Кога и как симулациите превзеха футбола
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Кога и как симулациите превзеха футбола
Гледах тея дни чак и реклама върви изпълнена със симулативна игра.Стана ми тъжно защото един от героите наподобява Пуйол който беше мъжкар поне в началото.Та въпроса ми е кога как и защо балерините изместиха мъжете и толерира ли се тази тенденция от реферите...
Re: Кога и как симулациите превзеха футбола
Моето мнение и че всичко започна с онези скрити тренировки на Барселона на който се отиграваха падания при различни ситуации.Те и без това винаги са имали съдииски комфорт и така започнаха да трупат предимство което се услади и на останалите.В България миже би всичко започна от онзи директен червен картон на Кръстовчев при единоборство във въздуха,така едно подпиране на даден отбор отприщи цяла лавина от падания,крещене и превиване и за най малкото докосване...
goro_man написа:Моето мнение и че всичко започна с онези скрити тренировки на Барселона на който се отиграваха падания при различни ситуации.Те и без това винаги са имали съдииски комфорт и така започнаха да трупат предимство което се услади и на останалите.В България миже би всичко започна от онзи директен червен картон на Кръстовчев при единоборство във въздуха,така едно подпиране на даден отбор отприщи цяла лавина от падания,крещене и превиване и за най малкото докосване...
А ти, горо ли си, моро ли си ? Въпросното клипче нали знаеш, че е шега на испанска телевизия - т. нар. от теб скрита тренировка?
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]
НЕ СТЕ ПРАВИ! АКО СТЕ ЧЕЛИ ИНТЕРВЮТО С НАСКО СИРАКОВ ЗА 50-ГОДИШНИНАТА МУ ЩЯХТЕ ДА ЗНАЕТЕ, КАК С ГИБОНА СА ТРЕНИРАЛИ ДА ПАДАТ ЗА ДУЗПИ. А ОЩЕ ОТ ПРЕДИ ТОВА СИ ИМАШЕ ЛАФ: ПАДА КАТО ЛЕВСКАР ЗА ДУЗПА!!!
bultras4e написа:goro_man написа:Моето мнение и че всичко започна с онези скрити тренировки на Барселона на който се отиграваха падания при различни ситуации.Те и без това винаги са имали съдииски комфорт и така започнаха да трупат предимство което се услади и на останалите.В България миже би всичко започна от онзи директен червен картон на Кръстовчев при единоборство във въздуха,така едно подпиране на даден отбор отприщи цяла лавина от падания,крещене и превиване и за най малкото докосване...
А ти, горо ли си, моро ли си ? Въпросното клипче нали знаеш, че е шега на испанска телевизия - т. нар. от теб скрита тренировка?
Трябва малко интелигентност и мижави познания за google и може сам да видиш дали е шега,ти явно си на 12 и се прехласваш по Неймар и Алвеш но аз предпочитам Тони Адамс.Знам че не ти говори нищо така че хайде обратно в търсачката
Според мен симулациите зачестиха откакто играта стана по-бърза, стана трудно да се посреща чисто атакуващ на скорост от позиция, търси се решение с прилагане на шпагат. Тъй или иначе игровата постройка изисква да го спреш, а и ти се отчита като пасив с лоши последствия за кариерата, ако започнеш да пускаш от хуманност. Поради скоростта и изненадващите действия често шпагатът е със закъснение и се получават контузии, особено на глезените. Реакцията на такива действия пък е симулацията, отначало превантивен акт на самозащита от евентуална контузия, постепенно преминал в тактическо средство, особено в Испания, Португалия и Латинска Америка, но вече наводнил целия свят.
Разрастването на симулациите е, поне за мен, сигурно доказателство, че съдийството върви доста след развитието на играта. Напр. в България нашият шампион Лудогорец е пълен с футболисти от Бразилия и Португалия, които са особено класни в симулациите. И нашите съдии кълват независимо от "атмосферните условия, вятъра и състоянието на водоема" - кога поради не виждане, кога поради страх да не ги упрекнат някои "големи", които охотно се ловят на симулации.
