ЦСКА сменя "Сърца червени" с нов химн

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
S.T.A.L.K.E.R
Контакти:

Re: ЦСКА сменя "Сърца червени" с нов химн

Мнениеот S.T.A.L.K.E.R » 10 май 2011 23:32

vladitol написа:http://www.youtube.com/watch?v=iNa551dR6Rc Не ви ли харесва,Пинк Флойд Класика !

Що песента е хубава, посветена е на с(в)ините от Подуене!

http://tefterche.org/tefterche/?p=63081#more-63081

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 11 май 2011 20:05

Данчето Христова подари "Сърца червени" на ЦСКА
Ще има ли нов химн ЦСКА? Този въпрос разтресе "червената" общност след идея на "Титан" да смени любимата песен. Сега на "Армията" ехти "Сърца червени" на Йорданка Христова. Публиката я харесва, макар че агитката набляга на друг репертоар. Президентът Димитър Борисов е наредил търсене на нов химн за тържеството на 28 май, което ще отбележи със закъснение 63-ата годишнина на ЦСКА. Не обаче от финансови съображения, както се разчу. Никой от авторите на "Сърца червени" не е искал и стотинка. Съветници се обаждали постоянно на Борисов с идея за ново парче. Явно той се е запалил.

"От вас чувам, че съм искала пари. Пълна измислица - заяви вчера пред "Стандарт" Данчето Христова. - Нека хората се радват на песента още дълго време. Нямам никакви претенции. Този химн съм го изпяла като цесекарка, подарявам го на любимия отбор."

Тя разказа прелюбопитна история от 1999 г., когато е създаден химнът. Евгени Димитров-Маестрото бил натоварен от ЦСКА и Литекс със задача да измисли песни, с които двата тима да вдигнат съответно купата и титлата. Текстовете са на Ивайло Вълчев. Маестрото се обърнал към певицата заради "червените" пристрастия. Още тогава тя категорично отказала да вземе пари. Орлин Горанов пък се заел със задачата да изпълни "Гласът на Ловеч и Балкана".

Иначе Данчето Христова е популярна и с друг химн - този на Септември. Поетът Елин Рахнев, също известен фен на ЦСКА, потвърди, че не е автор на текста на химна, а и никога не би искал пари от любимия клуб. Негова е песента на сектор "Г", направена с помощта на група "Остава".

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 май 2011 21:16

bobonikolov написа:
Ще има ли нов химн ЦСКА? Този въпрос разтресе "червената" общност след идея на "Титан" да смени любимата песен. Сега на "Армията" ехти "Сърца червени" на Йорданка Христова. Публиката я харесва, макар че агитката набляга на друг репертоар. Президентът Димитър Борисов е наредил търсене на нов химн за тържеството на 28 май, което ще отбележи със закъснение 63-ата годишнина на ЦСКА. Не обаче от финансови съображения, както се разчу. Никой от авторите на "Сърца червени" не е искал и стотинка. Съветници се обаждали постоянно на Борисов с идея за ново парче. Явно той се е запалил.

"От вас чувам, че съм искала пари. Пълна измислица - заяви вчера пред "Стандарт" Данчето Христова. - Нека хората се радват на песента още дълго време. Нямам никакви претенции. Този химн съм го изпяла като цесекарка, подарявам го на любимия отбор."

Тя разказа прелюбопитна история от 1999 г., когато е създаден химнът. Евгени Димитров-Маестрото бил натоварен от ЦСКА и Литекс със задача да измисли песни, с които двата тима да вдигнат съответно купата и титлата. Текстовете са на Ивайло Вълчев. Маестрото се обърнал към певицата заради "червените" пристрастия. Още тогава тя категорично отказала да вземе пари. Орлин Горанов пък се заел със задачата да изпълни "Гласът на Ловеч и Балкана".

Иначе Данчето Христова е популярна и с друг химн - този на Септември. Поетът Елин Рахнев, също известен фен на ЦСКА, потвърди, че не е автор на текста на химна, а и никога не би искал пари от любимия клуб. Негова е песента на сектор "Г", направена с помощта на група "Остава".

Данчето Христова може да подари собственото си изпълнение, но не и песента.Песента може да я подари композиторът само.Ако композиторът реши, че трябва да получава пари за песента си... то с пълно право може да забрани изпълнението и на публични места, ако не му се плаща.

Аз правя разликата, но този, който е писал материала се съмнявам, че я прави.

ПП-Лили Иванова и Митко Щерев са в обтегнати отношения и тя в момента не може да пее нито една негова песен.Ако изпълнителят (без да е и автор на песента) можеше да я подарява...
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 11 май 2011 22:31

Кашчей написа:
bobonikolov написа:

Данчето Христова може да подари собственото си изпълнение, но не и песента.Песента може да я подари композиторът само.Ако композиторът реши, че трябва да получава пари за песента си... то с пълно право може да забрани изпълнението и на публични места, ако не му се плаща.

Аз правя разликата, но този, който е писал материала се съмнявам, че я прави.

ПП-Лили Иванова и Митко Щерев са в обтегнати отношения и тя в момента не може да пее нито една негова песен.Ако изпълнителят (без да е и автор на песента) можеше да я подарява...

До някъде си прав.Зависи обаче кой държи правата върху песента.Това може да е Маестрото,Ивайло Вълчев както и самата Йорданка Христова.
P.S.Ръководството на ЦСКА официално обяви конкурс за написването на нов химн на клуба. Досега "армейците" използваха "Сърца червени" на Йорданка Христова, но занапред искат да се радват на друго музикално произведение.

"Всяко ваше произведение, което трябва да се състои от текст и музика, ще бъде безпристрастно оценено от специално съставено за целта професионално жури. За автора на песента, спечелила първо място, е предвидена награда от 3000 лева. Очакваме ви с готовите композиции, записани на компакт диск в първа и втора стая на втория етаж в административната сграда на стадион „Българска армия”, се казва в обръщението на ЦСКА.

Потребителски аватар
emi_loko_plovdiv_usa
Контакти:

Мнениеот emi_loko_plovdiv_usa » 13 май 2011 14:14

на мен лично любима ми е Сектор Г която е с Мария Илиева, Тончо Токмачиев и Дони, особено ако музиката е от група Остава която също обожавам.
САМО ЦСКА, Киро Котев и Апостол Попов!!!!!!!
Само Манчестър Юнайтед, Челси, Милан, Реал Мадрид, и Лос Анджелес Галакси
Аз съм emi_cska!!!!!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 май 2011 18:23

emi_loko_plovdiv_usa написа:на мен лично любима ми е Сектор Г която е с Мария Илиева, Тончо Токмачиев и Дони, особено ако музиката е от група Остава която също обожавам.

Песента е отвратителна (да ме прощавате, но го казвам от естетична точка), да не говоря за изпълнението.Химнът не може да бъде просто някаква песен, написана ей така, между другото.. и изпълнена по същият начин.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “ЦСКА”