Мачът Арсенал-Бирмингам Сити вече е в историята. "Артилеристите" пропиляха първият от обещаните 4 трофея от мениджъра им.
Имало е и със сигурност ще има и по-качествени мачове на "Уембли", но на мен като неутрален зрител силно впечатление ми направи реакцията на Арсен Венгер след гола на Мартинс в края. Гол, който подпечата първият реален провал за Арсенал този сезон. Казвам "реален", защото до този мач лондончани все още имаха шансове на теория да спечелят всеки турнир в който участват.
Та реакцията на мосю Венгер беше плашеща за всеки фен на Арсенал. В погледа на французина се четеше отчаяние, нещо което лично аз не съм виждал в неговият поглед никога до сега.
Гняв, разочарование, дори мъка, но никога отчаяние. В този паметен момент, когато играчите на Алекс Макклийш ликуваха, погледа на Арсен беше насочен към изхода.Знам, че като всеки човек, постигнал сериозни неща в професията си, Венгер не е харесван от мнозина, включително и от фенове на клуба за когото работи вече 15 години. Но си задавам въпроса, какво ще стане с клуба, ако французинът си тръгне след края на сезона. Венгер заслужава огромно уважение за работата си в Арсенал. Той донесе свеж полъх в закостенелият през 90-те години английски футбол. Венгер донесе финеса, красотата с която се характеризира играта на Топчиите. В голяма степен английската лига се промени именно заради новостите наложени в Арсенал от Венгер. Сега много малко клубове във Висшата лига играят типичният британски футбол разчитащ на дълги подавания, безконечни центрирания и единоборства, които са по-подходящи за други спортове. Венгер превърна Арсенал в един от едва двата клуба в Европа (другият е Байерн Мюнхен), който няма дългове, или са символични. "Емирейтс" също е негова заслуга.За Арсенал Венгер е нещо повече от футболен мениджър, той е човек, който дълги години беше отдаден изцяло на каузата "Арсенал", така както никой друг не го е правил.
За това в името на красивият футбол и заради феновете на Арсенал се надявам, че не съм изтълкувал правилно изражението на мосю Венгер на "Уембли". Защото, ако съм прав, в Северен Лондон се задава... Апокалипсиса!
Арсен Венгер-неразбраният гений с тъжните очи
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Арсен Венгер-неразбраният гений с тъжните очи
-
- Контакти:
Re: Арсен Венгер-неразбраният гений с тъжните очи.
Не ми се вярва, че Венгер ще напусне Арсенал!
Просто беше разочарован, като всички привърженици!

Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
- Captain Stottlemeyer
Blue_Girl написа:Не ми се вярва, че Венгер ще напусне Арсенал!
+1

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Венгер гений?? Моля те по този начин обиждаш Сър Алекс и Жозе Моуриньо!! Това са генийте в съвременния футбол извинявай! Венгер има проблясъци доближаващи се до гениалността но чак пък гений в никакъв случай! Просто един отличен мениджър брилянтен бих казал.
Футболната философия която представя е наистина феноменална-Бърз атрактивен стил на игра технични отигравания радост за окото -факт! но за жалост не е ефективна вече 5 години и повече-все пак целта са титлите в турнирите в които участва Арсенал.
Вчера имаха невероятен шанс за трофей с който да покажат че са израстнали че са по- опитни вече и че "Бебетата на Венгер са станали мъже"..но пак старата песен на нов глас! Значи в системата има пробив научно казано! Къде ? това вече е работа на мениджъра да я открие! и по.точно причините водещи до този пробив .. със сигурност има такива-най-вече психологически!
Аз се сещам за една горе долу косвена но вече превърнала се и в пряка-Напускането на Лидера Тиери Анри!! да винаги е трудно да се замени лидера капитана на отбора особено такъв невероятен нападател голмайстор на Арсенал за всички времена ..а и както се казва няма незаменими играчи отбора е този който трябва да върви напред...но всяко правило май има изключение!! и ето го тук--Арсенал им липсва лидер който да поведе отбора да им вдъхне кураж!! ..да някой ще каже ами Сеск не е ли лидер....да той е капитана но е различен по манталитет от Анри ..вярно френската връзка Капитан-Мениджър преди също е спомогнала до голяма степен и е повлиявала в повечето случаи но сега ....е различно! На Арсенал им липсва истинския лидер истинския водач който да вдъхне увереност и да поведе отбора! Типични примери за това са:Уейн Рууни Стивън Джерард Лампард/Тери ...Ето един Ливърпул да кажем който в последните 10 години дори трудно влизаше в топ 4 много повече респектира от Арсенал дори и в по-слабите си игри! Духа им борбеността до последно избухването на Джерард и куражът който вдъхва-примера е банален-фИНАЛА В ИСТАНБУЛ! ...
