Първо изявление след трансфера си в Барселона направи Давид Вийя и към него добави открито писмо към привържениците на Валенсия, за да изрази любовта си към тях и своя досегашен клуб. "Това е най-трудният и емоционален момент в цялата ми кариера - пише Хлапака. - Дойде часът за раздяла и след пет чудни сезона тук отнасям много спомени, оставям много приятели, но със съзнанието, че го правя за доброто на дружеството.
Силно прегръщам привържениците на тима, които ме подкрепяха от самото ми идване, всичките си съотборници, които ми помогнаха да се развия, всички треньори, ръководители (специално президента Мануел Йоренте) и служители. Винаги ще нося Валенсия много дълбоко в себе си - аз съм фен като двете си дъщери и акционер, и съм доволен, че се върна да спори сред най-силните в Европа. Хиляди благодарности и ДА ЖИВЕЕ ВАЛЕНСИЯ!"
Впоследствие Вийя коментира и бъдещето си пред Ла Секста и Канал 9. "Хубавото за футболиста е с минаването на годините да зачерква цели и да гони нови височини и мечти. Барса показа най-голямо желание и загриженост да ме има. Това е най-добрият клуб, в който можех да ида. Меси е най-добрият в света не само днес, а и въобще когото съм виждал с очите си. Представянето на Барса и Мадрид последния сезон е достойно за възхита, ала футболът на Барселона е по-приятен за окото от този на съперника", заяви испанският матадор.
Пожелавам му да е жив и здрав, а ако се раздава и за нас така, както го правеше във Валенсия... много бързо ще спечели и любовта на каталунските фенове!