Какво трябва да промени Барселона ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
gugushito
Контакти:

Какво трябва да промени Барселона ???

Мнениеот gugushito » 21 апр 2011 15:28

Снощи гледах внимателно мача и за пореден път (от последните няколко мача на Барса) бях бесен от това безотговорно губене на топката от Меси,Шави , на моменти Иниеста, Алвеш когато се опитват да излъжат в средата на терена по 5-6 човека от Реал.Струва ми се ,че точно това е напипал Моу и наблегна на агресивна игра в средата ,на моменти твърдо и грубо,но с цел да се отнеме топката и да се конраатакува светкавично.... Мисля,че ако Барса не промени нещо ,не започне да играе с малко по-дълги пасове,с включване на някои от бързите играчи от дълбочина , с удари от разстояние (нещо абсолютно забранено явно в момента :o :o :o ) ,ще гледаме доста трудни и измъчени мачове от тук нататък. Дано не съм прав ,но мисля ,че ако не опитат и други варианти ,се вижда краят на тази хегемония на любимата Барса....Какво мислите ??? :? :(
p.s. Между другото гледам в дир.бг ,че и великия Стоичков е на моето мнение.... ;)

Потребителски аватар
fissas88
Контакти:

Re: Какво трябва да промени Барселона ???

Мнениеот fissas88 » 21 апр 2011 15:46

Жозе показа, че е разкрил тоя стил на игра. Разкриха ги и Рубин Казан. А за вбъдеще все повече отбори ще ги разкриват. Краят на Барса е близо...
АС-23 нищо общо с ЦСКА !!!

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 21 апр 2011 15:49

айде бе една загубаа , нека и Реал спечелят нещо , не е дошъл края на света след тази купа на страната , гледаме напред и така : )

Офтопик:

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 21 апр 2011 15:51

Вън Меси, Шави и Гуардиола от Барса !!! Некадърници, как може въобще да паднат от Реал това е недопустимо !!! Вън боклуците !
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
Kotzata
Контакти:

Мнениеот Kotzata » 21 апр 2011 15:57

Levskar_90 написа:Вън Меси, Шави и Гуардиола от Барса !!! Некадърници, как може въобще да паднат от Реал това е недопустимо !!! Вън боклуците !

Хаха
Добре иронизираш родния футбол :)
Иначе Жозе знае как да руши играта и да печели.И хич не е еня, че я раздават дърварската.Колкото по-бързо го разберат Барса и се приспособят, толкова по-добре за тях иначе наистина ще хвърчат глави и тогава язък за хубавата им игра. ;)

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 21 апр 2011 16:11

сега като ме види MеганФокс какво съм писал и ще има пак да ме плюе колко съм долен и как не съм истински фен на каталунците:
Отдавна съм казал, че Барселона не играе като отбор или добре смазана машина(както обичаме да казваме), а като съвкупност от прилични защитници + изключитлно креативни играчи в средата + добри реализатори. Проблема е, че не играем като тобор от известно време, а се разчита изключително на индивидуални качества на Шави, Иниеста, Меси! Истината е, че аз не харесвам това, защото такъв отбор е по- малко предсказуем(заради креативността на играчите), но е твърде зависим. Ако са контузени 2 от 3-мата или не са в форма или просто не им върви играта.. целият отбор страда. Трудно е да одържиш Барселона, защото тези играчи са едни от най- добрите в света и трбява да имаш същият капацитет срещу тях + мин 1 играч в повече, но не е невъзможно. Моуриньо показа правилната игра още от Интер и Челси (за мен това е футбол.. не атрактивност или победа, а отборната, организирана и компактна игра). Когато имаш такъв отбор, който е организиран и много важното балансиран във всяка линия (имаш играчи за високи топки, остри топки, бързи топки, центриране, подаване, удар, позициониране в защита, твърда игра, хъс и т.н.) т.е. отборът ти покрива максимален брой футболни компоненти то ти може да победиш и по- силен (спрямо единици) отбор от теб заради цялостната игра на тима. Когато си зависим от 2 3 играча блокирането на 2-ма от тях осигурява на противника повече свобода на действие и спокойствие в предни позиции. Аз мисля, че това е слабото ни място.. МЕСИ Е НЕВЕРОЯТЕН... ШАВИ Е КАТО КОМПЮТЪР ... ИНИЕСТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗЕН ВЪВ ВСЯКА ФАЗА ... но 3 играча не са цял отбор. Играта на всички останали зависи от тях. Не че са лоши..така е организиран отбора.. топакта се върти отзад и се отиграва отпред, но минава през някой от тях в средата и те трябва да измислят продължение... да ама не.. ако те не могат да измислят нищо или нямат свобода на действие ефективността спада до 50 60%, което е прекалено много срещу отбор като Реал Мадрид.
Моуриньо според мен жертва 2 мача от шампионата, за да изпробва вариянтите коя тактика и по- точно кои изпълнители ще са най- подходящи в конкретна формация за да се противопостави и за негов късмет мачовете от ШЛ се падат последни..когато той знае какво да прави, а Гуардиола, който досега винаги практикува един и същ футбол независимо от противника трябва да измисли нещо, защото в случея късмета(и съдията) само може да изиграят решаваща роля между толкова равностойните съперници. Реал няма да надиграе Барса, но със сигуност ще предизвика грешки. Въпросът е дали Барса ще предизвика грешки в Реал.
Последна промяна от NIKSANA на 21 апр 2011 16:33, променено общо 2 пъти.
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
ЦСКА СОФИЯ 1948
Контакти:

Мнениеот ЦСКА СОФИЯ 1948 » 21 апр 2011 16:16

Да се научат да ритат и провокират както го правят футболистите на Реал.
Изображение

would
Контакти:

Мнениеот would » 21 апр 2011 16:18

Да назначи Моуриньо за треньор :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 21 апр 2011 16:22

Айде стига глупости.Една загуба(при това от силен отбор) и край.Ще видите,че мачовете в ШЛ няма да имат нищо общо с последните два.Моу е научил играчите на Реал да играят доста мръсно и провокативно,това е разликата с предишните Класико.Футбола е и игра на късмет.Какво щеше да се говори,ако не беше вдигната засада при гола на Педро 75та минута :roll: доста тънко си е положението.

SofiaWest
Контакти:

Мнениеот SofiaWest » 21 апр 2011 16:23

ЦСКА СОФИЯ 1948 написа:Да се научат да ритат и провокират както го правят футболистите на Реал.

Офтопик:
Че те са много добри в провокациите бе... особено в театралните изпълнения и балетните пироети нямат равни!

Върни се в “Барселона”