Интервю с Димитър Борисов

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
baerba1995
Контакти:

Интервю с Димитър Борисов

Мнениеот baerba1995 » 05 юли 2012 13:08

Г-н Борисов, вчера Стойчо Младенов постави ултиматум селекцията да е готова до неделя (8 юли). Към кого е този ултиматум?

- Питайте Стойчо, защо питате мен?

Изказването му може да се тълкува, че новите футболисти идват без той да е казал "да". Кой прави селекцията на ЦСКА?

- Веднага отговарям. Селекцията на ЦСКА се прави изцяло от Стойчо Младенов. Няма нито един нов футболист с договор, който да не е доведен лично от него. Още по-малко пък да не е казал "да".

До този момент са привлечени Христо Янев, Сивард Спрокел, Нилсон, Томаш Черни, Килиън Шеридън се върна от наем, а се очаква и Ди Вани...

- Така. Христо Янев е в отбора по желание на Стойчо Младенов. Сивард Спрокел и Томаш Черни са в ЦСКА по искане на треньора и доведени от неговия мениджър Лъчо Танев. Нилсон е тук по настояване на Младенов и доведен от един португалец, който аз не познавах и се оказа, че е адвокат на Байдек и работи за Бенфика.

Килиън Шеридън е при нас по изрично настояване на Стойчо Младенов. За него имаше оферта от Шотландия, но я отхвърлихме. Ди Вани идва по изричното настояване на Стойчо Младенов. Други въпроси имате ли?

Искате да кажете, че вие не сте довел нито един футболист?

- Да, точно това казвам. Нали сте журналисти? Питайте Стойчо кой е довел новите играчи. Да каже: "доведе ми ги този и този". Нека излезе и да назове имена. Аз доведох в отбора Мораеш, Зику, Гранден, Нелсон, Платини. Вие ме обвинявахте, че се бъркам в селекцията. Ето, сега цялата селекция се прави от треньора. Ще ви дам един пример. Когато Стойчо поиска Спрокел, аз го попитах: "по-добър ли е от нашите централни защитници. Имаме четирима - Грънчов, Крачунов, Апостол Попов и Костадин Стоянов." Той ми каза, че е много добър. След мача с Торпедо отново го попитах дали е сигурен в качествата на Спрокел. Той отново отговори с "да". Аз лично не съм убеден в това и бях против да го вземем, но се съгласих с треньора. Надявам се аз да бъркам в преценката си, а не Стойчо.

Стойчо нарече играчите на проби "бледолики вождове"...

- Казах ви, аз и Иво не сме довели нито един футболист - било то с договор или на проби. Питайте Стойчо кой е дошъл и кой е подписал без негово съгласие. Такъв футболист няма. А като не харесва тези на проби, да ги махне.

Между вашите думи и тези на Стойчо като че ли има разминаване. Има ли конфликт между вас?

- Не, няма. Дали сме му цялата власт. Не искаше да работи с Жоро Павлов - докарахме му Ваноли. До този момент той беше и селекционер, и треньор, и мениджър, но е видно, че работата му е много и трябва наякой да му помага. Този някой не мога да съм аз.

Преди началото на сезона получихте ли списък с набелязани футболисти от Стойчо Младенов и какво стана с тях?

- Отговарям. Една трета от тези играчи струват прекалено много пари и ние не можем да ги купим. В него имаше футболист, за когото ни поискаха почти 4 млн. евро. Клубът му отказа оферта от над 2 млн. евро от отбор от Висшата лига.

Други футболисти, с които преговаряхме от този списък, отказаха да дойдат. И образно казано третата третина са тук или се надявам да дойдат. Един от тях е Ди Вани. Уж сме се разбрали, вече сме му купили билет за България, чакаме го с португалски представител за заключителни преговори в София.

Също така вчера Младенов заяви, че ЦСКА има крещяща нужда от четирима офанзивни играчи и че селекцията трябва да е завършена до неделя...

- Той е треньорът. Да ги намери заедно с Ваноли и да ми ги предложат. Аз ли трябва да ги търся? А по повод завършването на селекцията попитах Стойчо дали не е късно да вземем Ди Вани след 2 юли. Той ми отговори, че няма проблем да дойде и до 10-ти.

Колко ви струва селекцията?

- Ако привлечем Ди Вани и Платини, може да надхвърли 450 000 евро. Това не са малко пари, нали? И повече от 70% от тази сума отива за комисионни на мениджъри. Дано не сме се излъгали в качествата на играчите и те се окажат по-добри от нашите.

