Арсен Венгер-неразбраният гений с тъжните очи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

milka

Арсен Венгер-неразбраният гений с тъжните очи

Мнениеот milka » 28 фев 2011 14:45

Мачът Арсенал-Бирмингам Сити вече е в историята. "Артилеристите" пропиляха първият от обещаните 4 трофея от мениджъра им.
Имало е и със сигурност ще има и по-качествени мачове на "Уембли", но на мен като неутрален зрител силно впечатление ми направи реакцията на Арсен Венгер след гола на Мартинс в края. Гол, който подпечата първият реален провал за Арсенал този сезон. Казвам "реален", защото до този мач лондончани все още имаха шансове на теория да спечелят всеки турнир в който участват.
Та реакцията на мосю Венгер беше плашеща за всеки фен на Арсенал. В погледа на французина се четеше отчаяние, нещо което лично аз не съм виждал в неговият поглед никога до сега.
Гняв, разочарование, дори мъка, но никога отчаяние. В този паметен момент, когато играчите на Алекс Макклийш ликуваха, погледа на Арсен беше насочен към изхода.Знам, че като всеки човек, постигнал сериозни неща в професията си, Венгер не е харесван от мнозина, включително и от фенове на клуба за когото работи вече 15 години. Но си задавам въпроса, какво ще стане с клуба, ако французинът си тръгне след края на сезона. Венгер заслужава огромно уважение за работата си в Арсенал. Той донесе свеж полъх в закостенелият през 90-те години английски футбол. Венгер донесе финеса, красотата с която се характеризира играта на Топчиите. В голяма степен английската лига се промени именно заради новостите наложени в Арсенал от Венгер. Сега много малко клубове във Висшата лига играят типичният британски футбол разчитащ на дълги подавания, безконечни центрирания и единоборства, които са по-подходящи за други спортове. Венгер превърна Арсенал в един от едва двата клуба в Европа (другият е Байерн Мюнхен), който няма дългове, или са символични. "Емирейтс" също е негова заслуга.За Арсенал Венгер е нещо повече от футболен мениджър, той е човек, който дълги години беше отдаден изцяло на каузата "Арсенал", така както никой друг не го е правил.
За това в името на красивият футбол и заради феновете на Арсенал се надявам, че не съм изтълкувал правилно изражението на мосю Венгер на "Уембли". Защото, ако съм прав, в Северен Лондон се задава... Апокалипсиса!

Blue_Girl
Контакти:

Re: Арсен Венгер-неразбраният гений с тъжните очи.

Мнениеот Blue_Girl » 28 фев 2011 14:51

Не ми се вярва, че Венгер ще напусне Арсенал!
Просто беше разочарован, като всички привърженици!
:o
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 фев 2011 15:20

Blue_Girl написа:Не ми се вярва, че Венгер ще напусне Арсенал!
Просто беше разочарован, като всички привърженици!
:o

+1 :) "Арсенал" е единственият английски отбор, който ми е симпатичен и до голяма степен причина за това е Арсен Венгер - един от най-интелигентните треньори, които познавам. Ще стискам палци за отбора в английското първенство и за ФА Къп, както и срещу "Барселона". :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 фев 2011 16:06

