Барса - Реал, 1/2 финал реванш в ШЛ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Пловдивъ
Контакти:

Re: Барса - Реал, 1/2 финал реванш в ШЛ

Мнениеот Пловдивъ » 03 май 2011 15:58

Madridist написа:
Пловдивъ написа:
Айде моля те да ме цитираш коректно, без преувеличение, казах че е футболния Хитлер, да, но не и другото :) Също както оня психопат бе тръгнал на поход срещу света с цел да го промени според извратените си разбирания, така и този е тръгнал на поход срещу футбола, с цел да го промени според извратените си разбирания в нещо средно между свободни боеве ММА и гладиаторски битки. Няма друг треньор така презиран от повечето си колеги и критикуван като несъстоятелен от истински футболни хора, корифеи на играта, като Кройф, Бекенбауер, Венгер, Хицфелд, т.н.

Това,че Моуриньо е тръгвал на поход срещу футбола ми се струва крайно пресилено. Не знам отбор,където е бил треньор, и да не го обичат и до днес фенове и играчи, не знам треньор спечелил 18 трофея за 8 години,взимал ШЛ с два различни отбора, ставал шампион на Англия и Италия, 9 години непобеден в шампионатен домакински мач, как го е постигнал с извратени разбирания за играта. Това,че някои футболни хора са критикували Моуриньо, има и такива,които го уважават и харесват. Име. Ще ти дам едно,което дори е от Барселона, достатъчно разбира от футбол и е легенда на тази игра. Христо Стоичков. А и при Моуриньо , се наблюдава интересен феномен. Всеки един треньор по света, по отношение на тактики, постройка на игра е критикуван предимно от своите фенове (което ми се струва най-нормалното). При Моуриньо и това,той как нареждал играчите си,с колко опорни халфа излиза и т.н. е фундаментален проблем за феновете на съперника, не за феновете на съответния отбор на който е треньор. 8-)

Аз пък знам друг такъв и го цитирах днес, казвайки че Моуриньо срами Реал с поведението си в Ел Класико - има 20 титли за 10 сезона и също е първият с ШЛ с два различни отбора. За 9 години без загуба в шампионатен мач - това е извратено и не смятам че е случайно, плод е на добра "организация". Факт е че от спирането на серията от 9 години в три от 4 поредни мача на Бернабеу Реал загуби и в един удържа 1-1 след подарена дузпа. Това че Моу го харесвали феновете не му придавам значение, той е страхотен психолог като Хитлер и им играе по тънката струна и създава някакво сектантско отношение на култ към него сред феновете на отбора. И националсоциалистите и милиони десни от целия свят са обожествявали Хитлер също!Психология на тълпата :)
Критикуван е от чуждите фенове и от специалистите заради отвратителното подобие на футбол което налага в Ел Класико. Селски балтии достойни за Изстребител Ново Делчево, а не за Реал Мадрид. Защо от Барселона не критикуваха изобщо Венгер, след като ги би с 2-1 на Емиратс, а критикуват и те, и независимите наблюдатели като Хицфелд и неутралните зрители Моуриньо за поведението му на Бернабеу, в мач който Барса спечели? Фундаментален проблем е за всеки един необлъчен фен, защото откакто Моу дойде, няма футбол в Ел Класико. Както нямаше футбол в дербитата му с МанЮ и с Ливърпул в Англия и ШЛ. Само скандали, псувни, простотии. Това е първата асоциация, когато споменеш Моуриньо на всеки футболен фен!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 03 май 2011 16:07

Чакай малко, не виждам защо само Моуриньо да е развалил Класикото. Това е едната част от монетата. Също така, много футболни фенове, останаха разочаровани от безкрайните симулации и циркове на футболистите на двата отбора (говоря за Алвеш, Бускетс, Педро, Ди Мария). Такива абсолютизации и прехвърляне на вина върху един човек, са крайно неуместни. Не защитавам и не оправадвам какво каза Моуриньо след края на срещата, но определено не мога да се съглася,че той единствен е виновен за развалянето на Класикото. Крайно несериозно е. Всички имат вина-треньори, играчи, съдии и т.н. И защо си мислиш,че няма футбол, откакто дойде на Класикото. Барселона,когато биха 5:0 нямаше ли футбол(вярно само единия отбор тогава игра, другия гледаше отблизо), на финала за КнК също ли нямаше футбол - 120 минути мъжка борба и раздаване на футболистите и от двата отбора, безброй положения, който и да беше победил,нямаше да е незаслужено. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 май 2011 16:40

Madridist написа: Чакай малко, не виждам защо само Моуриньо да е развалил Класикото. Това е едната част от монетата. Също така, много футболни фенове, останаха разочаровани от безкрайните симулации и циркове на футболистите на двата отбора (говоря за Алвеш, Бускетс, Педро, Ди Мария). Такива абсолютизации и прехвърляне на вина върху един човек, са крайно неуместни. Не защитавам и не оправадвам какво каза Моуриньо след края на срещата, но определено не мога да се съглася,че той единствен е виновен за развалянето на Класикото. Крайно несериозно е. Всички имат вина-треньори, играчи, съдии и т.н. И защо си мислиш,че няма футбол, откакто дойде на Класикото. Барселона,когато биха 5:0 нямаше ли футбол(вярно само единия отбор тогава игра, другия гледаше отблизо), на финала за КнК също ли нямаше футбол - 120 минути мъжка борба и раздаване на футболистите и от двата отбора, безброй положения, който и да беше победил,нямаше да е незаслужено. ;)

