[27.02.11г.] Арсенал-Бирмингам 1:2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Re: Арсенал-Бирмингам(27.02.11)18:00ч

Мнениеот MagicMoments » 27 фев 2011 21:11

daredevil написа:За разлика от Арсенал младоците на Юнайтед имат характер на победители и печелят КК,а не допускат голове в 105-тата минутата от Хъдърсфийлд, Лийдс и темподобните.

Написахте историята на половината лига.
http://www.101greatgoals.com/videodispl ... l-8618971/
http://www.youtube.com/watch?v=H_7BNmzaIXk
http://vodpod.com/watch/5513070-the-goa ... -v-arsenal

Аре стига си се заяждал бе.Не ми е приятно че показваш само клипа от обрата на Тотнъм срещу Арсенал и гола на Мартинс.Е сега трябва да се спукаме да ти показваме Ман Юнайтед - Ливърпул 1-4 и Юнайтед-Байер 2-2 да се спреш малко че си се пристрастил да уронваш престижа на отборите.Или пък нещо по-прясно Уулвс-Манчестър 2-1 .Падате от последния хахахах :lol: :lol: :lol:
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

На линия
Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 27 фев 2011 21:26

Ivo82 за Арснеал или за Барса си ми не е ясно.....като цяло ми стана мъчно за артилеристите, но за феновете не Барса това е добре дошло,защото очаквам психилогически спад в играта на Арсенал, след който Барса по - лесно ще прегази топчиите :) ;)
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
ivo82
Контакти:

Мнениеот ivo82 » 27 фев 2011 21:31

kingofpop написа:Ivo82 за Арснеал или за Барса си ми не е ясно.....като цяло ми стана мъчно за артилеристите, но за феновете не Барса това е добре дошло,защото очаквам психилогически спад в играта на Арсенал, след който Барса по - лесно ще прегази топчиите :) ;)

Как мислиш,разбира се Барса на първо място на второ е арсенал,но мисля че арсенал няма шанс на реванша с барса...
[wrapimg=]http://sportplayerwallpaper.com/wp-content/uploads/2011/06/Barcelona-champion-2010-2011.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-PiP8qbaljcM/TarYSkZqorI/AAAAAAAAAEA/hu62CrWx7-o/s1600/WEMBLEY-_EQUIP.jpg[/wrapimg]
КЕШ 1992 DREAM TIM
08.01.1994 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0

Потребителски аватар
MQplaya
Контакти:

Мнениеот MQplaya » 27 фев 2011 22:52

[offtopic]Само на мен ли грешката на Арсенал ми заприлича на тази вчера за първия гол срещу Левски?[/offtopic]

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 27 фев 2011 23:48

Тежка и болезнена загуба за всички, които обичат този клуб. Чувствам се като болен в момента...

Бирмингамци играха много мъжки и дори бих казал, че си заслужават купата... Първият им трофей от 48 години насам.
Показаха дух, себераздаване и решителност - елементи, които са ключови за успеха...Стояха добре в защита и в атака.

Поднесохме им победата чрез тази глупава грешка в защитата, която стана в края на мача и трудно можеше да се реагира.
Бирмингам бяха ощетени в началото - трябваше да получат дузпа, а при по-строго отсъждане на рефера дори и Счесни можеше да бъде изгонен...

Създадохме доста чисти голови положения, но не успяхме да ги оползотворим. Бен Фостър беше блестящ...
Разочарован съм от играта на Росицки - направи твърде много грешки, неточни пасове. Изглежда, че добрите му мачове за Арсенал са отдавна зад гърба му. Дали ще се върне някога към предишната си игра, колко още трябва да му се дава шанс затова...
Яд ме е за Уилшър - момчето се бореше докрай, а след мача се видя огромното му разочарование. Сеск не успя да вземе купата в ръцете си.

Ван Перси вкара своя гол, но за съжаление се контузи при изпълнението - проблем с коляното като не е ясно до колко е сериозно.
Този загубен финал няма как да не повлияе на психиката на футболистите и до каква степен ще се отрази на играта им - чака ни преиграване за ФА още в сряда.