Ето това липсва на Арсенал в последните години тоест от 2004! Вярно през 2006 имаха уникална възможност да запишат името си в историята но уви....Барса ги натхитри..
За многобройните фенове на Арсенал според мен най-дразнещ учудващ дори плачевен е факта че Да.Арсенал винаги се бори на всички фронтове постига много добри резултати с добра игра достига финалната права и...........бум на косъм се разминава с трофейи това вече се повтаря доста често....Наистина много обезпокояващ дори както казах плачевен факт...!!!
Та този сезон отново е така или по-точно приличат си нещата...В Англия на 4 точки от Ман Ю- ФА къп-евентуално ще играят с Ман Ю -гостуване което не е много добре в случая в ШЛ-отлично че победиха 2-1 Барса но...в предстоящия реванш ако не дадат 101 процента от себе си ....Адиос ..просто Барса е 1 ниво във всяко отношение пред Арсенал въпреки загубата с 1-2 очаква ги доста труден мач!
Та ако погледнем реално на нещата в положителен аспект и шанс най-голяма е вероятността за евентуален успех в ШЛ-чисто математически погледнато..защото само там имат превес който евентуално ще им спомогне за класиране напред!! Но оттам нататък в ШЛ всичко е начисто тоест 50 на 50 ...ако победят Л Ориент което изглежда реално но все още е 50-50 оттам отново става 50-50 като гостуват на Манчестър ...за титлата 4 точки пасив зависи от много фактори дори една загуба може да преобърне нещата!!
И сега ако погледнем пък още по-реално и наложим факта че дефакто са достигнали финала в меко казано най-лесния турнир от всичките и го губят...всеки трезвомислещ човек ще си даде сметка какво може да се очаква от Арсенал в другите турнири...Съжелявам! но..аз съм от тези хора....отново нулева година!
Футболната философия която представя е наистина феноменална-Бърз атрактивен стил на игра технични отигравания радост за окото -факт! но за жалост не е ефективна вече 5 години и повече-все пак целта са титлите в турнирите в които участва Арсенал.
Вчера имаха невероятен шанс за трофей с който да покажат че са израстнали че са по- опитни вече и че "Бебетата на Венгер са станали мъже"..но пак старата песен на нов глас! Значи в системата има пробив научно казано! Къде ? това вече е работа на мениджъра да я открие! и по.точно причините водещи до този пробив .. със сигурност има такива-най-вече психологически!
Аз се сещам за една горе долу косвена но вече превърнала се и в пряка-Напускането на Лидера Тиери Анри!! да винаги е трудно да се замени лидера капитана на отбора особено такъв невероятен нападател голмайстор на Арсенал за всички времена ..а и както се казва няма незаменими играчи отбора е този който трябва да върви напред...но всяко правило май има изключение!! и ето го тук--Арсенал им липсва лидер който да поведе отбора да им вдъхне кураж!! ..да някой ще каже ами Сеск не е ли лидер....да той е капитана но е различен по манталитет от Анри ..вярно френската връзка Капитан-Мениджър преди също е спомогнала до голяма степен и е повлиявала в повечето случаи но сега ....е различно! На Арсенал им липсва истинския лидер истинския водач който да вдъхне увереност и да поведе отбора! Типични примери за това са:Уейн Рууни Стивън Джерард Лампард/Тери ...Ето един Ливърпул да кажем който в последните 10 години дори трудно влизаше в топ 4 много повече респектира от Арсенал дори и в по-слабите си игри! Духа им борбеността до последно избухването на Джерард и куражът който вдъхва-примера е банален-фИНАЛА В ИСТАНБУЛ! ...
Ето това липсва на Арсенал в последните години тоест от 2004! Вярно през 2006 имаха уникална възможност да запишат името си в историята но уви....Барса ги натхитри..
За многобройните фенове на Арсенал според мен най-дразнещ учудващ дори плачевен е факта че Да.Арсенал винаги се бори на всички фронтове постига много добри резултати с добра игра достига финалната права и...........бум на косъм се разминава с трофейи това вече се повтаря доста често....Наистина много обезпокояващ дори както казах плачевен факт...!!!
