Мача определено няма да бъде лек! И не толкова заради липсата на Меси, ами затова, че ще е януари месец! По традиция Барса играе слабо през януари, сякаш самите играчи си взимат почивка или изпадат в миникриза, или и аз не знам как да го нарека. Просто тези паузи в календара някак си накъсват ритъма на отбора и после им трябва известно време, за да се смаже отново машината!
И точно тук е мястото на Пеп! Досега той доказва, че е добър мотиватор и психолог и сега ще трябва да го докаже отново! Пеп ще трябва да внуши на играчите ни, че съперника не е слаб и че няма да се победи сам, т.е. да не се заблуждават от категоричната победа на Реал! Каквото и да им каже Гуардиола аз все пак очаквам да има известно подценяване от страна на нашите момчета. По-дългата почивка, която получи Меси пък е шанс да видим Боян в ролята на титуляр в Примера. В мачовете за купата не се представя блестящо, но пък може да му потръгне играта, след успеха на националният отбор на Каталуня... В краен случай, ако на Боян не му върви играта може да видим дебюта на Афелай...

Въпреки всичко очаквам скромна победа.

Прогноза 3:0 В играта с прогнозите прогнозирах 5:0, но тук ще съм малко по-умерен.