delqnski47 написа:Мен,като фен на ЦСКА,кво ми дреме,че Митал/Томов имали задължения от 2 милиарда към държавата?
Като имат задължения да ги съдят!ЦСКА,в момента,има ли нещо общо с този случай!
В момента ЦСКА формално погледнато няма нищо общо. Но ние говорим за 2008 когато въпросните господата Прамод Митал и Ал. Томов доколкото си спомням бяха собственици на ЦСКА.
Мисълта ми беше , какво точно кара колегата mcm да мисли ,че задълженията на ПФК ЦСКА АД към държавата ще бъдат платени след като са декларирани. Никой не е отричял задълженията на фирми( една от които е ПФК ЦСКА АД през 2008) на Пр. Митал/Ал.Томов към държавата. Но това ,че се признават и не се оспорват ,не значи ,че някога ще бъдат платени- никога няма да бъдат платени, защото няма с какво да бъдат платени. Дори и всичката им собственост на територията на Р. България да бъде конфискувана ще бъдат покрити между 10и 15% от задълженията.
Съвсем друг е въпроса дали е законно да бъде разрешена продажбата ПФК ЦСКА АД от Митал на Титан АС. И де факто ,кой е бил собственик на всички активи на Митал през 2008 - държавата или Пр.Митал? И дали държавата не прояви престъпна безстопанственост спрямо своята собсвеност още в края на 2007 и началото на 2008 ,като позволи увеличаване на задълженията на фирмите на Митал с по 5 милиона на ден. Ако държавата просто беше спряла кредитирането на Митал това значеше със сигурност и ликвидация на ПФК ЦСКА АД (нещо за което редовите привърженици на ЦСКА нямат никаква вина,но просто не случиха на собсвеници). ЦСКА беше като аквариума в детската стая в небостъргача на Митал и шансовете им да оцелеят бяха същите като на аквариума ако целия небостъргач се срине до основи.