Ето кой загроби Пирин! Всъщност такива са всички БГ месии...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
FCH

Ето кой загроби Пирин! Всъщност такива са всички БГ месии...

Мнениеот FCH » 08 яну 2011 00:59

Изображение

По информация на БНТ Пирин дълговете на ПФК Пирин възлизат на близо 200 000 лв, което би попречило за лицензирането на тима през следващия сезон...
70 000 лв са за пенсионни и здравни осигуровки от май 2010 г, 130 000 лв. за дължимите заплати на играчи и треньори от септември насам. За капак пари по дадени заеми в размер на 409 000 лв всеки момент могат да бъдат изисквани от Николай Галчев, който на практика НЕ Е издържал, а КРЕДИТИРАЛ тима, макар и участвайки в него като акционер!!! Пари се дължат и към част от акционерите в прословутата Г 15, която уж се бе заела да възроди ПИРИН...
Дължими са още 8 000 лв за наеми на квартири, 33 000 лв. към общината за ползването на стадион "Христо Ботев", 42 000 лв. за горива...
От трансферите на Спас Делев, Борис Галчев, Драги Коцев, Светослав Дяков и Николай Бодуров през периода 2009-2010, единствено за първия са влезли пари в клубната каса... за останалите сумите ще са по сметката на фирмата на Галчев - "Галчев Инженеринг холдинг", която по документи е продала тези играчи...

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Ето кой загроби Пирин! Всъщност такива са всички БГ месии...

Мнениеот Viktor4o_Rs » 08 яну 2011 01:07

Наистина много гадно е това, което става в Пирин :( Вината основно да се търси в продажните им шефове :evil:
Изображение

BaHk0-be
Контакти:

Мнениеот BaHk0-be » 08 яну 2011 02:50

Жалко, жалко, че такъв отбор с такава история и такива футболисти е в такова положение.
Аз съм студент в Благоевград, в Американския университет, и мога да потвърдя, че целият град живее с футбола. В интерната постоянно се играе, пълно е с млади момчета, които ритат из целия град. Като цяло град с толкова много млади хора не заслужава това. Срам за продажните управници и за беззаканието в страната. Не може ЦСКА да дължи толкова пари на Пирин и да им вземе още един играч този полусезон само защото Пирин не можели да му плащат. Къде го има това нещо ?
П.С
Към горното мнение. Как по-точно младите юноши на Пирин, момчетата от школата, и тези, които в момента носят екипа на отбора, заслужават съдбата си ?

Потребителски аватар
пирин
Контакти:

Мнениеот пирин » 08 яну 2011 03:03

Без коментар!
Последна промяна от пирин на 11 фев 2011 08:57, променено общо 1 път.
Феновете на Пирин имаха уникалната възможност да наблюдават мачовете от Пиринската бундеслига благодарение на господата Галчев,Байкушев,Елезов и групировката Г15,с активното участие на Пирин СС и любезното съдействие на господин Емил Наков.

Потребителски аватар
embaro
Контакти:

