Мнениеот Capitano_Puyol » 12 дек 2022 00:11
Дотук с късмета на хърватите. Като наши хора така да се каже на Балканите вероятно повечето българи им симпатизираме (особено че и са ни стратегически съюзник срещу опитите за сръбска хегемония в нашия регион), но да не задълбавам в политика... чисто спортно-технически обаче и аз съм на мнение, че нямат място на финал, особено като знаем какви абонати са на Франция, изходът от подобен финал е ясен на всички, затова е редно да отпаднат. Те още срещу Бразилия си бяха отпаднали, но след победата с дузпи и гола след единствения точен удар, тука повечето съфорумци бяха заслепени най-вече заради отпадането на Бразилия и нужната доза хейт, която се изливаше върху тях и от фенове на Меси и от такива на Роналдо, понеже такива на Неймар и ко май се броят на едната ръка като гледам в тоя форум.
Направих си труда детайлно да изгледам на запис всичките 120 минути...ами кво да кажа, бяха си смачкани от бразилците, и ако не бяха геройствата на Ливакович си падаха още в редовното време със солидна разлика. Това са фактите. Ако аржентинците не сглупят по същия начин да си профукват с лека ръка положенията, ще бият поне с 2 гола разлика в редовните 90 минути. Ако ли пък не, плана на хърватите е ясен - да го докарат до дузпи, защото знаят че това им е най-силното оръжие. Не знам и Модрич в какво състояние ще е на 37г. след 2 мача по 120 минути, какъвто и нечовек да е откъм физическа подготовка, всичко си има лимит и в един момент ще стане гроги. И тук Скалони вярвам, че си е научил урока след като почти се опари като прибра отбора толкова назад срещу Холандия. Не бива да прави такива неща стил Чоло от финала 2014г. срещу Реал, щото съдбата почти винаги наказва подобни страхливи ходове. Продължавам да съм на мнение обаче, че този треньор има потенциал и бъдеще, все още се развива разбира се. Но статистиката не лъже - 36 мача без загуба, в 22 от тях Аржентина не е допускала гол на противника, нулирана Бразилия на Макарана на финала 2021г. и т.н.
После като скролнах назад статистиката при предишните треньори, нещата са потресаващи...при това при по-млад Меси и други отлични футболисти, които вече не играят за Аржентина. Такава серия Аржентина не беше правила през цялата си история дори в златните ери около 1978 и 1986-1990. Отделно самото спечелване на Копа Америка 2021, след като от 1993 Аржентина не беше печелила значим трофей си е морален бууст отвсякъде и разтоварване на напрежението. Злополучният мач срещу Саудитска Арабия си е наистина едно изключение, което не отклонява постоянния положителен тренд след 2018 и идването на Скалони. Мога да го сравня с нещо като загубата на Барса от Рубин Казан в ШЛ през 2009г. на Кампа, след което си окъпаха Реал и другите по редичката. Т.е. щипка подценяване и други фактори, но сега срещу Хърватия е ясно че няма как да има такова нещо. По-скоро очаквам това на мача Франция - Мароко, въпреки че африканците доказаха какво могат да ти причинят когато не ги вземаш насериозно.
Барса и Лудогорец, але, алеее...