Човек трябва доста да се порови из интернет, докато открие някакви биографични данни за Венци Стефанов.
Затова и аз ще се огранича само с това, което е написано за него:
[center]

[center]Венцеслав Стефанов е български бизнесмен - президент на ПФК СЛАВИЯ.[/center]

Повечето от феновете на другите отбори, откровено мразят президента на СЛАВИЯ. Не са малко и славистите, които недолюбват г-н Стефанов ....
Дали обаче Венци Стефанов е този зъл гений, който унищожава белия клуб или е онзи футболен меценат, обичащ СЛАВИЯ и явяващ се като неин спасител ?[/center]

Футболистите на СЛАВИЯ са сред малкото в България, които редовно получават възнагражденията си.
Много пъти според мен, дори незаслужено !
Трансферната политика на клуба е една от най-успешните у нас. СЛАВИЯ стана трамплин за доста футболисти да заиграят в чужбина, след като са носили белия екип. Това също е заслуга на президента.
Венци Стефанов има похвално отношение и към ветераните на СЛАВИЯ. Знаем, че навремето тези хора са играли без пари за клуба и мнозина от тях днес не живеят богати старини ... Венци проявява уважение към тези, които са прославяли името на СЛАВИЯ.
Най-голямото си дело в полза на СЛАВИЯ, Венцеслав Стефанов обаче извърши съвсем наскоро.
Изнамирането и съхраняването на 6-те тома футболна история, доказваща колко стар е белия клуб е най-великото дело на Венци, чиято истинска значимост ще проличи най-добре след десетилетия.
Нещо повече - това е важно не само за белия клуб, а за целия български футбол, защото ще запази за поколенията ИСТИНАТА за футбола ни.

Всичко това обаче си остава в сферата на предположенията, докато изброените заслуги на Венци към СЛАВИЯ са БЕЗСПОРНИ !
Е, да, вярно е, че всеки славист би предпочел на мястото на Венци да беше някой истински славист (примерно Гигов), но ... съдбата явно е решила друго ...
Аз лично бих простил всичко, ако отборът на Стефанов бие ЦСКА на финала и спечели Купата на България !!!
Искам да чуя вашите мнения за Венци Стефанов като предварително моля да се придържате към приличния тон !