След продажбата на Туре и Чигрински в Барса зейнаха доста дупки! Първо, според моето скромно мнение, приоритетната цел на отбора би трябвало да е нов, качествен, но същевременно сравнително евтин дефанзивен халф, по-добре под 25 години . Един перфектен избор би бил Шарл Каборе от ОМ, който освен, че ще ни струва около 10 млн. е и млад (на 21 мисля :рoлл и доста качестве! Само със застаряващия Кейта и Бускетс не може да я караме!!! Не лош вариант е и Рамирес от Бенфика, но е по-скъп, по-стар, а и вече почти сигурно спазарен от Челси. Не лош вариант е и Маскерано, но той е доста скъп, а и е най-възрастен от тримата.
Заместник на Чигро също трябва да се привлече, тъй като Абидал е доста слаб централен защитник за клуб със стандартите на Барса. Но да е някой за не повече от 15 млн. Не Давид Луис, помня един негов виртуозен автогол

Аз много харесвам Гарет Бейл и исках да го вземем, ама...
Хубаво би било, ако вземем Давид де Хеа, много ми допада, има талант, много хляб има в него, но след последния сезон Атлети ще искат за него най-малко 20 млн. евро.

Ако ръководството има нужда от пари или иска и други играчи може да продаде Хлеб, Абидал, Касерес и в краен случай и Енрике. Плюс спестените последни заплати на Анри и Маркес се получават около... 25-30 млн., които биха били достатъчни.