СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Мнениеот Soulen » 20 дек 2022 13:32

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Баси, колко хейтъти на Меси има, които са готови да викат дори за Франция, само и само да не вземе жужето титлата.

Аз също не го харесвам, но Аржентина си я вдигнаха заслужено. Нямало е мач, в който да бъдат надиграни и съдията да ги е измъкнал.

Дузпата си беше лека, но не измислена със сигурност. Просто черния е идиот и Ди Мария го измами с лекота. Имаше само една абсурдна дузпа срещу Полша.

Няма как 70 минути да си с 0 удара и да претендираш за нещо. А ранния гол би трябвало да те надъха и да ти тръгне играта и да натикаш съперника в полето му. Вижте Англия как игра като губеше в резултата. Дори Мароко ги натискаше цял мач и при по-добри изпълнители щяха да отстранят Франция.

Франсетата елиминациите бяха жалък отбор, крепящ се на един футболист и Жиру с Англия. Мбапето собственоръчно щеше да ги направи шампиони, скандално добър и завършен играч.

Във футбола не знам да има понятие "лека" дузпа !? Има дузпа или няма дузпа... В случая, това ако е дузпа... значи на мач би трябвало да се свирят по 5-6 дузпи. Това беше откровена симулация, която Анхел Ди Мария дори не можа да я отиграе по най-правилния начин. Ясно е, че имаше някакво съприкосновение, но то е толкова незначително, че е абсурд тук да се говори за нарушение.
Колкото до това, че някой отбор бил 70 минути без 0 удара, това не е никакъв довод. Не играта те прави шампион, а вкарването на голове. Има сума ти примери за отбори, които цял мач не играят нищо, а в края на краищата печелят. Мога да дам за пример западната ни съседка срещу жабарите. Цял мач бъркаха бетон и накрая простреляха Донарума от 25-30 метра и ги изхвърлиха от плейофите за Световното.
Освен това, след измислената дузпа... цялата тактика на Дидие Дешан отиде на майната си. Затова и те се хвърлиха в атака всячески за да изравняват и напълно логично допуснаха и втори гол.
Другото... Ситуацията с втората дузпа на Килиан Мбапе не е след игра с ръка. Вчера постнах ГИФ-че, в което чисто и просто се вижда, че това е зрителна измама. Защитника си я отигра с глава, вдигайки ръцете си. Това обяснява и факта, че никой от страна на Аржентина не протестира срещу дузпата. Просто когато си отблизо виждаш по-добре ситуацията.
---------------------------------------------
Най-важното нещо е, че цялата организация направи така, че Лео Меси да стане шампион, но не само... Това свирене на дузпи за щяло и нещяло трябваше да го добутат и до приза за "Голмайстор на турнира". То май и това беше цел. От всички тия свирени дузпи за тия смешници, ако не ме лъже паметта май само една беше 100%... А това на финала беше пълна подигравка с футбола, бате... ПЪЛНА !

Дрън-дрън общо взето. Взеха си титлата, а критиците Мартинез показа къде си ги слага.

Аржентина имаха съдийски комфорт, но нищо кой знае колко фрапантно. Просто ситуациите 50:50 ги отсъждаха в тяхна полза. Това по никакъв начин не ти гарантира титла. За бога досега можеше да отпаднат в 2 мача и само нечовешки късмет ги спаси в някои ситуации.

Аз ще съм първия, който да ги оплюе, ако съдията им е предрешил успеха и ги е спасил от загуба като например губят в резултата и той ги измъква или пък водят и той подминава положения за Франция.

Никой не е виновен, че черното момче не вкара в 120+минута. Сам срещу вратаря, мушкаш я и ставаш национален герой. Франция имаха всички шансове и могат само на себе си да се сърдят.

Да не отваряме и темата, че е 100 пъти по-добре държава като Аржентина, която живее с футбола и е горд наследник на традиционната немска и италианска философия от едно време + латино лудост да спечели. Със сигурност Чичо Адолф се усмихва отнякъде, че това реално е единствената бяла държава, населена от западно европейци, която печели. Стига с тея либерални джендъри.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

На линия
Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 20 дек 2022 13:36

Твърденията, че без дузпата за Аржентина резултатът щял да бъде 2-1 за Франция в редовното, също са абсолютно необосновани. Отсъждане на дадена ситуация по даден начин променя из основи остатъка от двубоя и колкото по-рано се случи даденият спорен момент, толкова повече повлиява на играта. Можеше да се случи абсолютно всичко, ако не беше отсъдена дузпата, включително Аржентина да си бият в редовното.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 дек 2022 13:40

Soulen написа:Аржентина имаха съдийски комфорт, но нищо кой знае колко фрапантно.

Искаш да кажеш, че това да получаваш дузпа във всеки мач не е фрапантен съдийски комфорт !? Фактически ти почваш с 1:0 във всеки мач или почти всеки.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 20 дек 2022 13:59

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Аржентина имаха съдийски комфорт, но нищо кой знае колко фрапантно.

Искаш да кажеш, че това да получаваш дузпа във всеки мач не е фрапантен съдийски комфорт !? Фактически ти почваш с 1:0 във всеки мач или почти всеки.