Мнениеот embaro » 08 яну 2011 03:52

Така първо да кажа че съм фен на ЦСКА от Благоевград и съм достатъчно запознат с Пирин,защото повечето ми приятели са фенове на този отбор.Истината за погубването на Пирин тръгва доста отдавна.Ако трябва да сме честни това не е истинския Пирин но това няма значение.Истинския Пирин поне според мен е този който подкрепят феновете.Значи Убиването на Пирин започна в началото на 90те години.Тогава президент на клуба бе Иван Кочев Чомбе.Тогава в отбора играеха Петър Михтарски,Милен Радуканов,Иво Андонов,Емил Мицански,Христо Войнов,Стойчо Стоилов,Георги Бачев,Антон,Бачев,Костадин Трендафилов,Мирослав Митев и още много др.Сезон 93-94 Пирин завършва на или 4 място в А група.За купата на България стига до финал,елиминирайки ЦСКА с 3:0 на реванша.На финала губи от Левски със спорен гол на Илийан Илиев в 88мин,въпреки това Пирин е с класа над Левски.Само седмица по-рано Пирин губи на Герена с 4:3 отново със сериозни съдийски аванти за отбора от Подуене.Така нека минем към темата.Този златен отбор на Пирин е разпродаден точно преди Евротурнирите,Михтарски Радуканов,Волнов,Тони Бачев,поемат към ЦСКА където вече играе техния бивш съотборник Иво Андонов.Част от другите играчи поемат към Левски,Ботев Пд и много други отбори.В Европа Пирин излиза почти с юношите си елиминира Шаан от Лихвенщайн,и се изправя срещу Панатинайкос.В първия мач в Благоевград не може да побере желаещите да гледат мача който Пирин губи с 0:2..По същото време ЦСКА играе с Ювентус,на мача в Софиа побеждаваме с 3:2 след два гола на Михтарски и един на Радуканов и двамата бивши играчи на Пирин.След тези мачове Чомбе се отегля,продал над 10 футболисти над водещите отбори в А Група,това е първия пирон в ковчега на Пирин.След него идва Николай Банев,шеф на АКБ Форес след време президент на Берое.По негово време отбора ще се запомни с един 1/2 финал за купата на България срещу ЦСКА.Тогава играещия в Б Група Пирин побеждава ЦСКА в Благоевград,но губи реванша на Армията след продължения след гол на Галин Иванов малко преди дузпите.При Банев ситуацията е същата,разпродаден отбор и оставяне на клуба.След това за президенти бяха Иван Давидков и Гунди,забравих му името ,но помня че така му викаха.След тях отново се завърна Чомбе и ситуацията бе същата,като предишния път.Погубването на Пирин дойде точно при Методи Калъмбов.По негово време се появи другия Благоевградски отбор Македонска Слава.Заради некадърното си управление от Мак.Слава му откраднаха половината юноши,между които Станислав Манолев,Илийан Мицански,,Иван Иванов (Русия),Иван Караджов,Благой Макенджиев,Николай Бодуров,в Пирин останаха Спас Делев,Патър Занев,Коце хазуров,Илко Пиргов и др.След това дойде момента за закриването на Пирин.Но не заради дългове,а заради ПОДПРАВЕНА БЕЛЕЖКА КЪМ НОЙ.Отбора дължи доста пари за осигуровки и Калъмбов внася 5000лв,след което се опитва да подправи бележката като добавя още две нули.Точно заради това Пирин бе закрит.След закриването отново футболистите бяха заграбени,Хазуров и Пиргов отидоха в ЦСКА,Влади Златонов в Локо Пд,Патър Занев в Литекс някой отидоха в Левски но не помня кои.След това в Благоеград имаше няколко отбора с име Пирин.Пирин истинския на Калъмбов,Пирин 1922 (Мак Слава и Пирин 2001 на Иво Андонов и Пирин Г15 с президент Байкушев.Те по някаква схема заемат мястото на истинския Пирин на Калъмбов и играят на тяхно място във В Група.След няколко години спор кой е истинския Пирин,шефа на фен клуба Пирин СС Кирил Ваклинов купува химна и и емблемата и я дава на Николай Галчев.Николай Галчев тогава е президент на Пирин 19922 бивш Мак Слава.Тогава се сменя името на отбора на Пирин Благоевград и той е приет топло от феновете,въпреки че преди това скандираха Яж ми Куро Симитли точно срещу този отбор. Пламен Мирчев шефа на Македонска Слава продава Иван Иванов,Иван Караджов,Евгени Йорданов ,Светослв Георгиев в ЦСКА,Станислав Манолев в Литекс,Илийан Мицански в Полша и мн други.Галчев продаде Николай Бодуров в Литекс, Драги Коцев Локо Пд, Светослав Дяков Локо Сф Зоран Златковски,Георги Самокишев също в Локо Пд и Херман Пиетробон в ЦСКА.Байкушев пък продаде Спас Делев и Боби Галчев.Истината за трансферите в ЦСКА е друга.Вместо да се дават пари на отбора те отиваха в президентите.Не че ЦСКА не си е платил на Пирин за Делев и Галчев,те платиха но на президентите не на клуба.По същата схема бе привлечен и Дани Младенов в Левски.Не че Галчев не можеше да му плати заплатата и да вземе след това 150 бона от Левски.Просто си взе парите на ръка и хем той доволен хем Левски няма да плаща ДДС за трансфера.Ситуацията сега със Слави Костов може би е същата.Така че вие си направете сметка,кой съсипва Пирин,ЦСКА или президентите?

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 08 яну 2011 08:22

embaro написа:Виж сега подуенски ми приятелю,аз не съм фен на ЦСКА защото Пирин е зле,аз винаги съм бил от ЦСКА,защото ЦСКА е отбора на България.Що се отнася до Пирин съм запознат защото са от моя град.Не ходя на техни мачове освен когато играят с НАС ЦСКА.Сега за пореден път се убеждавам че Левски отбор от София а ЦСКА отбора на България.

Разбира се, че ЛЕВСКИ е отбор от София! А и че селянията която дойде тук е основната фенска маса на панчаревци. Но темата нали е за Пирин? И то не колко по-добри са били от ЛЕВСКИ, но са загубили и двата си мача(за което само мога да ти се изсмея), а затова защо Пирин го няма. Но боравиш избирателно с фактите. Ясно е, че като съмишленик на Дучето, прикриваш фактите, че топлите връзки по оста Пирин-ЦСКА са също в основата на трагичното състояние на Пирин. Колко пъти се изписа, че ЦСКА дължи пари на Пирин, поради което благоевградския тим изнемогваше, но никой не предприе правни действия по събирането им! Колко пъти ставахме свидетели как срещу ЦСКА зелените се разхождаха, но срещу ЛЕВСКИ се хвърляха на живот и смърт. Е, нека сега пернишко-панчаревските ви приятели да ви помагат.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 08 яну 2011 08:57

embaro написа:Така първо да кажа че съм фен на ЦСКА от Благоевград и съм достатъчно запознат с Пирин,защото повечето ми приятели са фенове на този отбор...

