клуба :? :roll: ? Тоест футболиста няма никакви права по начина, който е подписан този договор :roll: ! Разяснете картинката на нас невежите :geek: :oops: !

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 04 авг 2012 00:17

THE RED SNAKE написа:Хора, да разбирам ли от вас, че такъв тип договор всеки клуб може да си сключва оттук насетне и като му скимне да освободи футболиста може да го направи без никакви сътресения за клуба :? :roll: ? Тоест футболиста няма никакви права по начина, който е подписан този договор :roll: ! Разяснете картинката на нас невежите :geek: :oops: !

Футболистът има право да НЕ ПОДПИСВА такъв договор. ;) Никой не е карал Анисе с пистолет до главата да подписва каквото и да е...

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 04 авг 2012 00:34

THE RED SNAKE написа:Хора, да разбирам ли от вас, че такъв тип договор всеки клуб може да си сключва оттук насетне и като му скимне да освободи футболиста може да го направи без никакви сътресения за клуба :? :roll: ? Тоест футболиста няма никакви права по начина, който е подписан този договор :roll: ! Разяснете картинката на нас невежите :geek: :oops: !

Към момента всеки клуб може да изготвя договори като този между Анисе и Черноморец . И всеки футболист да ги подписва ако има това желание . Промените които Изпълкома прие по случая , все още не са в сила , защото трябва да бъдат одобрени от спортния министър . Сътресения обаче ще има , дори и ако клуба реши да се възползва от срока за изпитване . Просто правилниците на ФИФА и УЕФА са категорични . Сключен договор между клуб и играч НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРАТЯВА ЕДНОСТРАННО ПО ВРЕМЕ НА СЕЗОНА . И ще понесе санкции от централите .

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 04 авг 2012 00:43

Според мен, причина за скоростните действия на БФС може да е жалбата на Черноморец до УЕФА. Ако там е имало раздвижване, то и БФС са пришпорили нещата, за да не изглеждат смешни пред шефовете си.

Върни се в “ЦСКА”