Информация:
Арсенал ще изиграе 2 мача повреме на едноседмичното си турне в Азия. Двубоите ще са в Малайзия и китайския град Хангзоу. Тимът на 'артилеристите' ще пристигне в столицата на Малайзия, Куал Лумпур, на 11 Юли и ще изиграе първия си двубой на 13ти. Той ще се проведе на националния стадион - Букут Джалил. Мачът започва от 15:45 българско време.
След това Арсенал ще пътува до китайския град Хангзоу, където ще изиграе и втората си контрола на 16 Юли, срещу тимът от Супер Лигата на Китай - Хангзоу Грийнтаун. Мачът ще започне от 14:30 българско време.
Арсенал и преди е посещавал 2те азиатски страни като част от предсезонната си подготовка. Посещенията в Малайзия започват от далечната 1960та година, като това ще бъде четвърта визита там. За последно "артилеристите" са посещавали страната през 1999г. Тимът за последно е ходил в Китай през 1995, когато като част от подготовката за новия сезон са играли двубой в Пекин.
Коментар на Венгер:
"Ще се наложи играчите да живеят около седмица в много различна среда от нормалната, затова е много важно да се изживее всичко това заедно. Това е възможност за нас да доразвием играта си, да видим в какво състояние са играчите които се завръщат и новите попълнения. Ще е важно да видим как ще се интегрират в отбора."
"Ще вземем най-добрия възможен състав. Ще пътуваме след седмица тренировки, така че би трябвало всички да са на линия и да пътуват."
За последните 10 години Арсенал попринцип предприема кратки пътувания свързани с подготовката на тима, вместо дълги турнета. Венгер признава че е против идеята на дългите пътувания, но приема че и те са важни за контактите с привъженици които са от различните краища на света.
"Не приемах тази идея доста дълго време, но Премиершип става все по-популярна по света и е важно да развиваме фенските общества по света. Китай е огромна страна, където футбола се развива. Премиершип е световна марка и не бихме искали да пропуснем да посетим страна където имаме много потенциални фенове."
"Организацията ще бъде чудесна, не се и съмнявам. Хората винаги се опитват да помогнат, така че не съм притеснен за пътуването. За преценката ми помага това, че съм работил в Япония и съм бил в Китай и Малайзия. Знам много добре, колко хората обичат да помагат там."
Група от играчи които ще пътуват:
Войчех Шчезни
Вито Маноне
Себастиан Скилачи
Йохан Джуру
Киърън Гибс
Карл Дженкинсън
Лорен Косциелни
Андрей Аршавин
Маруан Шамак
Рио Миячи
Арманд Траоре
Томас Веермален
Бакари Саня
Тео Уолкот
Алекс Сонг
Джак Уилшър
Томаш Росицки
Денилсон
Арън Рамзи
Емануел Фримпонг
Самир Насри
Карлос Вела
Робин Ван Перси
[center]-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[/center]
[center]

[center]Малайзия XI 0:4 Арсенал[/center]
[center]

Стартов състав: Шчезни(45), Гибс(45), Дженкинсън(66), Косциелни(45), Веермален(45), Уилшър(45), Сонг(45), Рамзи(66), Миячи(66), Уолкот(45), Шамак(45).
[center]В скобите е минутата в която даден играч е заменен.[/center]Резерви: Маноне(45), Саня(66), Скилачи(45), Джуру(45), Траоре(45), Насри(66), Росицки(45), Денилсон(45 до 66), Фримпонг(45), Ван Перси(66), Вела(45), Аршавин(66)
[center]В скобите е минутата в която даден играч е влезнал в игра.[/center]Голмайстори: Арън Рамзи(5), Тио Уолкот(37), Карлос Вела(59), Томаш Росицки(90+1)
Картони: TBA
[center]-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[/center]
[center]

[center]Хангзоу Грийнтаун -:- Арсенал[/center]
[center]

Стартов състав: TBA
Резерви: TBA
Голмайстори: TBA
Картони: TBA
[center]

Предварително се извинявам ако има неточности в информацията за часовете на мачовете, както и в инфото за самото турне като цяло.