Това е една хронология на чужденците, играли на "Армията" точно когато взехме Леонардо Лима....
Тук Флорентин Петре и още няколко кадърни чужденци още ги няма в списъка...

Невероятен играч.

Флорентин беше такъв в родния си Динамо Букурещ а после и при нас, това момче винаги се е раздавало на 100% в мачовете, затова е и национал на Румъния, затова и Васил Божков ходи лично да преговаря за него и го докара после със самолета си до "Армията", без да се интересува искат ли го от начало треньорите ни или не...
Но после като заигра при нас, на всички им стана ясно какъв играч сме взели....

А Мукаси не е бразилец

а южноафриканец....

Жоао Карлош беше много добър защитник, помня обаче как след един мач срещу Нефтохимик го бяха набедили че е продажник и искаше да си ходи, едвам го успокоиха и после пак си беше познатия стълб в отбраната...
И понеже гледам пак списъка с легионерите - а какъв железен защитник беше този македонец Люпчо Марковски - жалко че попадна в ЦСКА в неподходящо време...
Аз така и не разбрах защо Стойчо спря да разчита на Чарас - преди 2-3 седмици гледах пак по сателитния канал мача срещу Блекбърн - еми това аржентинче изяде тревата по крилото и в дефанзивен и в офанзивен план, страхотен мач изигра, но във вътрешното първенство изобщо не го пускаше Стойчо, голяма грешка според мен....
Според мен сегашните чужденци в ЦСКА с много малки изключения са много слаби...
Ако сравня играта на Маркиньос особено в последния сезон с някои от чуждите халфове в последните години, Хидиует е 1000 години пред него, а онзи грузинец Амиран Муджири, Артим Шакири че даже и Алтин Хаджи играехо много по-постоянно от бразилеца, който блесне един мач и после 5 никакъв го няма....
И понеже някой привърженик на фк "Подуене" спомена с ирония ИбрахимаГай, та да си припомним, че той не е играл в Риека, Рен и Анадола а в ЦСКА и то срещу:

Тоест : Ибрахима игра и то с много добър успех при всички запомнящи се участия в ЕКТ на ЦСКА в последното десетилетие - като се почне от Шахтьор, мине се през Блекбърн, Ливърпул, Байер Леверкузен....
"Къде съм аз, къде е Гонзо"?
А от Матия Матко, Мансур Аянда и Роберт Цаха по-големи недоразумения при нас не са играли....