ЕП 2024: Сърбия - Англия - 0:1 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Re: ЕП 2024: Сърбия - Англия - 0:1 FT

Мнениеот 1914.1902 » 17 юни 2024 09:48

Редица фенове и специалисти критикуват Гарет Саутгейт, че не може да менажира качеството в състава на Англия и по този начин не може да извлече максимума от потенциала на футболистите от това поколение на „трите лъва“.

Въпреки това, селекционерът преобърна една доста негативна статистика за Англия на Европейските първенства.

В Германия Саутгейт води „трите лъва“ на втори еврошампионат, като тимът започна турнира с успех над Сърбия с 1:0 с гол на Джуд Белингам.

На предишното Европейско, в което Англия стигна до финала, страната започна турнира с успех над Хърватия със същия резултат.

Преди Саутгейт да поеме „трите лъва“, съставът на Англия нито веднъж не бе тръгвал с победа на Европейско първенство, като тази серия се простираше в рамките на 9 еврошампионата.

Така настоящият селекционер на Англия успя да сложи край на лошата серия на страната в първите мачове на европейски футболни финали.

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 17 юни 2024 10:17

Колегата кингпоп пак ръси бисери и заричания като на миналите СП и ЕП, а и за клубния футбол. Само като каже нещо от сорта на "Тоя ако стане еди кво си, аз ставам трамвай"...и е ясно че ще стане точно това нещо. Изображение
Не знам на колко процента е играла Англия, но да изглеждаш по такъв начин срещу посредствения сръбски отбор, дето без малко и ние да го бием като гост в последната квалификация, когато те играеха за нещо, а ние не... не говори изобщо добре за Англия. Никакво набиране на скорост няма да ти помогне, ако си стартирал първенството с подобна нагласа, не бъркайте нещата с други епохи на футбола например Италия 1982 и т.н. Преди началото на първенството признавам си, и аз сложих Англия като един от топ фаворитите, но се вижда че това изобщо не е така. Нито Саутгейт е човека, който може да вдигне отбора за подвизи...просто не е такава личност и няма подобна аура и авторитет. По-скоро очаквам да се сринат, и добре че тука си взеха мача така че 1/8финала им е общо взето гарантиран, щото ако бяха хиксирали със Сърбия, и с тая игра...изобщо не съм убеден че щяха да минат групата. Изображение
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 17 юни 2024 10:29

Аз пък по-скоро съм съгласен с Попа относно Англия. Грам не съм им почитател (дори напротив), но смятам, че вчера играха толкова, колкото да спечелят. Дори след почивката, когато бяха под натиск, пак най-чистото положение беше на Кейн (въпреки че според мен фаулира защитника), а сърбите нямаха 100-процентова ситуация. Абсурдно е да се правят прибързани изводи, защото макар турнирът да е по-скоро от типа спринт, в който играеш максиум 7 мача, то все пак идва след един дълъг маратон, какъвто е бил клубният сезон, съответно най-силните отбори с най-изтощените играчи гледат да спестят сили най-вече в първите мачове. Ако някой избухне и мачка наред в груповата фаза, след това общо взето го пиша бЕгал. Та за мен Англия няма да отпаднат рано, а дори напротив, мисля, че са минимум на полуфинал. Но турнира няма да го спечелят, защото психиката им ще ги подведе в ключовия момент и/или некадърникът Южната порта ще оплеска нещата. Като за начало, не разбирам защо изобщо не пусна Палмър вчера след бруталния сезон, който направи. Още повече, че Сака в края на сезона имаше контузия и пропусна първата контрола на националния, а във втората влезе само като резерва.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 юни 2024 11:16

Те по принцип стигат доста напред, но точно там Саутгейт се омазва, защото до преди това играят 4-3-3 или 4-2-3-1, а той в най-важните мачове излиза с 5-3-2. Имаш силни атакуващи футболисти, използвай ги. Другото, което писах - много слаба резервна скамейка този шампионат, особено халфовата линия и крилата. Горе долу това дето бяха титуляри вчера, само Палмър може да им е равностойна резерва. Имат още двама класни нападатели според мен, но те се дублират с Кейн, а той си е твърд титуляр, няма как да ги използва ефективно на други позиции.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 17 юни 2024 11:54

bubka написа:Те по принцип стигат доста напред, но точно там Саутгейт се омазва, защото до преди това играят 4-3-3 или 4-2-3-1, а той в най-важните мачове излиза с 5-3-2. Имаш силни атакуващи футболисти, използвай ги. Другото, което писах - много слаба резервна скамейка този шампионат, особено халфовата линия и крилата. Горе долу това дето бяха титуляри вчера, само Палмър може да им е равностойна резерва. Имат още двама класни нападатели според мен, но те се дублират с Кейн, а той си е твърд титуляр, няма как да ги използва ефективно на други позиции.

И тука пак си неориентирана като в политическия раздел. Конкретно на Световното Саутгейт не е направил грешка в мача срещу Франция. Надиграха си ги, просто французите имаха повече шанс. Знаеш че игнора няма да ти помогне. Изображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 17 юни 2024 12:15

[offtopic]Конкретно тук, Капитане, ти не си прав. На СП Саутгейт направи една много сериозна грешка във въпросния мач, като след гола на Жиру за 1-2 реши да изравнява, заменяйки Сака със Стърлинг. :lol: При положение че Сака в онзи мач създаде буквално всичко опасно за отбора си и без нарушения почти не можеха да го спрат, а Стърлинг изобщо не правеше добър сезон. В момента, в който беше извършена тази смяна, десният фланг на Англия умря. До края на срещата пак стигнаха до една дузпа, която Харито пропусна, факт, но извън нея абсолютно нищо опасно в предни позиции.
Колкото до надиграването, написах и в една друга тема - Англия създадоха повече положения от Франция, защото повечето време изоставаха и точно те търсеха гола по-активно. При 0-0 и 1-1 не мисля, че някой беше по-добър от другия. И в двата случая Франция удариха първи и Англия трябваше да натиснат, което малко или много създава погрешна представа за тяхно надмощие.[/offtopic]
Последна промяна от Udoji90 на 17 юни 2024 16:03, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 17 юни 2024 12:29

Да си бяха вкарали положенията изобщо нямаше никой да коментира кой за кого трябвало да бъде сменен. Така или иначе положенията бяха изпуснати преди това.

Потребителски аватар
locke
Контакти:

Re: ЕП 2024: Сърбия - Англия, Неделя от 22:00 ч.

Мнениеот locke » 17 юни 2024 15:29

rebelheartous написа:
Аз бих се шокирал ако Англия мине осминафинала. С тая игра са до първия по-сериозен отбор. Сърбия да те доминира по този начин 60 минути. Сърбия, дето направи 2:2 с нас...

абе забравихте ли онова 0-6 от Англия, че още ни споменавате, когато става дума за двубои ниво европейско първенство?
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!

kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн

smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?

:lol: :mrgreen:

ihtiandar
Контакти:

Мнениеот ihtiandar » 17 юни 2024 15:53

Не знам какво е или не е направил Саутгейт-това е най-доброто с което разполагат.Това им е играта- не се раздават,играят пестеливо,няма футбол,игра,шоу.Затова не ги харесвам,защото няма нищо за гледане.Клубовете са друго,там почти няма англичани.
Към коментаторите - казва се само фамилията на играча.Двете имена се казват ако има 2ма с еднакви първи.Абе мода ли е , знания ли показвате , пред кого?

Върни се в “Евро 2024”