Ами да не са ги фаулирали в наказателното поле. Общо взето противниците им правеха глупости. Това на финала е елементарна грешка на черното момче. След като те е минал, изобщо не тичаш зад него, където най-малкия контакт е много възможно да бъде свирен. Имаше 3-ма защитници, които го срещаха. Абсолютно аматьорска грешка на Франция е това, в такъв мач въобще не трябва да даваш повод на съдията да свири дузпа.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 дек 2022 14:09

Soulen написа:
Drunken_Master написа:

Ами да не са ги фаулирали в наказателното поле. Общо взето противниците им правеха глупости. Това на финала е елементарна грешка на черното момче. След като те е минал, изобщо не тичаш зад него, където най-малкия контакт е много възможно да бъде свирен. Имаше 3-ма защитници, които го срещаха. Абсолютно аматьорска грешка на Франция е това, в такъв мач въобще не трябва да даваш повод на съдията да свири дузпа.

За мен това не е дузпа... Както и да е, майната му.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 20 дек 2022 14:09

Удоджи, може ли да бъдем сигурни дали сочените сега с пръст "арогантни гъзове", не са били провокирани преди, по време или след мача и тези техни изцепки да са в отговор на нещо също толкова неспортсменско и неуважително?
Веднага ти давам пресен пример. В неделя вечер след мача няколко потребители надигнаха глас, че Р. Де Пол бил за ЖК до 10-тата минута. Колко от тях отбелязаха евтиното влизане отзад на Рабио срещу него още във 2-та минута? Колко такива влизания имаше конкретно срещу Де Пол в хода на мача? Предполагам сам знаеш причината за иначе "спортсменските тактически указания" да се провокират точно определени играчи по определен начин. Част от играта, ... нали?! :))
Обикновено предисторията на повечето подобни събития остава скрита.
2006 всички видяха "главата" на Зидан, но никой не разбра какво направи Матераци.
1990 всички видяха 2-те храчки на Рийкард, но никой не разбра какво направи Фьолер.
2 много по-грозни и неспортсменски постъпки от всичко изброено от теб заедно, извършено от двама изключителни футболисти, които никога преди не бяха показвали подобно лице.
Както казват старите хора, обикновено крушката си има опашка.
Ако приемаме провокациите за част от играта, защо отказваме да приемем и реакцията срещу тях?

Как да е .... с изключение на наградата върху гениталиите на Е. Мартинез, всичко останало за мен е сериозно преекспонирано.

ПП: Само един въпрос, ако може. Понеже говорим за спортменство и морал на ниво СП по футбол, .... ти лично, как виждаш опита на един футболист да открадне гол от свой съотборник, сравнен с "неспортсменска радост" след мач?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

На линия
Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 20 дек 2022 14:19

Де Пол поне три пъти го сритаха много лошо, неслучайно за него и една лоша думичка не съм написал. Матераци през 2006 за мен винаги ще си остане основният злодей, а не Зидан. Провокациите за мен винаги са били изключително грозно нещо и може би дори по-лошо, отколкото реакциите срещу тях. Аз лично НЕ ги приемам като част от играта. Ако се разбере, че в дадените споменати от мен назад ситуации е имало провокация преди това, ще ги разкритикувам и провокаторите, бъди сигурен. Само да не се окаже, че опашката на крушката е просто ниското възпитание на някои играчи.

Относно последния ти въпрос, опита за открадване на гол от съотборник ми се вижда като голяма селяния също. Ако бях на мястото на Бруно Фернандеш, определено нямаше да ми е приятно поведението на Роналдо. Все пак колективът трябва да бъде над личните постижения.
Последна промяна от Udoji90 на 20 дек 2022 14:27, променено общо 3 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

botevplovdiveoe
Контакти:

Мнениеот botevplovdiveoe » 20 дек 2022 14:19

Вчера в Туитър имаше сравнение на излизането на аржентиците 2014-та срещу Германия на терена и вчера , разликата в плама в очите е очевидна,въпреки че за мен тогавашният им състав беше по-класен от сегашния.Меси изглежда направо все едно е видял призрак преди малко.Дали точно този жар,арогантност,себеувереност и всичко друго южноамериканско(циганско ако щете) не е също голям фактор за успеха на Аржентина на това първенство?
КАУЗА КОЛЕЖА!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 20 дек 2022 14:21

Мен, честно казано, ме кефиха емоционалните изблици при Аржентина. Показва, че наистина им пука и са готови да дадат всичко за победата на всяка цена. Създава една враждебна и емоционална обстановка, което вдига адреналина и за футболистите и за запалянковците пред телевизора. Затова и много се накефих на мача им с холандците. Накрая щяха да се избият, ако нямаше да им дадат картони.

Футбола е хляб и зрелища все пак. Така се поляризират и феновете. Някои изключително много се дразнят на Аржентина, другите пък им се кефят. Важното е да няма безразличие.

4x4
Контакти:

Мнениеот 4x4 » 20 дек 2022 14:24

Трябва хъс и вяра в победата. Това е + за всеки треньор. Ако успееш да го съчетаеш с добра тактика и се получават нещата
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

Върни се в “World Cup 2022”