danko_sot написа:dimitroff78 написа:Гьоре беше решил да се опита по някакъв начин да насити центъра със сила и физика, затова Платини беше в състава.
Платини умее да се блъска, да се бори, да гардира топката и да печели високи топки, които да сваля.
Когато е във форма, обаче.
Когато не е, не може да спре топката.
Но се видя, че Порто ни отне още в 10-тата минута владението на топката и ни смляха в средата на терена.
И целият замисъл да се противопоставиш силово пропадна, просто защото Порто се движеха много бързо, подсигуряваха се винаги поне по двама по фланга и не ни дадоха изобщо топката.
Освен това имаше и други два много слаби постове - Уилям Тиеро и Маркиньос.
Все още недоумявам защо не започна Нелсън вместо него, но това си е решение на Гьоре и отговорността си е негова. Нелсън е добър футболист, но за 1 полувреме. Може би беше по-добре Галчев даже, вместо Тиеро, но пък и Галчев много бързо излезе от форма.
Маркиньос също беше натоварен с по-силови и дефанзивни задачи, ама той изобщо не е такъв футболист. Затова и в дълги периоди от времето гледаше отблизо мача.
Маркиньос играе добре близо до наказателното поле на противника, където обича да прави двойни и да излиза на стрелкови позиции. Той е офанзивен халф.
А относно приказките за това, че Титан му налагат на Гьоре да пуска Платини - несериозно е.
Всеки си има достойнство, включително и Гьоре и не мисля, че ще седи начело на отбора, ако му налагат отгоре кого да пуска. Глупости са това.
Просто беше решил да подреди отбора по някакъв начин и мислеше, че това е решението да противостои на Порто.
Толкова с материала, с който разполага.
И въпреки всичко Гьоре до голяма степен успя да осъществи замисъла си - както успя до голяма степен да го направи и срещу Бешикташ. Няма как да се надиграваш с Порто, трябва да ги дебнеш и да пробваш от трите положения, които ще създадеш, да вкараш едното.
Ама Порто ти вкараха рано гол, а от трите положения, дето ги направи, ти не можа да вкараш нито едно.
Ето, от къде идва разликата в класата.
Всичко друго са съчинения и фенски измислици.
Не казвам, че е слаб треньор. Пак казвам до тук се справя доста добре, като се има предвид в какво положение завари ЦСКА, когато ги пое. Един тотално разбит отбор, без физическа подготовка. И все пак за мен прави грешки в тактическо естество. Добре в Бешикташ колко свободни пространства имаше, направо не е истина. И кво? Що не пусна Делев? Аз ви казвам или някакви дисциплинарни методи негови си прави спрямо играчите или от Титан го натискат за някои работи. Нямам друг отговор за някои негови действия. Вчера пак се отвориха достатъчно празни пространства. Въпреки това Делев се появи едва като втора смяна в 70-тата минута. Сам казваш Платини не е във форма. Защо го пуска тогава в толкова важен мач. Логиката е, че ако вкара срещу Порто ще се вдигне цената многократно, а срещу Пирин примерно едва ли. Нелсън защо не игра? И тук има нещо гнило. Я пари не е взел, я нещо друго. В едно съм съгласен с теб- слаб мач за Тиеро. Нищо не съм видяр от него до тук. Избира си мачове, в които да играе, симулира. Изобщо да си ходи в Гана. Вчера го смачкаха няколко пъти, а уж се прави на як. Маркиньос и той разочарова, но Марко не можем да го съдим, защото от началото на сезона играе добре в повечето мачове. И пак да питам защо се купува Бандаловски? Пичове напраихме един що-годе свестен мач с Порто, в който обаче играхме хаотично, макар и да можехме да вземем поне равен. И вие вече сте готови да възхвалявате отбора, треньора, че чак и ръководството. Не мисля така. Особено за Титан. Защото продължават да купуват играчи на постове на които не ни трябва никой. За мен Дечев игра супер вчера. И не мога да повярвам, че има такива тъпаци сред феновете дето го освиркаха след една-две грешки, които направи. Но защо не се залага на това момче поне като първа резерва на Минев или Стоянов, а се взема този Бандаловски. при това заплатата му пише във вестниците, че е 10 бона. Отговорете ми на тези въпроси. Не ми говорете за другите неща. Питам ви нещо конкретно
То може да има свободни пространства, но при положение, че постановката и състава ти е предимно дефанзивна, няма как да се възползваш от свободните пространства.
Шеридън е бавен и тежък, с него трябва да има две крила, които да тичат, да му я дават или той да им я сваля. Нямаше как да стане това в Турция, затова остава като гол колец напред, сам. Нямаше кой да му я центрира, просто това беше подредбата.
И при все това, не престана да се бори и отне няколко топки.
Нелсън не игра, защото, според мен, Гьоре е преценил, че тоя футболист няма как да му пасне на силовата тактика за мача. Няма друга причина.
Ако вкара и Спас, и Нелсън, ще станат много напред. Кой да бори Порто? Тошко Янчев сам ли? Не става.
Бандаловски не се купува, той идва като свободен агент, заплатата му е колкото на останалите българи в ЦСКА, не е повече.
Титан взема такива играчи, каквито иска треньорът. Не забравяй, че тая селекция е правена при Павел Дочев, той е искал футболисти на тоя и тоя пост, те са направили всичко възможно да му ги осигурят.
Нито Шеридън, нито Акуаро, нито Нелсън, нито даже Грило са лоши попълнения, напротив - доста добри за българските стандарти футболисти са.
Просто трябва време, за да се сработи отборът, доста контузии се натрупаха също така.
Ако Минев и Коце Стоянов бяха здрави, заедно с Акуаро и Апостол Попов (не Виданов), защитният вал щеше да е доста по-солиден.
Но дори и без тях Грило и Дечев се справят сносно.
Трябва време, това е.
Просто една година я пишем нулева, оставяме Гьоре да работи спокойно и, най-вече - да направи той подготовка и селекция, всичко ще си дойде на мястото.
Голяма работа, ако не станем шампиони, после наистина нещата ще си дойдат на мястото.