Венгер гений?? Моля те по този начин обиждаш Сър Алекс и Жозе Моуриньо!! Това са генийте в съвременния футбол извинявай! Венгер има проблясъци доближаващи се до гениалността но чак пък гений в никакъв случай! Просто един отличен мениджър брилянтен бих казал.
Футболната философия която представя е наистина феноменална-Бърз атрактивен стил на игра технични отигравания радост за окото -факт! но за жалост не е ефективна вече 5 години и повече-все пак целта са титлите в турнирите в които участва Арсенал.
Вчера имаха невероятен шанс за трофей с който да покажат че са израстнали че са по- опитни вече и че "Бебетата на Венгер са станали мъже"..но пак старата песен на нов глас! Значи в системата има пробив научно казано! Къде ? това вече е работа на мениджъра да я открие! и по.точно причините водещи до този пробив .. със сигурност има такива-най-вече психологически!
Аз се сещам за една горе долу косвена но вече превърнала се и в пряка-Напускането на Лидера Тиери Анри!! да винаги е трудно да се замени лидера капитана на отбора особено такъв невероятен нападател голмайстор на Арсенал за всички времена ..а и както се казва няма незаменими играчи отбора е този който трябва да върви напред...но всяко правило май има изключение!! и ето го тук--Арсенал им липсва лидер който да поведе отбора да им вдъхне кураж!! ..да някой ще каже ами Сеск не е ли лидер....да той е капитана но е различен по манталитет от Анри ..вярно френската връзка Капитан-Мениджър преди също е спомогнала до голяма степен и е повлиявала в повечето случаи но сега ....е различно! На Арсенал им липсва истинския лидер истинския водач който да вдъхне увереност и да поведе отбора! Типични примери за това са:Уейн Рууни Стивън Джерард Лампард/Тери ...Ето един Ливърпул да кажем който в последните 10 години дори трудно влизаше в топ 4 много повече респектира от Арсенал дори и в по-слабите си игри! Духа им борбеността до последно избухването на Джерард и куражът който вдъхва-примера е банален-фИНАЛА В ИСТАНБУЛ! ...
Ето това липсва на Арсенал в последните години тоест от 2004! Вярно през 2006 имаха уникална възможност да запишат името си в историята но уви....Барса ги натхитри..
За многобройните фенове на Арсенал според мен най-дразнещ учудващ дори плачевен е факта че Да.Арсенал винаги се бори на всички фронтове постига много добри резултати с добра игра достига финалната права и...........бум на косъм се разминава с трофейи това вече се повтаря доста често....Наистина много обезпокояващ дори както казах плачевен факт...!!!
Та този сезон отново е така или по-точно приличат си нещата...В Англия на 4 точки от Ман Ю- ФА къп-евентуално ще играят с Ман Ю -гостуване което не е много добре в случая в ШЛ-отлично че победиха 2-1 Барса но...в предстоящия реванш ако не дадат 101 процента от себе си ....Адиос ..просто Барса е 1 ниво във всяко отношение пред Арсенал въпреки загубата с 1-2 очаква ги доста труден мач!
Та ако погледнем реално на нещата в положителен аспект и шанс най-голяма е вероятността за евентуален успех в ШЛ-чисто математически погледнато..защото само там имат превес който евентуално ще им спомогне за класиране напред!! Но оттам нататък в ШЛ всичко е начисто тоест 50 на 50 ...ако победят Л Ориент което изглежда реално но все още е 50-50 оттам отново става 50-50 като гостуват на Манчестър ...за титлата 4 точки пасив зависи от много фактори дори една загуба може да преобърне нещата!!
И сега ако погледнем пък още по-реално и наложим факта че дефакто са достигнали финала в меко казано най-лесния турнир от всичките и го губят...всеки трезвомислещ човек ще си даде сметка какво може да се очаква от Арсенал в другите турнири...Съжелявам! но..аз съм от тези хора....отново нулева година!

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Мнениеот Deluxx » 28 фев 2011 16:06

Арсен че е добър спор няма,но няма да се махне от Арсенал,незнам дали ще вземат купа тая година.

Потребителски аватар
QniMadrid
Контакти:

Мнениеот QniMadrid » 28 фев 2011 16:13

Погледнете годините на състава преди да говорите що нямал титли.Венгер се опитва да прави от нищо нещо, а не като другите на готово ;]

Потребителски аватар
loko 1979
Контакти:

