Ох от къде да започна?
1. Афелай е включен в групата на отбора. Вече всичко около картотеката му е уредено и почти сигурно ще го видим в игра. Вече от Пеп зависи дали като титуляр или като резерва.

2. Боян се представи мноооого слабо срещу Леванте (а и не само срещу тях) и мисля, че Пеп може и да го остави на скамайката точно за сметка на Афелай.
3. Меси получи по-дълга почивка и има по-малко тренировки с отбора, но си мисля, че този път Пеп вече ще го пусне титуляр, защото се видя, че не става да го пуска само за по 30-тина минути в мачовете за купата.
4. Мача е на Сан Мамес, а там винаги много трудно се играе, но последните ни няколко гостувания са сравнително успешни. В същото време това, че Атлетик са домакини означава, че баските няма да се окопаят в собствената си половина и ще се опитат да се надиграват! Бонус за тях е, че Йоренте май вече е готов за игра.

5. Един срещу друг играят двата отбора печелили най-много пъти купата и предвид потока победителя от този 1/8 финал с 95% сигурност може да се каже, че ще е на финала, а това ще изостри двубоя!
6. Януари месец сме и по традиция има спад в играта на отбора. В мача срещу Леванте това се видя, но остава въпроса дали това отпускане бе плод на подценяване, все пак Леванте не са голям дразнител, а и бяха разбити няколко дена по-рано от Реал с 8:0, та беше логично донякъде да ги подценим. От друга страна Билбао определено не е за подценяване, още по-малко на Сан Мамес, така все си мисля, че ще видим отбора да играе на ниво.
7. Всичко в мача зависи кой ще вкара първи гол.

Трудно ми е да си представя, че Барса няма да вкара, все пак от началото на сезона само в 2 мача не сме вкарвали гол - загубата от Еркулес и равенството с Атлетик Билбао в първият 1/8 финал. В мача за Примера на Сан Мамес победихме баските с 1:3.

8. Ако все пак отбора ще показва по-колебливи игри и ще се дъни някъде, нека да е в турнира за купата!
9. Много ще ни липсва Карлес Пуйол! За такива мачове е хубаво да има биткаджии на терена, а от състава на Барса точно Пуйол е най-големият биткаджия! Неговата липса определено ще се усети на терена.
Очаквам много интересен и двуостър мач, с голове и в двете врати.

Нека по-добрият в мача победи!
Прогноза 2:3