Едно митично място, от което за големия футбол са излезли велики играчи, завинаги затвори врати. Ла Масиа - домът на Меси, Чави и Иниеста, вече няма да отглежда футболни таланти. Вчера на официална церемония ФК Барселона сложи катинар на митичната "футболна ковачница".
Детско-юношеската школа на Барса се помещаваше на Ла Масиа (в Кан Планес) от 1979 година насам, а сградата датираше от далечната на 1702 година. От новия сезон тази сграда ще остане протолколна и в нея ръководството на клуба планира да посреща гостуващите отбори и да представя новите попълнения.
Младите "синьо-червени" таланти се местят в новата модерна база "Сант Жоан Деспи". Базата за малчуганите е готова и ще приема футболисти за новата учебна година, започваща от септември.
http://www.sportal.bg/news.php?news=309891
Аз съм меко казано потресен от тази новина!!! Това е равнозначно Барселона да се изнесе от Камп Ноу и да отиде да играе на друг стадион!!!

Ла Масия наистина е едно култово място за феновете на отбора!
Само вижте колко от настоящите играчи са излезли от там: Пуйол, Шави, Меси, Иниеста, Бускетс, Валдес, Пике, Педро - и това са все титуляри в мъжкият състав! Ами ако включим и резервите в сметката?! + Фабрегас, който е капитан на Арсенал...
Ясно е, че Барса не си закрива школата, само я мести, сигурен съм, че условията в новата база ще се перфкетни и все пак ми е криво! Най-малкото, че основите, корените на това Барса сега да постига такива невероятни успехи са положени преди повече от 20 години точно на това място - Ла Масия!

Баси, поне името да бяха запазили... това новото Сант Жоан Деспи ми звучи ужасно!

[center]Сега погледнах на сайта на Барса и там такова нещо не е обявено! Та надявам се Спортал да си измислят или да са преписали от някой кретен, който търси сензация![/center]