Атаките срещу Левски и ЦСКА не са обиди, а бизнес, твърди бизнесменът пред Sportal.bg
Босът на "Титан" Димитър Борисов, който заедно със съдружника си Иво Иванов спаси ЦСКА от фалит, реши да проговори. Вижте какво каза бизнесменът пред аудиторията на Sportal.bg.
Г-н Борисов, започваме с горещата тема на седмицата и атаките срещу ЦСКА. Как ще ги коментирате?
- По принцип не обичам и не искам да коментирам глупости. Ние, от фирма "Титан", предпочитаме да си гледаме нашия отбор и да не се занимаваме с другите клубове. За това нямам желание да внасям
излишно напрежение. Все пак футболът е игра за забавление, а не война.
Много хора твърдят, че има директива ЦСКА да е шампион. Дори от Левски са на това мнение.
- От кого е директивата? Най-вероятно от Европейския съюз. Много параноици има в тази държава. Вижте, моето мнение по въпроса е
следното: ЦСКА и Левски винаги ще бъдат атакувани. Интригите срещу двата гранда са се превърнали в бизнес от вас, журналистите. Пишете,
защото се чете. Това е.
Не само ние пишем и футболните хора говорят.
- Интернет порталите сте страшна работа. Не ме разбирайте погрешно. Не ви обвинявам. Пак повтарям, отдавна съм разбрал, че писането срещу
ЦСКА и Левски е бизнес, който е част от играта. Лично аз не се сърдя на никого. Знам, че футболът в България не може без тези неща. Той е като сапунен латиносериал.
Защо?
- Левски и ЦСКА имат голяма аудитория по подобие на сапунките. За да е интересен сериалът, е вкарана интрига. Във футбола тя се внедрява от
вас и после започва да се върти едно и също всеки ден.
Как ще отговорите на атаките, че Сливен играе за вас?
- Сливен да не ни е домашен отбор. Това няма как да се случи. Само ще припомня, че единствената загуба на ЦСКА в първенството е именно от Сливен.
Да обърнем внимание и на другите теми в ЦСКА. Защо сделката се бави?
- Решението на КЗК вече е факт. Има обаче неща, които трябва да се доуточнят.
Слуховете твърдят, че в петък ще бъдете обявен за президент на ЦСКА.
- Не е вярно. Първо, ЦСКА няма президент, а председател на надзорния съвет. В момента той се казва Александър Томов. Дали на по-късен етап ще стане промяна и аз ще заема поста, все още не сме уточнили. Може пък решението на "Титан" да е друго. Тук е моментът да уточня, че на този етап не искам да коментирам и темата за пари. Все още има много детайли, които се уточняват и не е коректно да си отварям устата.
В ЦСКА непрестанно се говори на тази тема.
- Мога да успокоя всички, че лека-полека нещата се оправят.
Ще направите ли и вие обещание, че ЦСКА ще стане шампион на България и ще влезе в групите на ШЛ?
- Такова нещо не мога да гарантирам. Не само ние се целим в титлата. Към нея претенции имат и други клубове. Ще се борим, пък нека най-добрият я спечели.
Предполагам имате дългосрочна стратегия за развитие на клуба. Каква е тя?
- Нашата цел №1 е да направим така, че всеки домакински мач на "Армията" да е посетен поне от 10-12 хиляди зрители. Знаем, че ЦСКА има огромен фенски потенциал и ако постигнем планираното, това ще е истинската победа за "Титан", а и за родния футбол.
Стана въпрос за фенове, те се връщат на стадиона с добра игра. Какво мислите за треньора Любослав Пенев и играта на отбора?
- От позицията на футболен запалянко харесвам как играе ЦСКА. Знам, че не е възможно всеки мач да сме на високо ниво. Що се касае до Любо Пенев и Хесус Паредес, според мен те си вършат работата добре и имат пълната ми подкрепа.
Да ви попитаме и за няколко слуха, които се въртят из публичното пространство...
- Какви?
Първият е, че ще бутате "Българска армия" и ще построите нов стадион.
- Подали сме документи за концесия и чакаме. Ако я получим, ще предприемем известни ремонти, но тази тема не желая да я коментирам, защото всичко е в далечно бъдеще.
Ще взимате ли футболисти от дублиращите състави на Реал Мадрид и Ливърпул?
- Като привърженик на футбола харесвам да гледам тези отбори по телевизията. Но да вземем играчи от тях ми звучи малко нереалистично.
Нещо др.освен мача ЦСКА-СЛАВИЯ и за дузпите
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Нещо др.освен мача ЦСКА-СЛАВИЯ и за дузпите
Последна промяна от BGarmy на 07 апр 2009 19:33, променено общо 1 път.

1948,1951,1952,1954,1955,1956,1957,1958, 1959,1960,1961,1962,1966,1969,1971,1972,1973,1975,1976,1980, 1981,1982,1983,1987,1989,1990,1992,1997,2003,2005,2008...!!!
Re: Нещо др.освен мача ЦСКА-СЛАВИЯ и за дуспите
Не е зле като правиш "copy/paste" да го правиш и на заглавието на темата, защото си неграмотен!!!
Дядовците мандри обираха, внуците телефони крадат...
- maximalniq
- Контакти:
Re: Нещо др.освен мача ЦСКА-СЛАВИЯ и за дузпите
Вече поправи заглавието
.Отчасти.

Айде пак сини вопли,вие като се върнахте там където ви е мястото оревахе света! 

В Библията пише, че всеки, който се подвизава /разбирай състезава/ незаконно не се увенчава. Писал го е Апостол Павел. Това значи,че рано или късно ще дойде видов ден за съдийското знаме, защото незаконно са в А група и то за втори път.
- sedem_!_dva
Лошото е, че не само дузпите, а цялостното съдийство през всички 90 минути, аз по-смешно съдийство не съм виждал за целия мач, не говорим за определена ситуация... То не бяха спестени картони, съвсем различен критерии при показването на жълти картони, при фауловете. С една дума трагедия.
NON MOLLARE MAI
А на Гондзю не му ли спестяват картоните,всеки мач заслужава поне 1 жълт картон,признайте го.