Поздрави за хубавото мнение и за труда който си положил писайки го, колега! Научих доста интересни неща за футболисти, които винаги съм си мислел, че са юноши на други школи, и за самият Пирин, за когото не знаех, че е бил сила в средата на 90те. За жалост Българската действителност е много тъжна и окървавена от корупция. Дори след 500 години робство и 40 комунистическо иго, ние продължаваме да се поробваме, само че сега тираниите се изразяват в друга форма.
А на колегите със сини фесове не им се връзвай. Те не знаят какво е да скърбиш по любимият отбор. Нека си драскат... драскачи :)

ПП: Умишлено не съм ти цитирал цялото мнение, просто защото е много дълго. :)
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 08 яну 2011 09:24

BaHk0-be написа:Не може ЦСКА да дължи толкова пари на Пирин и да им вземе още един играч този полусезон само защото Пирин не можели да му плащат. Къде го има това нещо ?

Явно не си прочел внимателно!!! В момента е без значение дали ЦСКА ще плати или не... Защото всичко би било в ръцете на тариката Галчев...

Потребителски аватар
пирин
Контакти:

Мнениеот пирин » 08 яну 2011 09:40

Предопределен ли е финансовият колапс на „Пирин” от Николай Галчев?

Благоевградският тим почти сигурно остава без лиценз за „А” група за новия шампионат
Елитният „Пирин” (Благоевград) почти сигурно остава без лиценз за „А” група за новия шампионат от лятото на 2011 г. Справка във финансовите дела на клуба показа, че настоящите ръководители на „Пирин” от Сдружение „Бъдеще на „Пирин”, на което Николай Галчев и неговата група прехвърлиха акциите си, не са платили до 31 декември 2010 г. социални осигуровки и данъчни задължения в размер на 71 000 лв. Отделно има и неплатени по три заплати на футболистите без месец декември, така че сумата набъбва значително.
Припомняме, че след прехвърлянето на акциите на Галчев и сие председател на Управителния съвет на клуба стана Кирил Ваклинов, а за членове на управата бяха избрани Ивайло Червилов и Константин Капчин, който е действащ председател на фен клуб „Пирин SS”.
Според специалистите, при тая ситуация е невъзможно „Пирин” да получи лиценз за „А” група, въпреки че крайният срок за лицензиране за новия шампионат в БФС е 28 февруари 2011 г.
Към момента отборът е натрупал вече задължения между 450-500 000 лв. Очевидно е, че настоящите ръководители търсят начин да задържат футболистите в отбора, тъй като Благой Макенджиев и Станислав Костов са на път да отидат в ЦСКА без пари, а и повечето от другите футболисти са подали молби до Арбитражния съд и са си намерили нови отбори.
На 14 януари предстои Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на стадион „Христо Ботев” и това е последната надежда, че отборът ще се спаси.
По силата на финансовите документите за миналата година „Пирин” е завършил 2009 г. с общи задължения в размер на 665 000 лв. Говори се, че заради задължения за около 141 000 лв., които Николай Галчев оставил при обединението, възникнал и разривът между акционерите.
Крайно време е сега управляващите фенове да изнесат наяве фактите дали са осчетоводявани трансферите, правени от Николай Галчев, защото, примерно, продажбата на Спас Делев през лятото в ЦСКА е осчетоводена, но не така стоят нещата с трансферите в ЦСКА на Херман Пиетробон и Веско Стойков.
Много любопитно е въобще колко трансфера са финансово документирани или с прехвърлянето на акциите Николай Галчев елегантно си е измил ръцете. Не е ли това опит от страна на Галчев да използва феновете, подобно на онези „бизнесмени”, които прехвърлят фирмите си с натрупани огромни задължения на социално слаби, болни или роми, като им плащат за това „жълти стотинки”.
Е-79
Феновете на Пирин имаха уникалната възможност да наблюдават мачовете от Пиринската бундеслига благодарение на господата Галчев,Байкушев,Елезов и групировката Г15,с активното участие на Пирин СС и любезното съдействие на господин Емил Наков.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 08 яну 2011 10:15

:mrgreen:

Незнам какво трябва да се направи, но Пирин не трябва да изпадне !
Унищожи ли се Пирин - унищожава се истинският футбол в България !
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Пирин”