danko_sot написа:Не ни трябват Вълци, Ковачки и т.н. Трябват ни хора като Божков или Домусчиев. В днешно време е така- да купиш един клуб винаги е обвързано по някакъв начин и с бизнеса ти. Томов взе ЦСКА в сложна сделка между него и Митал за Кремиковци, Титан ни взеха, за ад вземат концесията на оклука в София. Това подсказва, че ако те продадат ЦСКА, може да сагубят и сметопочистването в столицата. Зависи и до кога им е договорът с общината и с Фандъкова. Явно е, че тоя Вълкът ще има няква сметка да вземе ЦСКА, ако му дадат на него боклука в София. При такова положение той едва ли ще е много по-различен от Титан. Съгласен съм бъдещият собственик да е по-беден , в смисъл беден-беден, да кажем с годишен доход от 10-15 млн. Това е много малко за едрия бизнес си мисля като сума. И издръжката на ЦСКА е толкова горе-долу. Мисълта ми е този човек да е отдаден на ЦСКА, сърцето му да е изцяло червено и да милее за клуба. Да намира спонсори, да налагаме юноши( щем не щем с такъв бюджет ще се наложи), да развиват основно школата. Изобщо съгласен съм на такъв вариант, дори и да не спечелим титлата няколко поредни години. То не че сега я печелим и има гаранция, че с много пари става, а с по-малко не. Най-общо тезата ми е такава: По-добре собственикът да е беден, но честен и с голямо червено сърце, отколкото някъв супербогаташ, но на който му е през оная работа за ЦСКА и използва клуба, за да развива други части от бизнеса си
Божков и Домусчиев не са по-малки далавераджии от Вълка, Титаните и други такива екземпляри. Всеки стига да иска може да се запознае с тяхната история. На всички парите им са от разни далаверки, от приватизациики и т.н. по времето на мътните години, което стана за сметка на народа. За Домусчиев се заговори по мащабно във футболните среди, когато взе Лудогорец. Но той, Вълка, Божков са едни от най-богатите хора в България, които пряко или косвено са свързани с идеята ЦСКА и могат да отделят достатъчно пари за издръжка на мъжете, за юношите, за базите и т.н. Докато Титаните просто ги набутаха в ЦСКА, както набутаха и ВТБ в Левски. Всеки ЦСКАр иска да има поне 7-8 юноши на клуба в титулярния състав, но това е много трудно и ще отнеме много време. Така че в момента ни трябва богат собственик, свързан с идеята ЦСКА.