СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Мнениеот Red_Neck » 20 дек 2022 14:38

Udoji90 написа:..
Само да не се окаже, че опашката на крушката е просто ниското възпитание на някои играчи.

... и се връщаме към "средата" за която ти говорих един пост преди това :)))
По дяволите, .... говорим за ФУТБОЛ!!!
Говорим за турнир с наистина огромен залог и крайно съперничество между играчи и цели нации!
Аз си го харесвам такъв, какъвто е! Предпочитам след мач на СП между Аржентина и Бразилия (или Холандия и Германия) двата отбора образно казано да се "хванат за гушите", отколкото да се потупват по задниците и да се поздравяват взаимно за "добрата игра". Явно е въпрос на гледна точка.

Аз също имам своите червени линии в играта, но те са свързани предимно с преднамерена измама, целяща да даде предимство или да спечели мач.

Soulen написа: Важното е да няма безразличие.

Точно!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

ChuckNorris
Контакти:

Мнениеот ChuckNorris » 20 дек 2022 14:58

Не става въпрос за образование, а за вътрешно човешки качества, за морал. Да обиждаш и да се подиграваш на загубилия ти противник, при това без да си бил провокиран си е неспортменска проява и показва пълна липса на елементарно възпитание. С други думи само пълен тъпанар би направил подобно нещо. Да влачиш фланелките на противниците по земята и да ги хвърляш в кофата за боклук са много грозни постъпки. Обидите към Мбапе и Камавинга и да не се повтаряме. Все пак има някакви граници, които футболистите и щаба на Аржентина минаха много преди финала. Проявите на Зидан и Рийкард са свръх емоционални решения взети за част от секундата, за които и двамата съжаляват. Липсата на уважение и обидите към съперниците от Меси и компания нямат оправдание и са супер лош пример. Но има и хора, за които това е ОК. Странно. Не си спомням, когато Христо Стоичков или които и да е след като взе златната топка първите му думи да са : взез я да ви ..а майката, или Марадона и които и да е футболист спечелил голямо отличие във футбола първите му думи да са : спечелихме да ви го сложа в ...
Сега понеже Меси е гении и трябва да казваме, че е нормално да се държи като пълен идиот. Еми не е нормално. Рийкард наплю Фьолер във врата. Меси и аржентинците се изплюха в лицето на съперниците си с държанието си.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 20 дек 2022 15:05

2 измислени дузпи за Франция?! Че какво й беше на първата, кристална дузпа? Втората е под въпрос заради Упамекано, само че Drunken master показа повторение, на което се вижда, че всъщност само е вдигнал ръка, но не играе с топката. И пак да кажа, абсолютно несериозно е да се твърди, че без дузпата на Ди Мария резултатът е щял да бъде точно 2-1 за Франция.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 20 дек 2022 15:19

Защо не ми четете поустовете?
Ако не бе дал съдията дузпа за Аржентина, до десет минути някой от тъмничките френски защитници нескопосано щеше да направи друга.
80 минути не знаеха къде са и за 1 минута им се случи чудо и така купата на Аржентина стана изстрадана и много по-сладка. При 2:0 асоциациите с 98-а щяха да излязат напред и щеше да се говори за отравяния и камилски грипове.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 20 дек 2022 15:27

NOMER14 написа:Защо не ми четете поустовете?
Ако не бе дал съдията дузпа за Аржентина, до десет минути някой от тъмничките френски защитници нескопосано щеше да направи друга.
80 минути не знаеха къде са и за 1 минута им се случи чудо и така купата на Аржентина стана изстрадана и много по-сладка. При 2:0 асоциациите с 98-а щяха да излязат напред и щеше да се говори за отравяния и камилски грипове.

Точно. Франсетата всеки мач правят дузпи. Даже с Англия, като че ли бяха повече от 2, но явно ги досрамя да дадат повече.

Още по-показателно е отговора на Франция след дузпата. Всеки нормален отбор, започва да атакува и да натиква съперника си в полето му. Така направиха Мароко и Англия и само липса на класа и характер ги лиши от обрат.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ChuckNorris
Контакти:

Мнениеот ChuckNorris » 20 дек 2022 15:34

Capitano_Puyol написа:Фактите са:
2 дузпи за Афрофранция
1 дузпа за Аржентина

Оказа се че преди втората дузпа за негрофранцузите техен играч очевидно играе с ръка при ъгловия удар непосредствено преди това, но намеса на ВАР няма. Т.е. втората дузпа е абсолютно нередовна и нелегитимна, защото френски играч играе с ръка в наказателното на Аржентина, няколко секунди преди ситуацията за дузпа на Монтиел.
И пак да попитам букмейкър маниаците, знаете че бил 4 коефициента за дузпа на Аржентина, а колко беше коефициента за 2 дузпи (измислени) в полза на негрофранцузите ?!

В интернет можеш да намериш достатъчно видео, което доказва, че игра с ръка на френски играч преди втората дузпа за Франция няма. Обаче за минималния и търсен, недостатъчен за нарушение контакт между Дембеле и Ди Мария също има много видео, и там виждаме чиста симулация на Ди Мария, който вече се е хвърлил да пада, когато търси контакта. Според теб това е дузпа. Добре. В такъв случай има ли дузпа срещу Тюрам, и там има контакт, който дори е по явен. Има ли дузпа там. Отговори на този въпрос???

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 20 дек 2022 15:42

Дузпа за Аржентина има, щом Борю Борисов, който мрази в червата си всичко испаско и латиноамериканско, каза снощи по Нова, че съдийството е било добро, значи дузпата е безспорна. А форумните чикибойци, може още 2 години да си казват че има симулация.
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

ChuckNorris
Контакти:

Мнениеот ChuckNorris » 20 дек 2022 15:55

barca4ever написа:Дузпа за Аржентина има, щом Борю Борисов, който мрази в червата си всичко испаско и латиноамериканско, каза снощи по Нова, че съдийството е било добро, значи дузпата е безспорна. А форумните чикибойци, може още 2 години да си казват че има симулация.

А на Тюрам има ли дузпа?

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 20 дек 2022 16:00

locke написа:
kingofpop написа:Аржентина тотално надигра съперниците си и в седемте мача. И тук не говорим за голове, а за териториално надмощие. Холандия и Франция нямаха удар съответно до 86 и 80 Мин и се играеше в тяхната половина целия мач буквално. Хърватия бяха смазани, също както и Полша и Мексико в групите. Същото важи и за Саудитите, въпреки загубата. Аз не се сещам друг отбор да е мачкал така съперниците си от Бразилия 2002 насам, но там с Феномена и Ривалдо е ясно

спечели ли някой лев или беше пуснал за бразилците?

Е не не, залогът си беше за отбор от Южна Америка :D бях убеден, че няма как отново европейски отбор да спечели. Невъзможно ми звучеше пето поредно Световно да стане европейски. А и си беше ясно, че Бразилия и Аржентина са най-добрите отбори преди турнира.

Изображение

Изображение

Изображение
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 20 дек 2022 16:52

Това е последното ми мнение по темата, който и както и да ме репликира повече няма да пиша в тази тема.
Прочетохме от попа как дузпата за 1:0 е "лека" и не трябва да се дават на финал такива дузпи. След което
последва класиката за него препратка и търсене на компенсация как и първата дузпа на Франция била същата.
Много съжалявам но не е така според мен. Това постоянно търсене на компенсация за дадено събитие
е много детинско. Надявам се човека да не ми се разсърди ама е все тая във форум сме, но това е много
детинско. Мойте две хлапета така се оправдават: "Ударих го защото той ме оскуба". И при попа е точно така
това било така ама и онова било за да компесира първото. Мисля че всички сме го чели това многократно.
Няма да съм точен в цитатите защото не съм от хората които ровят да търсят точното мнение или още по- зле
пазят си ги някъде из комповете за да могат да ги ползват но всички знаем:
- "Съдята доста ги закла Челси в този епизод ама преди това не даде чиста дузпа с/у Иниеста,
Меси или който и да е бил там ....така че това компенсира" :-)
- "... добре че сме ние и наще мачове с/у Байерн и Пуул да са унижаваме с разгромни резултати че да има
за какво да се коментира " ... обаче реално едните ги били с 2:8 на кампа а другите не помня точно с 2 или 3:0
но пък знаем че целия отбор и треньорите паднали на колене да се молят да не ги разгромяват повече .... :-)
Това са така най-известните можем да продължим напред но не това е важното което искам да кажа.
Ето че днес прочетох и обратото мнение на тези от рода на "...Не бяха пипнали токата 80 мин. .....",
" .. ти не гледа ли мача, щяха да ги убият и без тая дузпа .....", '' ... те ги смачкаха и залужаваха, какво спорите
за тая дузпа щаха да ги убият и без нея ..." а именно " .. и накрая реалния резултат от редовното е 2:1 за Франция" .
:-)

Класици сте, реалният резултат без измислената дузпа за Аржентина никой не го знае! Можеше и да е 3:0
за Аржентина, можеше 0:0 а можеше и 1:2. Всичко е възможно да стане, обаче когато отсъдиш такава дузпа
във финала вече си оказал огромно влияние в/у крайния резултат. Винаги това съм искал да кажа и споря
точно заради детинските аргументи които се вадят в подкрепа на това съдийско решение. Никога не съм твърдял
че има заговор Аржентина да е шампион, нито мразя Меси. Хахахаха даже Мбапе по не го харесвам да си призная
но това е лично мое фенско отношение към играча и няма общо с неземната класа която е като футолист.
Аржентина не ги мразя като отбор, даже за второ поредно СП Атлети имат най-много световни шампиони
в състава си, а и най-много играчи въобще в двата отбора финалисти. Марадона го харесвам а Симеоне
по принцип ми е най-любимият футболист който съм гледал и отделно в топ 20 на любимите ми евър играчи
има още поне двама аржентинци.

До следващото световно ;-)

Върни се в “World Cup 2022”