[center]

[center]

[center]

[center]BERNABEU (Capacity 85000)[/center]
[center]16-и Април (Събота) 23:00
Мача ще го дават по ТВ+[/center]
Ето, че дойде време за поредното Класико!
Този месец в рамките на 18 дни ще гледаме 4 издания на най-голямото футболно съперничество в цял свят! Първият мач ще бъде за първенството и за мнозина фенове и специалисти е без значение, защото разликата в точките изглежда не стопяема – 8 точки, а мачовете до края на шампионата вече са много малко! Чак се чуха някои мнения, че двата отбора може да пуснат повече от футболистите, които не получиха много шансове за изява, а асовете на двата отбора ще се пазят за следващото Класико, което ще се явява финал за Купата на Испания! Аз лично това мнение не го споделям! И Жозе, и Пеп ще изведат своите отбори само с една единствена мисъл – ПОБЕДА! Защо? Защото това ще даде голямо психологическо предимство на един от двата отбора! Който влезе с победа в тази серия от Класики ще има едно леко предимство поне що се отнася до мача, който ще се играе на „Местая”!
Пеп вече призова отбора да си спомни за гръмката победа от преди 2 години с 2:6 насред храма на Реал и това означава само едно – Барса ще играе за победа! Същото е и в Реал! Жозе е абсолютен максималист, а и едва ли е забравил звучният шамар, който отнесе преди няколко месеца на Камп Ноу – това беше най-голямата загуба в кариерата на португалеца и той ще иска да покаже, че тя е плод на случайност и че неговият отбор не изостава с толкова много от големият враг!
Любопитен статистически факт е, че последният път, когато Барса успя да победи с 5:0 Реал, столичани още в следващият мач м/у двата отбора успяха да си го върнат със същият резултат!!! Дали това е възможно да се случи идната събота… е всички ще видим! Едно е сигурно – Реал ще се опитат да си го върнат! Жозе е показвал не веднъж, че знае как да спре и победи Барса, а Пеп се показва като истински гросмайстор срещу Реал! Откакто е начело на каталунците Гуардиола е водил отбора в 5 издания на Класико и неизменно ги е печелил! Това също така изкара от архивите един стар, брадясал рекорд: Реал имат 6 поредни победи в Класико! Към момента отбора на Пеп има 5 поредни победи и определено се е прицелил в изравняването на рекорда на столичани, а само седмица по-късно даже този рекорд може да бъде подобрен! Предвид, че състава на Барса чупи рекорди наред, откакто Пеп е треньор на отбора няма да бъда изненадан, ако и това постижение бъде подобрено!
Това, което лично на мен ми харесва от тази серия от Класики, която се задава е следното: след всяко следващо дерби двамата треньори ще анализират грешките от предходният мач и ще подобравят представянето на отбора си, което означава, че ни чака голямо шоу и серия от невероятни мачове!
В момента двата най-добри отбора в света са Барса и Реал, в техните състава играят двамата най-добри играчи, а те определено имат какво да доказват! Португалеца все още не се е разписвал във вратата на каталунците, а Меси все още не е вкарал нито един гол на отбор воден от Моуриньо!!! Дали този път ще успеят?! Е аз лично се надявам само аржентинеца да се разпише!
Едно е сигурно чака ни голов спектакъл и аз лично очаквам головете да валят и в двете врати!!!
Прогноза 3:5!!!