Пропиляхме вероятно най-сигурната възможност за трофей този сезон - все още продължаваме да се борим на 3 фронта, но в ШЛ и ФА гостуваме съответно на Ноу Камп и Олд Трафорд /ако отстраним Лейтън О.../, а в лигата засега шансовете са на страната на Юнайтед.

П.П. 5/7 загубени финала в КК...
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
karaivanovd
Контакти:

Мнениеот karaivanovd » 28 фев 2011 00:31

Честито на Бирмингам, страхотна игра показаха, всъщност повече от колкото могат...Жалко за Арсенал, защото има голям шанс за поредна година да не вземат нищо.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 28 фев 2011 00:59

MQplaya написа:[offtopic]Само на мен ли грешката на Арсенал ми заприлича на тази вчера за първия гол срещу Левски?[/offtopic]

Не, на мен също ми се видя едно към едно. Доказателство е как във футбола такива грешки се случват на всеки - може да те зарадват, а може да те натъжат. Вчера много се изкефих на грешката на Милиев и Митрев и последвалата ни победа на Герена, а днес просто ми скъсаха нервите Кошчиелни и Счесни при гола на Мартинс.
Най-лошото е, че в големи периоди от мача Бирмингам просто играеха по-добре от нас и не мога да го отрека. Изпуснахме най-лесния трофей, защото по пътя към другите 3 пред нас стоят Ман Юн и Барса. Отборът обаче показа няколко пъти през сезона, че може да се възстановява психически след нелепи загуби на точки. Дано и сега да си оправят настроението с добри мачове срещу Л. Ориент и Съндърланд, че срещу Барса не можем да си позволявим да излезем на терена в лошо настроение.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
gunner4life
Контакти:

Мнениеот gunner4life » 28 фев 2011 10:15

Жалко.
МакЛийш направи отлична смяна с пускането на втори нападател и спечели. Трябва да призная, че Бирмингам играха много добре и си заслужиха купата.
Най-важното за Арсенал сега е момчетата да не бадат духом. Макар и да е гадно за загубиш на финала, Карлинг Къп не е сред приоритетите на отбора и на Арсенал. Важното е да спечелим (поне) един от трите големи трофея - титлата, ФА Къп, ШЛ .... а най-добре и трите :mrgreen:
Изображение
ARSENAL FC - the unbeatable - between 7 May 2003 and 16 October 2004
P49 W36 D13 L0 F112 A34

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 28 фев 2011 15:58

Кога ли ще се научим да се браним адекватно при статичните положения?
6 от последните 8 гола на Бирмингам в лигата срещу нас са вкарани именно от такива ситуации!
Имаше статистика преди 1-2 месеца, че половината от головете, които допускаме са от статични положения.
Всеки балон изсипан в наказателно поле се превръща в потенциална заплаха - няма я сигурността, а на моменти паниката е очевидна, няма кой да ръководи защитата и да внесе необходимото спокойствие...
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

finnan
Контакти:

Арсен Венгер се направи на твърде умен!

