Мнениеот redpride » 06 юли 2012 15:02
Мораес се върна, но смятам, че е рано да се радваме. Титан щом са решили да го продават ще намерят отбор да плати. Аз лично имам малко по-различно мнение от повечето червени фенове спрямо Мораес. Смятам, че този играч не е за голям отбор и ще ви кажа защо. Мораес игра един цял полусезон и вкара доста голове, но на кого? Единствения ценен резултат може да е този срещу Литекс на Армията. В най-важните моменти от сезона, визирам мача с Миньор, гостуването във Враца, срещу Левски и финала с Лудогорец бразилеца ги проспа. Дори по-лошо! Двете изпуснати дузпи костваха на ЦСКА точки, които накрая натежаха. Забелязва се тенденцията, че Мораес играе силно само на Армията, а в напечени моменти психиката му изневерява. Дузпите срещу Миньор и Враца бяха изпълнени абсолютно страхливо и безотговорно. Има коренна разлика с изпълнението му срещу Локо Пловдив на Армията. Явно човека, макар и добър нападател е с лабилна психика и затова досега не си е намерил силен европейски клуб. Мораес е призван да вкарва, но в така наречените по-леки мачове. Зико беше друга бира, защото можеше да извади отбора точно в напечени двубои. Неговете попадения ни донесоха повечето точки през полусезона. Лесно е да вкараш при 2,3:0, трудно е при 0:0 или 1:1. С казаното по-нагоре не искам да умаловажавам стореното от Мораес, а само изброявам фактите. Ще се радвам ако остане, но ще бъда по-щастлив ако намерим нападател, който може да вкара отвсякъде и да се нагърбва и с важните дузпи. Спомнете си, че такъв беше Неи при предишния период на Стойчо. Бразилица не трепваше и можеше да отбележи отвсякъде. Още с удоволствие гледам гола му срещу Омония, трите срещу Локо София и дузпата срещу Толуза. Според мен Мораес има по-добра техника и поглед върху играта от Неи, но няма неговота психика. Пожелавам късмет на Мораес и дано още срещу Баку да ме опровергае!
П.П. Лудогорец не са одобрили Тунчев и няма да е лошо Стойчо да го прибере при нас.