Добре, де - в есенното Класико, Реал направи бум на нарушения и картони, пък колко им бяха спестени, имаше една ситуация с Карвальо и Меси която може да се опише като симулация(макар, че за мен не е). Имаше футбол, прав си. Но, Моу беше разбит и си взе поуките. Повече не видяхме играещ Реал, а само рушащ такъв.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 03 май 2011 16:54

Madridist написа: А и при Моуриньо , се наблюдава интересен феномен. Всеки един треньор по света, по отношение на тактики, постройка на игра е критикуван предимно от своите фенове (което ми се струва най-нормалното). При Моуриньо и това,той как нареждал играчите си,с колко опорни халфа излиза и т.н. е фундаментален проблем за феновете на съперника, не за феновете на съответния отбор на който той е треньор. 8-)

Мдаа.Много добре казано.
Проблем на съперниците.Ха ха .
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 03 май 2011 16:56

Още една прилика между Хитлер и Моу - и двамата са се занимавали с неща, които нямат нищо общо с работата, с която са известни на света - художник и преводач. Мързи ме да ровя в интернет, ама се обзалагам, че са една зодия или имат еднакъв асцендент поне :lol:

И на мен не ми харесва да оставяме Барса да притежават топката през 70% от времето, както и да не излизаме с офанзивна схема, с каквато бихме играли срещу всеки друг съперник. За момента само така може да спечелим срещу тях... Само едно не мога да разбера - непрекъснато се цитират някакви знайни и незнайни футболни специалисти, които , видиш ли, били на мнението на някой местен форумен джедай. Много ясно, че Кройф ще иска Реал да играят с двама чисти нападатели, халфовата линия изнесена напред и т.н. Нали така паднахме с 5:0?!?!? Много ясно, че ще е най-критикуваният треньор през последните 10 години, нали е най-успешният! Все едно и в България нямаме същия проблем с Бербатов или Стоичков, като особено Камата е един от най-мразените хора във футболната ни общност.

Моуриньо е един от малкото треньори на света, които са готови на всичко, за да спечелят. Според някои това е огромен минус, според мен пък е огромен плюс. Ако мислите, че португалецът разваля футбола - добре. Просто не гледайте тази вечер мача! Аз пък ще го гледам и ще поема риска да не "заспя".
Последна промяна от Paralel на 03 май 2011 17:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 03 май 2011 17:02

Прогноза 1:3 .Колкото и да ми се иска Реал едва ли ще накаже отбора на симулантите ,но дано Господ ги накаже тези неверници!

Потребителски аватар
cooldoctor
Контакти:

Мнениеот cooldoctor » 03 май 2011 17:34

Мача е 5:0 или 6:1 за БАРСА :)

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 03 май 2011 18:34

Очаквам предпазливо първо полувреме и за двата отбора, като резултатът от това полувреме, изразен в брой голове и брой играчи, останали на терена от двата отбора :lol: ще определи и начинът им на игра през второто. Всеки резултат, с който Барса се класира на финал ме устройва, но много бих се зарадвал на една победа с 2:0 примерно.

Потребителски аватар
ivo82
Контакти:

Мнениеот ivo82 » 03 май 2011 19:00

hajitsu написа:Сънувах, че Барса бие 5-1... :evil: Роналдо вкарва за 0-1, след това 2 гола на Меси, Кейта, Абидал и Алвеш... :oops: Но миналия път, когато сънувах нещо подобно беше на финала за КК... :?

Продължавай да сънуваш такъв резултат....

И аз така 5-1
[wrapimg=]http://sportplayerwallpaper.com/wp-content/uploads/2011/06/Barcelona-champion-2010-2011.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-PiP8qbaljcM/TarYSkZqorI/AAAAAAAAAEA/hu62CrWx7-o/s1600/WEMBLEY-_EQUIP.jpg[/wrapimg]
КЕШ 1992 DREAM TIM
08.01.1994 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0

Потребителски аватар
ivo82
Контакти:

Мнениеот ivo82 » 03 май 2011 19:07

barca4ever написа:FORCA BARCA Уембли 19 years later

+1
С това,много ме зарадва след 19 години отново на уемли
[wrapimg=]http://sportplayerwallpaper.com/wp-content/uploads/2011/06/Barcelona-champion-2010-2011.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-PiP8qbaljcM/TarYSkZqorI/AAAAAAAAAEA/hu62CrWx7-o/s1600/WEMBLEY-_EQUIP.jpg[/wrapimg]
КЕШ 1992 DREAM TIM
08.01.1994 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0

Върни се в “Барселона”