1908 дни по-късно
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- mArKa
- Контакти:
1908 дни по-късно
Поредният сезон в Английската Висша лига е на път да започне, а с него идват и надеждите на различните клубове, надежди, които в края на сезона стават реалност, или се сгромолясват. 1908 - толкова са дните, които делят Арсенал от последната им купа в Англия – ФА Къп. Това са наистина много време, да бъдем точни 5 години и няколко месеца, за клуб от ранга на Арсенал това е истинска катастрофа. Вече толкова години слушаме от Венгер, че следващият сезон е сезона на неговият отбор, че това вече се превърна в клише вече почти не го използва. Феновете искат красива игра, да Арсенал може и да играе най-красивият футбол в Англия, но определено той не дава никакви резултати, следователно е напълно безполезен. Но освен красива игра те искат и трофеи. От лятото на 2004 година Венгер започна една твърде амбициозна политика. Тя се основава на привличането на млади таланти тяхното развитие и сработването им, а на по-късен етап и тяхното утвърждаване в първият състав. През споменатата година Арсенал спечелват и последната си титла в Англия, като го правят по наистина феноменален начин. В периода 7 май 2003-16 октомври 2004 артилеристите записват серия, която едва ли скоро ще бъде постигната. В цели 49 шампионатни срещи те не познават вкуса на загубата. В цялата история на футбола в Англия само един клуб го е правел преди Арсенал – това бе Престън Норт Енд през далечната 1888-1889 година. Постижението на отбора, ръководен от Арсен Венгер не бе много чудно. Все пак по онова време играха звезди като Тиенри Анри, Денис Беркам, Сол Кембъл, Ашли Коул, Патрик Виера, Робърт Пирес и много други. Какви футболисти! Дори и в момента техните имена означават нещо във футбола. Но какво направи Венгер? Той започна политика, чиито резултати щяха да дойдат с времето, а не веднага. Едва ли не се отказа от печелившите си супер звезди, за да даде път на играчи като младият футболист от школата на Барселона – Франсеск Фабрегас. Изненадващо, когато Роман Абрамович харчеше милиони и милиони паундове за селекция, която да детронира Арсенал от върха на Англия, Венгер си купуваше играчи на суми от около 5-6 милиона от английската валута. Тук трябва да се има предвид, че по онова време Арсенал си строиха нов стадион и значителна част от парите, постъпващи в клуба отиваха за „Емирейтс Стейдиъм”. Но все пак говорим за тогавашният шампион на Англия. След стартирането на плана на „чичо Венгер” за нова генерация евтино струващи, но същевременно крайно необходими футболисти, хората започнаха да си задават въпроса – кога ще се осъществи той. А Арсенал бавно, но сигурно започна да се разчиства от звездите си. Последваха шест години на пълна доминация на Челси и Манчестър Юнайтед в битката за титлата. Арсенал беше един фигурант. Фигурант, които чакаше своя ход, своя сезон, за да свали козовете и да каже на милинерите от Челси- „не всичко е пари момчета”, а на Юнайтед, че „една птичка пролет не прави”. Но и така през тези дълги шест години, не го дочакаха. Вярно е Арсенал беше първият лондонски клуб, участвал на финал на Шампионската Лига, но той бе загубен от Барселона. Да взеха ФА Къп през 2005 година, а от тогава доста вода изтека. Имаше и един загубен финал през 2007 от Челси в турнира Карлинг Къп. Но с това се свършват „подвизите” на артилеристите през последните 6 години. Но стига толкова спомени, човек живее с настоящето, а не с миналото. А настоящето на Арсенал не изглежда никак зле. Артилеристите бяха безпощадни в предсезонната си подготовка, като впечатление победата над Легия Варшава с фамозното 6-5, поправете ме ако греша. Истината обаче, е че Арсенал впечатлява, и то го прави по класа. Вече талантливите млади „топчии” са възмъжали и превърнали в истински бойци, а точно такива трябват на отбора, защото това, което предстои на Арсенал наистина може да се охарактеризира като битка на живот и смърт този сезон. Артилеристите трябва да спечелят нещо, за да могат да се върнат на голямата сцена на Англия, а Венгер, да бъде доволен от себе си и от своето дело. Сега Арсенал трябва да докаже, че все още е пресен спомена за „непобедимите”. Привържениците на клуба тръгват с нови надежди за новият сезон и аз съм сигурен, че любимият им клуб няма да ги разочарова. През последните години стана традиция в лагера на Арсенал да има цял контузен отбор, това е една от причините например миналият сезон невероятният Робин ван Перси да не помогне на отбора си във важният цикъл на мачове, които те имаха. Реално той беше контузен около 75% от сезон. Спирам до тук с контузиите на играчи на Арсенал защото темата буквално е неизчерпаема. Това обаче е фактор, които влияе на представянето на даден отбор, но които, за съжаление не може да бъде контролиран, т.е не зависи от никои. Ако „стъклените” футболисти на Венгер, се опазят от зверилището наречено Английска Висша Лига, то те (б.р Арсенал) ще играят фундаментална роля за титлата догодина. Поглеждайки с това, което Арсенал притежава като играчи и техните качества и си дам сметка колко пари за трансфери е похарчил Арсен Венгер, мога само да кажа „шапки долу за мосю Венгер”. На практика артилеристите притежават най-дългата резервна скамейка от всички отбори в Англия, на които стоят играчи, жадни за слава и успехи, но още по-важното – талантливи, млади играчи, а не обърках се вече минаха шест години не са млади а обиграни и ужасно талантливи. Това е бъдещето на Арсенал. В ръцете на Венгер е ключът към новата династия „непобедими”.
-
- Контакти:
Re: 1908 дни по-късно
Най-дългата резервна скамейка притежават Челси и Ман Сити. Поздравление за нещата, които си написал, но аз лично отново не виждам тупчиите в борба за титлата: до нова година да, но след това балона се спуква и всички издишат. Според мен вашият кръвен враг - Тотнъм ще бъде изненадата този сезон и защо не да изместят един от големите два
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
- fabregas_949
- Контакти:
Много ми хареса написаното. Наистина сега Арсенал имат нужния потенциал, за да се борят за титли и реално да ги спечелят, но въпреки това има още много работа за вършне. Трябват защитник и вратар - КЛАСНИ ИГРАЧИ обаче!!!! Проблемите на Арсенал идват от дефанзивен план и те така всеки сезон. Затова не съм изобщо съгласен със това:
Да биеш със 6:5 не означава толкова че си вкарал 6 гола, колкото си допуснал цели 5... Не може да се допуснат 5 гола срещу средноевропейски отбор, ако твърдиш, че тима ти е един от най-добрите в Англия, че и Европа! Да, беше приятелски мач, но утре ако има официален какво правим? Ако нещата вървят по подобен начин, отново ще се дупят особено на Челси, чийто последни победи срещу "артилеристите" не са със малко!
Венгер изгарди състав от млади и можещи футболисти, но винаги трябват играчи със повечко опит и стабилност, която липсва на моменти и това в крайна сметка се оказва решаващо. Примерно не може играч да ти надупчи 4 гола в един мач, 3 през първото полувреме. Да говоря за Меси. Сега някои ще почнат - ама той е най-добрия играч, бла, бла, бла... И какво като е? Не са много съперниците на Барса, които са го удържали, но е ставало и то много успешно. Защитата и вратарите дънят Арсенал сезон след сезон в последните години, според мен там трябва да се мисли и то много! Иначе може автора да отвори темата и след още 1908 дни и пак да си говорим как нищо не е спечелено.
mArKa написа:Артилеристите бяха безпощадни в предсезонната си подготовка, като впечатление победата над Легия Варшава с фамозното 6-5, поправете ме ако греша.
Да биеш със 6:5 не означава толкова че си вкарал 6 гола, колкото си допуснал цели 5... Не може да се допуснат 5 гола срещу средноевропейски отбор, ако твърдиш, че тима ти е един от най-добрите в Англия, че и Европа! Да, беше приятелски мач, но утре ако има официален какво правим? Ако нещата вървят по подобен начин, отново ще се дупят особено на Челси, чийто последни победи срещу "артилеристите" не са със малко!
Венгер изгарди състав от млади и можещи футболисти, но винаги трябват играчи със повечко опит и стабилност, която липсва на моменти и това в крайна сметка се оказва решаващо. Примерно не може играч да ти надупчи 4 гола в един мач, 3 през първото полувреме. Да говоря за Меси. Сега някои ще почнат - ама той е най-добрия играч, бла, бла, бла... И какво като е? Не са много съперниците на Барса, които са го удържали, но е ставало и то много успешно. Защитата и вратарите дънят Арсенал сезон след сезон в последните години, според мен там трябва да се мисли и то много! Иначе може автора да отвори темата и след още 1908 дни и пак да си говорим как нищо не е спечелено.
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]
- mArKa
- Контакти:
Аз имам предвид духът, които Арсенал демонстрира, все пак губеше с 0-3 на почивката .. Иначе си прав за вратарският пост .. 

- fabregas_949
- Контакти:
mArKa написа:Аз имам предвид духът, които Арсенал демонстрира, все пак губеше с 0-3 на почивката .. Иначе си прав за вратарският пост ..
На почивката резултата беше 1:3. Естествено това не обезсмисля написаното от теб, но оставаше и да не ги обърнат. Ако тях не могат, какво да говорим ако губят срещу сериозен отбор. Преди два сезона ако не се лъжа, те бяха "царете на обратите"... Защо? Допускаха ранен (и глупав) гол и после ходене по мъките. Естествено не винаги успяваха да обърнат и резултата бе налице... Имат дух, но явно не е достатъчен. Дори само един човек да си върши хубаво работата, в случая най-проблемния - вратаря, всичко останало ще се нарежда и няма само духа да ги спасява, а ще им помага да печелят мачове и ако не сериозна титла, то поне по-маловажна купа.
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]
-
- Контакти:
Дано Арсенал да спечели отличие.
Както се казва:
"Надеждата умира последна".
Както се казва:
"Надеждата умира последна".
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
- ZinedineZidane
- Контакти:
Сериозен коментар, съдържащ много истини - евала! Дори да не е написан от колегата - евала, че го е постнал, имайки се предвид клубните пристрастия!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
- mArKa
- Контакти:
Анализа е написан с дясната ми ръка, понякога използвам и лявата, но никога и двете едновртеменно ..
Благодаря за хубавите думи. Може и да съм уникално луд, до степен на фанатизъм, фен на Челси, но това не означава, че не мога да напиша, това което мисля за Арсенал. 

Удоволствие е да гледаш Арсенал. Венгер е уникален треньор. Не мрънка за пари за играчи, открива си евтини талантливи младоци. Как само отмъкна Фабергас. Догодина ще е на голяма печалба, като го продаде на родния му клуб. Построи стадион (идеи, изисквания - взе много дейно участие), изгради млад перспективен отбор, това което липсва е титла.
Чудя се, защо при тази рехава защита, пусна Гала да си ходи като свободен агент?
Ето ги и добрите вести. Източник: gong.bg.
Венгер подписа нов тригодишен договор с Арсенал
14 август 2010 14:14
Още по темата:
Фабрегас: Венгер ми е като втори баща http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=148869
Английският Арсенал обяви официално, че най-успешният мениджър в историята на клуба Арсен Венгер е подписал за още три сезона с "артилеристите" и ще остане в Северен Лондон до лятото на 2014 година. Венгер, който е наставникът с най-дълъг престой начело на тима, води "топчиите" през последните 14 години.
Френският специалист заяви за сайта на тима: "Моето сърце принадлежи на Арсенал и моето желание е да видя как този тим печели титли. Моето желание за успехи и по-голямо от всякога. Да подпише нов договор с тима означава, че аз мога да си представя как тази група от таланти в Арсенал реализира своя потенциал. Вярвайте ми, те са готови за трофеи. Всички в клуба очакваме с нетърпение да постигаме успехи заедно".
Президентът на Арсенал Питър Хил-Ууд пък каза: "Ние сме развълнувани, че Арсен подписа нов договор. Той успя да трансформира по майсторски начин нашия тим през последните 14 години и ние се радваме, че факта, че играем под негово ръководство прави щастливи много хора по целия свят. Арсен е човек с огромен талант и ние вярваме, че този млад тим, който той изгради през последните пет години ще награди него и нашите фенове с купи".
Венгер изведе Арсенал до седем големи трофея през последните 14 години, включително титлата през сезон 2003/2004, която бе спечелена без нито едно поражение през сезона. Във всеки един от пълните му 13 сезона в Лондон, той успяваше да класира тима в Шампионската лига.
Предстои интересен сезон. Удоволствието остава за нас.
Чудя се, защо при тази рехава защита, пусна Гала да си ходи като свободен агент?
Ето ги и добрите вести. Източник: gong.bg.
Венгер подписа нов тригодишен договор с Арсенал
14 август 2010 14:14
Още по темата:
Фабрегас: Венгер ми е като втори баща http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=148869
Английският Арсенал обяви официално, че най-успешният мениджър в историята на клуба Арсен Венгер е подписал за още три сезона с "артилеристите" и ще остане в Северен Лондон до лятото на 2014 година. Венгер, който е наставникът с най-дълъг престой начело на тима, води "топчиите" през последните 14 години.
Френският специалист заяви за сайта на тима: "Моето сърце принадлежи на Арсенал и моето желание е да видя как този тим печели титли. Моето желание за успехи и по-голямо от всякога. Да подпише нов договор с тима означава, че аз мога да си представя как тази група от таланти в Арсенал реализира своя потенциал. Вярвайте ми, те са готови за трофеи. Всички в клуба очакваме с нетърпение да постигаме успехи заедно".
Президентът на Арсенал Питър Хил-Ууд пък каза: "Ние сме развълнувани, че Арсен подписа нов договор. Той успя да трансформира по майсторски начин нашия тим през последните 14 години и ние се радваме, че факта, че играем под негово ръководство прави щастливи много хора по целия свят. Арсен е човек с огромен талант и ние вярваме, че този млад тим, който той изгради през последните пет години ще награди него и нашите фенове с купи".
Венгер изведе Арсенал до седем големи трофея през последните 14 години, включително титлата през сезон 2003/2004, която бе спечелена без нито едно поражение през сезона. Във всеки един от пълните му 13 сезона в Лондон, той успяваше да класира тима в Шампионската лига.
Предстои интересен сезон. Удоволствието остава за нас.