Моето мнение в общи линии се припокрива с това на
Udoji90. Както вече споделих според мен не направихме съществено надграждане спрямо миналия сезон, но дано бъркам и новите попълнения ме опровергаят. Преди всичко ще започна с освободените/продадените/дадените под наем играчи.
- Ясно е, че
Фламини,
Артета и
Росицки нямаше какво повече да дадат на отбора с оглед напредналата им възраст и постоянните контузии (особено на последните двама) и раздялата беше напълно логична, бих казал и доста закъсняла. Благодаря им за това, което са дали на клуба.
-
Джоел Кембъл за мен е абсолютно несправедливо пренебрегван от Венгер и наистина може би сам е поискал да си тръгне, което е напълно логично след като Уолкът, който е абсолютна дупка, е предпочитан пред него. За мен Кембъл е идеалният вариант за ротация, не е топ-класа играч, но се раздава и бори до последно, а и след много силните мачове през миналия сезон мисля, че заслужаваше своя шанс, но явно не е любимец на Венгер.
-
Гнабри може би правилно бе продаден, защото доколкото ми е известно имаше само 1 година оставащ договор, а и не искаше да преподпише. Затова по-добре, че взехме някаква сума за него, макар че така и не разбрах наистина ли има голям талант, за който се говореше. Просто не му бе даден шанс да го покаже.
-
Калъм Чеймбърс от една страна е добре, че е под наем в клуб от Висшата лига, но според мен като цяло това е грешно решение и Холдинг трябваше да е пратеният под наем. Холдинг няма никакъв опит във ВЛ, а идва от Чемпиъншип (при това предишния му клуб изпадна в Лига 1), и мисля че беше по-добро решение той да отиде под наем в отбор от ВЛ. Още повече, че Чеймбърс е поливалентен играч, и беше добра алтернатива на десния бек според мен, а сега с Дебюши...не ми се струва много стабилна тази зона.
-
Джак Уилшър е един моите любими играчи в Арсенал, но кариерата му върви само надолу след толкова много контузии, а и не само. Ако оставим настрана контузиите, то в последните години Уилшър се забъркваше в много скандали извън терена (цигари, дискотеки, скандали), което явно никак не се хареса на Венгер и може би този наем е един вид за назидание. А и ако оставим тези неща настрана просто ми се струва, че Джак не изпитваше удоволствието от играта, с което спечели сърцата на много фенове на Арсенал, просто е напълно различен играч от онова момче, което на 18-19 г. правеше феноменални неща. Сега в Борнемут ще е звездата на отбора и се надявам отново да демонстрира качествата си и догодина отново да е в Арсенал като титуляр