Мнениеот Pichichi » 14 дек 2022 08:51
Сядам да пиша това мнение с ясната идея че на някой фетишисти на "фешън" футбола няма да им хареса!
..... :-) .....
Футболът си е супер игра в която естествено целта е да спечелиш! И това естествено може да стане по много начини.
Аз напълно разбирам и отчасти харесвам "фешън" футбола и нямам проблеми с него, но също така разбирам
и харесвам и низвергнатия футбол от фетишистите на Жозе и на моя си човек Чоло. И така стигнах до същноста
на поста. Та още след 1/4 финалите писах че съм много доволен от отборите които се класираха за 1/2 финалите
просто защото всички отбори които не харесвам на лична фенска основа отпаднаха и не го крия това. На едни им
харесва Англия на други Холандия, Италия, Испания, Бразилия, Аржентина няма проблем това е личното в човека
симпатиите и фенщината, така трябва да бъде. Гледам световни от 1986 когато бях на 10 г. отбора на Аржентина
почти винаги (наречието "почти" мога и да го махна, вкл. и с Марадона) е играл супер практичен и стегант
футбол с много здрава защита и талантливи и можещи атакуващи играчи. Нещо като 100 %-та от футбола на
Диего Симеоне в Атлетико. Ей го снощи от 10 полеви играчи махам Меси и Алварес и от останалите 8 виждам
че 7 са дефанзивни играчи и един е полу, т.е. едно 7,5 играча от 10-ката са с деф. функции .... :-) това дори
и Симеоне не си го позволява често! Та момчета фенове на Меси, Барселона, Пуул, Пеп, Меп, Микелс. Кройф,
Стоичков(треньора) ... :-) и т.н.т. готино е когато Меската или Аржентина бият с такава постройка и възглед
за футбола но когато даден клубен отбор трябва да играе с Атлетико не е готино и се пъшка и се пишат глупости.
Аржентинците многократно съм ги виждал дори да изповядват и автобуса на Жозе и съм сигурен че ако на това
световно им се беше наложило или им се наложи във финала пак биха го направили. Ясна е идеята трябва да спечелиш!
Та какво се оказва май накрая всичко опира до това на кой си фен а не това кой как играе нали?
С изненада открих че и някои от най- големите фетишисти на "фешън" футбола стискат палци за Аржентина
колко готино само :-). Аржентинците ясно си ги спомням на световното 1990 в един от най-грозните мачове с/у Бразилия
(май на 1/8 финал по спомен) и тогава без социални мрежи имаше същата нагласа как това трябвало да е финала едва ли не.
В крайна сметка 1:0 за Аржентина с гол на Каниджа, нещо като тотално катеначо от Аржентина тогава и те винаги
през годините са имали такава постройка и философия -> Италия!
Та така и за тези мнения дето Хърватия какви късметлии били и как били прецакали мечтания мач Бразилия- Аржентина
на това световно. Хора това че вие сте заложили на Бразилия или сте им фенове не значи че няма равна на вас
и противополжна по посока маса от хора която е била за Хърватска в този мач. Ама това как бразилците ги били убили
от футбол "хого бонито", късмет, бла, бла и т.н.т. пълни глупости!
Ае стига ви толкова!
:-)