Та този сезон отново е така или по-точно приличат си нещата...В Англия на 4 точки от Ман Ю- ФА къп-евентуално ще играят с Ман Ю -гостуване което не е много добре в случая в ШЛ-отлично че победиха 2-1 Барса но...в предстоящия реванш ако не дадат 101 процента от себе си ....Адиос ..просто Барса е 1 ниво във всяко отношение пред Арсенал въпреки загубата с 1-2 очаква ги доста труден мач!
Та ако погледнем реално на нещата в положителен аспект и шанс най-голяма е вероятността за евентуален успех в ШЛ-чисто математически погледнато..защото само там имат превес който евентуално ще им спомогне за класиране напред!! Но оттам нататък в ШЛ всичко е начисто тоест 50 на 50 ...ако победят Л Ориент което изглежда реално но все още е 50-50 оттам отново става 50-50 като гостуват на Манчестър ...за титлата 4 точки пасив зависи от много фактори дори една загуба може да преобърне нещата!!
И сега ако погледнем пък още по-реално и наложим факта че дефакто са достигнали финала в меко казано най-лесния турнир от всичките и го губят...всеки трезвомислещ човек ще си даде сметка какво може да се очаква от Арсенал в другите турнири...Съжелявам! но..аз съм от тези хора....отново нулева година!
Арсен че е добър спор няма,но няма да се махне от Арсенал,незнам дали ще вземат купа тая година.
Погледнете годините на състава преди да говорите що нямал титли.Венгер се опитва да прави от нищо нещо, а не като другите на готово ;]
smoothc написа:Венгер гений?? Моля те по този начин обиждаш Сър Алекс и Жозе Моуриньо!! Това са генийте в съвременния футбол извинявай! Венгер има проблясъци доближаващи се до гениалността но чак пък гений в никакъв случай! Просто един отличен мениджър брилянтен бих казал.
първо единия е пълна кукувица която ще получи инфарк всеки момент, а другия който не може да си намери място в определен отбор и обикаля като цветарка от отбор в отбор ще се хване за палците тази година с неговия отбор. Венгер е номер 1
САМО САМО ЛОКО
Първо, едва ли някои му пука кой на кой му е най-симпатичен отбор в Англия.
Второ, Венгер нищо не е постигнал в Англия, освен за изнася кой знае колко легално французи на британския полуостров, да не забравяме че през успешните си години му беше предоставен отбор в който той добави 3ма атакуващи състезатели и постигна успехи за няколко години, когато трябваше да изгражда отбор се провали с гръм и трясък като още се пеят народни песни за "безхарактерния Арсенал" с французите и 2ма британци от 25 човека състав. Всъщност ако не беше добрия брой отличия от ФА къп той щеше да се счита за пълен провал в кариерата си в Арсенал, защото за 16 години и аз щях да спечеля 3 ВЛ-а, какво остава за треньор на добро европейско ниво. Пък да не коментираме уникалните му провали в ШЛ, famous bottler.
Трето, на Венгер му изтича договора в края на следващия сезон и ако продължава няма да бъде подновен, което ще бъде правилно за Арсенал.
Второ, Венгер нищо не е постигнал в Англия, освен за изнася кой знае колко легално французи на британския полуостров, да не забравяме че през успешните си години му беше предоставен отбор в който той добави 3ма атакуващи състезатели и постигна успехи за няколко години, когато трябваше да изгражда отбор се провали с гръм и трясък като още се пеят народни песни за "безхарактерния Арсенал" с французите и 2ма британци от 25 човека състав. Всъщност ако не беше добрия брой отличия от ФА къп той щеше да се счита за пълен провал в кариерата си в Арсенал, защото за 16 години и аз щях да спечеля 3 ВЛ-а, какво остава за треньор на добро европейско ниво. Пък да не коментираме уникалните му провали в ШЛ, famous bottler.
Трето, на Венгер му изтича договора в края на следващия сезон и ако продължава няма да бъде подновен, което ще бъде правилно за Арсенал.
Ако г-н Венгер напусне Арсенал, аз няма да гледам повече футбол в Англия.
Англия това е Арсенал!
Англия това е Арсенал!
YA GUNNERS YA
Аз много харесвам стилът на Арсен Венгер (като стил на игра) и как намира таланти, които превръща в звезди (разбирасе не без помощтта на скаутите)...
мисля си, че му е време за промяна към някой по- богат отбор с възможности да закупува играчи не само да създава!
лично мое мнение
мисля си, че му е време за промяна към някой по- богат отбор с възможности да закупува играчи не само да създава!
лично мое мнение
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives