Drunken_Master написа:Soulen написа:Баси, колко хейтъти на Меси има, които са готови да викат дори за Франция, само и само да не вземе жужето титлата.
Аз също не го харесвам, но Аржентина си я вдигнаха заслужено. Нямало е мач, в който да бъдат надиграни и съдията да ги е измъкнал.
Дузпата си беше лека, но не измислена със сигурност. Просто черния е идиот и Ди Мария го измами с лекота. Имаше само една абсурдна дузпа срещу Полша.
Няма как 70 минути да си с 0 удара и да претендираш за нещо. А ранния гол би трябвало да те надъха и да ти тръгне играта и да натикаш съперника в полето му. Вижте Англия как игра като губеше в резултата. Дори Мароко ги натискаше цял мач и при по-добри изпълнители щяха да отстранят Франция.
Франсетата елиминациите бяха жалък отбор, крепящ се на един футболист и Жиру с Англия. Мбапето собственоръчно щеше да ги направи шампиони, скандално добър и завършен играч.
Във футбола не знам да има понятие "лека" дузпа !? Има дузпа или няма дузпа... В случая, това ако е дузпа... значи на мач би трябвало да се свирят по 5-6 дузпи. Това беше откровена симулация, която Анхел Ди Мария дори не можа да я отиграе по най-правилния начин. Ясно е, че имаше някакво съприкосновение, но то е толкова незначително, че е абсурд тук да се говори за нарушение.
Колкото до това, че някой отбор бил 70 минути без 0 удара, това не е никакъв довод. Не играта те прави шампион, а вкарването на голове. Има сума ти примери за отбори, които цял мач не играят нищо, а в края на краищата печелят. Мога да дам за пример западната ни съседка срещу жабарите. Цял мач бъркаха бетон и накрая простреляха Донарума от 25-30 метра и ги изхвърлиха от плейофите за Световното.
Освен това, след измислената дузпа... цялата тактика на Дидие Дешан отиде на майната си. Затова и те се хвърлиха в атака всячески за да изравняват и напълно логично допуснаха и втори гол.
Другото... Ситуацията с втората дузпа на Килиан Мбапе не е след игра с ръка. Вчера постнах ГИФ-че, в което чисто и просто се вижда, че това е зрителна измама. Защитника си я отигра с глава, вдигайки ръцете си. Това обяснява и факта, че никой от страна на Аржентина не протестира срещу дузпата. Просто когато си отблизо виждаш по-добре ситуацията.
---------------------------------------------
Най-важното нещо е, че цялата организация направи така, че Лео Меси да стане шампион, но не само... Това свирене на дузпи за щяло и нещяло трябваше да го добутат и до приза за "Голмайстор на турнира". То май и това беше цел. От всички тия свирени дузпи за тия смешници, ако не ме лъже паметта май само една беше 100%... А това на финала беше пълна подигравка с футбола, бате... ПЪЛНА !
Дрън-дрън общо взето. Взеха си титлата, а критиците Мартинез показа къде си ги слага.
Аржентина имаха съдийски комфорт, но нищо кой знае колко фрапантно. Просто ситуациите 50:50 ги отсъждаха в тяхна полза. Това по никакъв начин не ти гарантира титла. За бога досега можеше да отпаднат в 2 мача и само нечовешки късмет ги спаси в някои ситуации.
Аз ще съм първия, който да ги оплюе, ако съдията им е предрешил успеха и ги е спасил от загуба като например губят в резултата и той ги измъква или пък водят и той подминава положения за Франция.
Никой не е виновен, че черното момче не вкара в 120+минута. Сам срещу вратаря, мушкаш я и ставаш национален герой. Франция имаха всички шансове и могат само на себе си да се сърдят.
Да не отваряме и темата, че е 100 пъти по-добре държава като Аржентина, която живее с футбола и е горд наследник на традиционната немска и италианска философия от едно време + латино лудост да спечели. Със сигурност Чичо Адолф се усмихва отнякъде, че това реално е единствената бяла държава, населена от западно европейци, която печели. Стига с тея либерални джендъри.