Докато не се включи техника в помощ на съдиите и не се действа радикално според данните от нея, симулациите ще решават мачове, а може и първенства (особено полягането за дузпа, само заради това талантлив футболист като Роналдо не би следвало да получи "Златна топка", това полягане по ефект е най-малко равностойно на употреба на допинг), защото все пак в основата си са средство срещу футболните "хирурзи", а те също нарастват по мащаб (у нас ги наричат "мъже").
Разрастването на симулациите е, поне за мен, сигурно доказателство, че съдийството върви доста след развитието на играта. Напр. в България нашият шампион Лудогорец е пълен с футболисти от Бразилия и Португалия, които са особено класни в симулациите. И нашите съдии кълват независимо от "атмосферните условия, вятъра и състоянието на водоема" - кога поради не виждане, кога поради страх да не ги упрекнат някои "големи", които охотно се ловят на симулации.
Докато не се включи техника в помощ на съдиите и не се действа радикално според данните от нея, симулациите ще решават мачове, а може и първенства (особено полягането за дузпа, само заради това талантлив футболист като Роналдо не би следвало да получи "Златна топка", това полягане по ефект е най-малко равностойно на употреба на допинг), защото все пак в основата си са средство срещу футболните "хирурзи", а те също нарастват по мащаб (у нас ги наричат "мъже").
goro_man написа:bultras4e написа:goro_man написа:Моето мнение и че всичко започна с онези скрити тренировки на Барселона на който се отиграваха падания при различни ситуации.Те и без това винаги са имали съдииски комфорт и така започнаха да трупат предимство което се услади и на останалите.В България миже би всичко започна от онзи директен червен картон на Кръстовчев при единоборство във въздуха,така едно подпиране на даден отбор отприщи цяла лавина от падания,крещене и превиване и за най малкото докосване...
Трябва малко интелигентност и мижави познания за google и може сам да видиш дали е шега,ти явно си на 12 и се прехласваш по Неймар и Алвеш но аз предпочитам Тони Адамс.Знам че не ти говори нищо така че хайде обратно в търсачката
Гледам Барселона от има, няма 20 години. Не съм на 12. Може и по-голям от теб да съм (доста вероятно).
Ти е нормално да си фен на ренде като Тони Адамс. За всеки влак си има пътници. Покажи ми или ми дай някакъв линк?
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]
Май е по лесно да паднеш отколкото да се мъчиш да надбягаш...не си спомням някои да риташе Д.Донев или Костадинов.Да не споменаваме че Лечков можеше да те направи смешен на носна кърпичка,сега като си помисля за Сп.Делев и Дяков и ми става смешно
goro_man написа:Трябва малко интелигентност и мижави познания за google и може сам да видиш дали е шега,ти явно си на 12 и се прехласваш по Неймар и Алвеш но аз предпочитам Тони Адамс.Знам че не ти говори нищо така че хайде обратно в търсачката
Да даваш за пример алкохолика Тони Адамс.

Непротивоконституционствувателствувайте
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis
Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft
Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamheden
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis
Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft
Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamheden
- Mitko-Levskar
- Контакти:
MIZIEC написа:НЕ СТЕ ПРАВИ! АКО СТЕ ЧЕЛИ ИНТЕРВЮТО С НАСКО СИРАКОВ ЗА 50-ГОДИШНИНАТА МУ ЩЯХТЕ ДА ЗНАЕТЕ, КАК С ГИБОНА СА ТРЕНИРАЛИ ДА ПАДАТ ЗА ДУЗПИ. А ОЩЕ ОТ ПРЕДИ ТОВА СИ ИМАШЕ ЛАФ: ПАДА КАТО ЛЕВСКАР ЗА ДУЗПА!!!
Пък малко по късно излезе лафа:дузпа велизарка