СП 2022 (полуфинал): Аржентина - Хърватия - 3:0 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: СП 2022 (полуфинал): Аржентина - Хърватия, Вторник от 21:00

Мнениеот tmanolov » 11 дек 2022 19:06

kingofpop написа:Тук би трябвало всички да се молим Хърватия да НЕ опорочат втори пореден финал :D Гения на Меси отново ще реши срещата мисля, а и имат да връщат за миналото световно

2-0

Спокойно, няма да си загубиш залога за шампион от ЮАмерика - още след загубата на САрабия беше ясно, че шампион ще е Аржентина - това им беше "цената" и те си я "платиха". Това е ясно и на футболистите - мисля, че мнението на Бруно Фернандеш, при целия му опит за сдържаност (все шак има още доста години кариера пред себе си), е предостатъчно показателно.

Футболът с роматиката и насладата от играта умря, да живее футболът на букитата!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 12 дек 2022 00:11

Дотук с късмета на хърватите. Като наши хора така да се каже на Балканите вероятно повечето българи им симпатизираме (особено че и са ни стратегически съюзник срещу опитите за сръбска хегемония в нашия регион), но да не задълбавам в политика... чисто спортно-технически обаче и аз съм на мнение, че нямат място на финал, особено като знаем какви абонати са на Франция, изходът от подобен финал е ясен на всички, затова е редно да отпаднат. Те още срещу Бразилия си бяха отпаднали, но след победата с дузпи и гола след единствения точен удар, тука повечето съфорумци бяха заслепени най-вече заради отпадането на Бразилия и нужната доза хейт, която се изливаше върху тях и от фенове на Меси и от такива на Роналдо, понеже такива на Неймар и ко май се броят на едната ръка като гледам в тоя форум.
Направих си труда детайлно да изгледам на запис всичките 120 минути...ами кво да кажа, бяха си смачкани от бразилците, и ако не бяха геройствата на Ливакович си падаха още в редовното време със солидна разлика. Това са фактите. Ако аржентинците не сглупят по същия начин да си профукват с лека ръка положенията, ще бият поне с 2 гола разлика в редовните 90 минути. Ако ли пък не, плана на хърватите е ясен - да го докарат до дузпи, защото знаят че това им е най-силното оръжие. Не знам и Модрич в какво състояние ще е на 37г. след 2 мача по 120 минути, какъвто и нечовек да е откъм физическа подготовка, всичко си има лимит и в един момент ще стане гроги. И тук Скалони вярвам, че си е научил урока след като почти се опари като прибра отбора толкова назад срещу Холандия. Не бива да прави такива неща стил Чоло от финала 2014г. срещу Реал, щото съдбата почти винаги наказва подобни страхливи ходове. Продължавам да съм на мнение обаче, че този треньор има потенциал и бъдеще, все още се развива разбира се. Но статистиката не лъже - 36 мача без загуба, в 22 от тях Аржентина не е допускала гол на противника, нулирана Бразилия на Макарана на финала 2021г. и т.н.
После като скролнах назад статистиката при предишните треньори, нещата са потресаващи...при това при по-млад Меси и други отлични футболисти, които вече не играят за Аржентина. Такава серия Аржентина не беше правила през цялата си история дори в златните ери около 1978 и 1986-1990. Отделно самото спечелване на Копа Америка 2021, след като от 1993 Аржентина не беше печелила значим трофей си е морален бууст отвсякъде и разтоварване на напрежението. Злополучният мач срещу Саудитска Арабия си е наистина едно изключение, което не отклонява постоянния положителен тренд след 2018 и идването на Скалони. Мога да го сравня с нещо като загубата на Барса от Рубин Казан в ШЛ през 2009г. на Кампа, след което си окъпаха Реал и другите по редичката. Т.е. щипка подценяване и други фактори, но сега срещу Хърватия е ясно че няма как да има такова нещо. По-скоро очаквам това на мача Франция - Мароко, въпреки че африканците доказаха какво могат да ти причинят когато не ги вземаш насериозно.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 12 дек 2022 01:04

Хърватите ще си играят за 0-0 120 минути с 10 човека отзад и да бият на дузпи, ако пак им се получи ще съм в шок 2-3 дена :D :D
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 12 дек 2022 10:24

Е да, този мач може директно да почне с дузпите, няма смисъл да ни мъчат преди това. :D
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

ihtiandar
Контакти:

Мнениеот ihtiandar » 12 дек 2022 10:32

Това ще е тегав мач , абсолютно грозен за гледане от безпристрастният зрител - боли ме фара кой ще седне на френският чеп.Хървите ги знаем - гледат до дузпи да добутат - но дори и да продължат на финала няма да имат сили.
Към коментаторите - казва се само фамилията на играча.Двете имена се казват ако има 2ма с еднакви първи.Абе мода ли е , знания ли показвате , пред кого?

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 12 дек 2022 10:33

vasilnv написа:Е да, този мач може директно да почне с дузпите, няма смисъл да ни мъчат преди това. :D

Пепел ти на езика ! Май на всички ни втръснаха тези хървати, даже и на тези които ги подкрепяхме като балканци... Няма нужда от нов предрешен финал.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 12 дек 2022 11:28

Победа с 1 до 2 гола за Аржентина в редовното време. Другото би ме учудило. Иначе Аржентина ще имат наказани след селските изпълнения в предния мач и многото картони. Също без съмнение ще ги подценят. Аржентина си е отбор, който има слабост към подценяването и обича да играе аристократично. Въпреки това не мисля, че тези фактори ще окажат особено значение.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 12 дек 2022 13:13

kingofpop написа:Хърватите ще си играят за 0-0 120 минути с 10 човека отзад и да бият на дузпи, ако пак им се получи ще съм в шок 2-3 дена :D :D

Няма как винаги да им се получава, чак ме е яд как няма да гледаме Бразилия - Аржентина на Световно .... щеше да е уникално.

Vladislav
Контакти:

Мнениеот Vladislav » 12 дек 2022 13:54

Не ми се вижда нормално да стигнеш до финал на СП с една единствена победа и то срещу Канада.

Върни се в “World Cup 2022”