Madridist написа:Пловдивъ написа:
Айде моля те да ме цитираш коректно, без преувеличение, казах че е футболния Хитлер, да, но не и друготоСъщо както оня психопат бе тръгнал на поход срещу света с цел да го промени според извратените си разбирания, така и този е тръгнал на поход срещу футбола, с цел да го промени според извратените си разбирания в нещо средно между свободни боеве ММА и гладиаторски битки. Няма друг треньор така презиран от повечето си колеги и критикуван като несъстоятелен от истински футболни хора, корифеи на играта, като Кройф, Бекенбауер, Венгер, Хицфелд, т.н.
Това,че Моуриньо е тръгвал на поход срещу футбола ми се струва крайно пресилено. Не знам отбор,където е бил треньор, и да не го обичат и до днес фенове и играчи, не знам треньор спечелил 18 трофея за 8 години,взимал ШЛ с два различни отбора, ставал шампион на Англия и Италия, 9 години непобеден в шампионатен домакински мач, как го е постигнал с извратени разбирания за играта. Това,че някои футболни хора са критикували Моуриньо, има и такива,които го уважават и харесват. Име. Ще ти дам едно,което дори е от Барселона, достатъчно разбира от футбол и е легенда на тази игра. Христо Стоичков. А и при Моуриньо , се наблюдава интересен феномен. Всеки един треньор по света, по отношение на тактики, постройка на игра е критикуван предимно от своите фенове (което ми се струва най-нормалното). При Моуриньо и това,той как нареждал играчите си,с колко опорни халфа излиза и т.н. е фундаментален проблем за феновете на съперника, не за феновете на съответния отбор на който е треньор.
Аз пък знам друг такъв и го цитирах днес, казвайки че Моуриньо срами Реал с поведението си в Ел Класико - има 20 титли за 10 сезона и също е първият с ШЛ с два различни отбора. За 9 години без загуба в шампионатен мач - това е извратено и не смятам че е случайно, плод е на добра "организация". Факт е че от спирането на серията от 9 години в три от 4 поредни мача на Бернабеу Реал загуби и в един удържа 1-1 след подарена дузпа. Това че Моу го харесвали феновете не му придавам значение, той е страхотен психолог като Хитлер и им играе по тънката струна и създава някакво сектантско отношение на култ към него сред феновете на отбора. И националсоциалистите и милиони десни от целия свят са обожествявали Хитлер също!Психология на тълпата

Критикуван е от чуждите фенове и от специалистите заради отвратителното подобие на футбол което налага в Ел Класико. Селски балтии достойни за Изстребител Ново Делчево, а не за Реал Мадрид. Защо от Барселона не критикуваха изобщо Венгер, след като ги би с 2-1 на Емиратс, а критикуват и те, и независимите наблюдатели като Хицфелд и неутралните зрители Моуриньо за поведението му на Бернабеу, в мач който Барса спечели? Фундаментален проблем е за всеки един необлъчен фен, защото откакто Моу дойде, няма футбол в Ел Класико. Както нямаше футбол в дербитата му с МанЮ и с Ливърпул в Англия и ШЛ. Само скандали, псувни, простотии. Това е първата асоциация, когато споменеш Моуриньо на всеки футболен фен!