Мнениеот loko 1979 » 28 фев 2011 16:22

smoothc написа:Венгер гений?? Моля те по този начин обиждаш Сър Алекс и Жозе Моуриньо!! Това са генийте в съвременния футбол извинявай! Венгер има проблясъци доближаващи се до гениалността но чак пък гений в никакъв случай! Просто един отличен мениджър брилянтен бих казал.
Футболната философия която представя е наистина феноменална-Бърз атрактивен стил на игра технични отигравания радост за окото -факт! но за жалост не е ефективна вече 5 години и повече-все пак целта са титлите в турнирите в които участва Арсенал.
Вчера имаха невероятен шанс за трофей с който да покажат че са израстнали че са по- опитни вече и че "Бебетата на Венгер са станали мъже"..но пак старата песен на нов глас! Значи в системата има пробив научно казано! Къде ? това вече е работа на мениджъра да я открие! и по.точно причините водещи до този пробив .. със сигурност има такива-най-вече психологически!
Аз се сещам за една горе долу косвена но вече превърнала се и в пряка-Напускането на Лидера Тиери Анри!! да винаги е трудно да се замени лидера капитана на отбора особено такъв невероятен нападател голмайстор на Арсенал за всички времена ..а и както се казва няма незаменими играчи отбора е този който трябва да върви напред...но всяко правило май има изключение!! и ето го тук--Арсенал им липсва лидер който да поведе отбора да им вдъхне кураж!! ..да някой ще каже ами Сеск не е ли лидер....да той е капитана но е различен по манталитет от Анри ..вярно френската връзка Капитан-Мениджър преди също е спомогнала до голяма степен и е повлиявала в повечето случаи но сега ....е различно! На Арсенал им липсва истинския лидер истинския водач който да вдъхне увереност и да поведе отбора! Типични примери за това са:Уейн Рууни Стивън Джерард Лампард/Тери ...Ето един Ливърпул да кажем който в последните 10 години дори трудно влизаше в топ 4 много повече респектира от Арсенал дори и в по-слабите си игри! Духа им борбеността до последно избухването на Джерард и куражът който вдъхва-примера е банален-фИНАЛА В ИСТАНБУЛ! ...
Ето това липсва на Арсенал в последните години тоест от 2004! Вярно през 2006 имаха уникална възможност да запишат името си в историята но уви....Барса ги натхитри..
За многобройните фенове на Арсенал според мен най-дразнещ учудващ дори плачевен е факта че Да.Арсенал винаги се бори на всички фронтове постига много добри резултати с добра игра достига финалната права и...........бум на косъм се разминава с трофейи това вече се повтаря доста често....Наистина много обезпокояващ дори както казах плачевен факт...!!!
Та този сезон отново е така или по-точно приличат си нещата...В Англия на 4 точки от Ман Ю- ФА къп-евентуално ще играят с Ман Ю -гостуване което не е много добре в случая в ШЛ-отлично че победиха 2-1 Барса но...в предстоящия реванш ако не дадат 101 процента от себе си ....Адиос ..просто Барса е 1 ниво във всяко отношение пред Арсенал въпреки загубата с 1-2 очаква ги доста труден мач!
Та ако погледнем реално на нещата в положителен аспект и шанс най-голяма е вероятността за евентуален успех в ШЛ-чисто математически погледнато..защото само там имат превес който евентуално ще им спомогне за класиране напред!! Но оттам нататък в ШЛ всичко е начисто тоест 50 на 50 ...ако победят Л Ориент което изглежда реално но все още е 50-50 оттам отново става 50-50 като гостуват на Манчестър ...за титлата 4 точки пасив зависи от много фактори дори една загуба може да преобърне нещата!!
И сега ако погледнем пък още по-реално и наложим факта че дефакто са достигнали финала в меко казано най-лесния турнир от всичките и го губят...всеки трезвомислещ човек ще си даде сметка какво може да се очаква от Арсенал в другите турнири...Съжелявам! но..аз съм от тези хора....отново нулева година!

първо единия е пълна кукувица която ще получи инфарк всеки момент, а другия който не може да си намери място в определен отбор и обикаля като цветарка от отбор в отбор ще се хване за палците тази година с неговия отбор. Венгер е номер 1
САМО САМО ЛОКО

daredevil
Контакти:

Мнениеот daredevil » 28 фев 2011 16:31

Първо, едва ли някои му пука кой на кой му е най-симпатичен отбор в Англия.
Второ, Венгер нищо не е постигнал в Англия, освен за изнася кой знае колко легално французи на британския полуостров, да не забравяме че през успешните си години му беше предоставен отбор в който той добави 3ма атакуващи състезатели и постигна успехи за няколко години, когато трябваше да изгражда отбор се провали с гръм и трясък като още се пеят народни песни за "безхарактерния Арсенал" с французите и 2ма британци от 25 човека състав. Всъщност ако не беше добрия брой отличия от ФА къп той щеше да се счита за пълен провал в кариерата си в Арсенал, защото за 16 години и аз щях да спечеля 3 ВЛ-а, какво остава за треньор на добро европейско ниво. Пък да не коментираме уникалните му провали в ШЛ, famous bottler.
Трето, на Венгер му изтича договора в края на следващия сезон и ако продължава няма да бъде подновен, което ще бъде правилно за Арсенал.

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 28 фев 2011 16:36

Ако г-н Венгер напусне Арсенал, аз няма да гледам повече футбол в Англия.
Англия това е Арсенал!
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 28 фев 2011 16:45

Аз много харесвам стилът на Арсен Венгер (като стил на игра) и как намира таланти, които превръща в звезди (разбирасе не без помощтта на скаутите)...
мисля си, че му е време за промяна към някой по- богат отбор с възможности да закупува играчи не само да създава!
лично мое мнение
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Върни се в “Арсенал”