Знаете ли каква е нагласата на феновете към този момент?

- Каква?

Ако отстраните Баку, Стойчо ще е герой. Ако отпаднете - виновни ще са собствениците...

- Защо да е такава. Ето, казах ви. Попитайте Стойчо кого съм довел и дали казаното от мен не е истината. По-подробна информация от тази, която ви дадох едва ли ще получите от друг отбор. ЦСКА отново е най-прозрачният клуб в България. Поинтересувайте се какво става при другите.

Как ще коментирате позицията на собсвениците? Ако наистина Стойчо прави селекцията защо Делев и Платини не се върнат като в момента и двамата ще излезнат без трансферна сума?

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Re: Интервю с Димитър Борисов

Мнениеот mertezaker » 05 юли 2012 13:19

Този конфликт между Стойчо и Титаните ще свърши зле, като няма пари това ще ни е селекцията...За първи път може би откакто съм привърженик на отбора, нямам никаква надежда за титла.

Потребителски аватар
baerba1995
Контакти:

Мнениеот baerba1995 » 05 юли 2012 13:23

mertezaker написа:Този конфликт между Стойчо и Титаните ще свърши зле, като няма пари това ще ни е селекцията...За първи път може би откакто съм привърженик на отбора, нямам никаква надежда за титла.

ок, няма пари, но не е проблем да вземат играчите от миналото лято... с Платини и Делев ще изглеждаме далеч по-опасни напред..

Потребителски аватар
BaLoN
Контакти:

Мнениеот BaLoN » 05 юли 2012 13:27

Казват, че надеждата умира последна, но и моята надежда за титла този сезон липсва :( болно ми е, но НЕ ВЯРВАМ!
catch me ... if you can !

Потребителски аватар
BaLoN
Контакти:

Мнениеот BaLoN » 05 юли 2012 13:29

baerba1995 написа:
mertezaker написа:Този конфликт между Стойчо и Титаните ще свърши зле, като няма пари това ще ни е селекцията...За първи път може би откакто съм привърженик на отбора, нямам никаква надежда за титла.

ок, няма пари, но не е проблем да вземат играчите от миналото лято... с Платини и Делев ще изглеждаме далеч по-опасни напред..

Дано ! Дано не продадат Мораес, дано върнат Делев и Платини дано привлечем качествени футболисти ....!!!
catch me ... if you can !

Потребителски аватар
gentlemanxxx
Контакти:

Мнениеот gentlemanxxx » 05 юли 2012 13:31

BaLoN написа:
baerba1995 написа:

Дано ! Дано не продадат Мораес, дано върнат Делев и Платини дано привлечем качествени футболисти ....!!!

Как ще привлекат качествени футболисти като няма пари? Парите се очакваха да дойдат от Мораес, но и това не стана така че ще се залага на Станко и Мораес :lol:

Потребителски аватар
Yoda
Контакти:

Мнениеот Yoda » 05 юли 2012 13:32

Титла ли ?!?!?!?!?!?!?!?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ако останете в А група ще е успех !
Левски-цска -17.11.1968 - 7:2 , 23.09.1994 - 7:1 - 51 години синини от бича !

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 05 юли 2012 13:35

baerba1995 написа:

Съгласен съм с теб!Можем отново да имаме Мораес,Делев и Платини като миналата есен.Като прибавим Янев,Анисе и Карачанаков придобиваме доста страшен вид.Не мога да разбера защо не ги вземаме.Въобще всичко ми е пълна мъгла.Вярвам на Стойчо,така че той трябва да излезе и да каже нещата такива каквито са без недомлъвки.

Потребителски аватар
tzvetan_tee
Контакти:

Мнениеот tzvetan_tee » 05 юли 2012 13:35

Вие, цесекари на кого вярвате, на Борисов или на Младенов? Защото е повече от ЯВНО, че единият лъже. Ако това се окаже Тройчо, как ще реагирате?
Последна промяна от tzvetan_tee на 05 юли 2012 13:36, променено общо 1 път.
КОГАТО СИН ГРЪМ УДАРИ, ЧЕРВЕНОТО ЕХО ЗАГЛЪХВА....

iliyan

Мнениеот iliyan » 05 юли 2012 13:36

Всичко е много интересно като се предвид , че нашите журналисти си пишат какво се сетят ! И се питам дали има поне 10% от двете изказвания - на Стойчо и на Борисов ! Да не се окаже после , че и двете са свободни съчинения по картинка на някой който трябва да запълни вестника си !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Върни се в “ЦСКА”