Мнениеот finnan » 28 фев 2011 16:05

Арсенал се провали заради грешка на вратаря. Отново.Същото важи и за централните защитници. Отново.И какво ще направи Арсен Венгер по въпроса? Нищо. Отново.В крайна сметка, може да се окаже,че вече няма какво да кажем за Арсенал, тъй като сме казали всичко. Защото тимът дава надежди, че може да подобри играта си, да се промени и ние се надяваме, че наистина Арсенал ще започне нов етап от развитието си.Но след това разбираме, че надеждите ни са били напразни.Направо съчувствам на феновете на Арсенал, който имат толкова силна вяра във Венгер.
Вярата им в него е толкова силна, че вместо да се усъмнят в него, те смятат, че самите те са сгрешили. Защото, Венгер не допуска грешки.Този път обаче нещата стигнаха твърде далеч. На французина, както знаем, изобщо не му пука за Карлинг Къп. И той ни демонстрира това отново, след като смени Робин ван Перси 20 минути преди края на финала.Да, Ван Перси игра с контузия в коляното. Но ако за Венгер беше важно Арсенал да спечели първия си трофей от 6 години насам, то той щеше да остави Ван Перси на терена.Все пак, точно Ван Перси върна Арсенал в мача с невероятния си изравнителен гол в 39 минута на мача. А присъствието му на терена означаваше, че защитниците на Бирмингам постоянно го следяха и това отваряше възможности за атака на колегите му в нападението на Арсенал.А и тимът на Венгер вече беше започнал мача без талисмана си и капитан на отбора Сеск Фабрегас и Тио Уолкът. Така че отпред имаше нужда от силен нападател. Но явто, Венгер реши, че няма нужда това да е Ван Перси.8 минути по-късно играта напусна и Андрей Аршавин въпреки факта, че руснакът редовно тормозеше защитата на Бирмингам. На негово място влезе незабележимият Маруан Шамак, който все по-упорито се превръща в разочарование.Все едно, Венгер, да беше обявил, че се предава. Така че сигурно е останал изненадан като е видял реакцията на отбора му след последния съдийски сигнал. Лично аз не съм виждал толкова обезсърчени играчи от 1999 година насам, когато Манчестър Юнайтед обърка Байерн в последните минути на Шампионската лига.На Венгер може и да не му пука за Карлинг Къп, но това не важи за футболистите му. Също и за феновете на Арсенал, които трябваше да приемат имплозията, на която стана жертва любимия им отбор.И тук не става въпрос само за вратаря, защото Войчех Шчесни показа срещу Барселона, че има бъдеще в Арсенал.Истина е, че вратарят трябваше да бъде изгонен още във втората минута, когато събори Лий Бойър в наказателното поле, а след това дойде неразбирателството в Лоран Кошчиелни, което позволи на Обафеми Мартинс да отбележи победния гол за Бирмингам. Но Шчесни не е виновен.Според мен, той въобще не трябваше да е на вратата в този мач.През януари Венгер трябваше да купи нов вратар, особено след като твърде бързо стана ясно, че Мануел Алмуня не е това, от което Арсенал има нужда.Но и това не е нова тема.И като стана въпрос, Кошчиелни игра безобразно слабо. Йохан Джуру, който този сезон отбеляза сериозен прогрес, също не игра по-добре. Общо взето, той, Кошчиелни и Шчесни са тези, които пуснаха двата гола на Бирмингам в този мач.Какво тогава рови Венгер из Първа дивизия във Франция и купува играчи като Кошчелни? Особеното в неговия случай е, че преди да дойде в Арсенал, той имаше само ЕДИН сезон във френския футболен елит.А Венгер междувременно се метна в другата крайност и купи друг централен защитник, за когото пак никой не беше чувал - Себастиен Скилачи - който е доста по-близо до края на футболната си кариера, отколкото до началото й.Щеше ли да е грешка да се похарчат повече пари за нормални защитници? Не, това щеше да е твърде лесно за Венгер.Но, не трябва да пропуснем да отбележим още един факт - Арсен никога не е бил достатъчно добър в откриването на централни защитници. Когато става въпрос за нападатели и полузащитници, Венгер е направо брилянтен, спомнете си Анри, Анелка, Пти и т.н, почти всички голаджии и халфове, играли в Арсенал.Но централни защитници? Сендерос и Степановс.Така че какво следва за Арсенал оттук нататък, след като тимът изпусна лесния трофей?Едва ли ще е изненада, ако последва победа срещу Лейтън Ориент в сряда, после отпадане от Шампионската лига от Барселона и край на надеждите за триумф в турнира за Купата на ФА на "Олд Трафорд".И да не споменаваме още една-две изненадващи загуби във Висшата лига, които може да гарантират титлата на Манчестър Юнайтед.Моля те, Господи, нека това не става, защото наистина смятам, че този състав на Арсенал заслужава да спечели нещо.Същото важи и за феновете на Арсенал, които едва ли могат да чакат още дълго
Миналата седмица бях на мнение, че Арсенал може да използва спечелването на Карлинг Къп като трамплин за по-сериозни постижения този сезон.Сега обаче тимът отново е на кръстопът, дали пък няма да станем свидетели на поредното доказателство, че този отбор е изграден от симпатични момчета, които рухват при всеки по-сериозен натиск, който им окаже съперникът?Което не трябва да омаловажава постижението на Бирмингам. Защото този отбор имаше това, което липсваше на Арсенал - вратар и двама централни защитници.Ако Венгер и сега не разбере къде е проблемът, явно това никога няма да се случи.

Върни се в “Арсенал”