Собственикът на „Локомотив” (Пд) Коко Динев изпълни заканата си да се оттегли от клуба. Футболният бос хвърли вчера акциите си на изпълнителния директор на смърфовете Наско Узунов и излезе с нарочна декларация - обръщение, с която обяснява мотивите за абдикацията.
„Това е краят. Повече няма да коментирам нищо. Каквото имам да кажа, съм го казал в декларацията. Единственото, което подлежи на обмисляне, е дали се пътува в четвъртък за реванша в Лига Европа с „Витес”, отсече на сбогуване Динев.
Срещу него и подопечните му футболисти напоследък тръгна протестна кампания, инициирана от феновете, които обвиниха любимците си и техния благодетел, че продават мачове. Повод за масовата вълна от недоволство и подозренията за нещо гнило станаха загубата с 1:2 във финала за суперкупата от „Лудогорец” и равенството 4:4 в първата среща с „Витес”. През уикенда 200 запалянковци прекратиха тренировката на тима и потърсиха обяснение от треньора Емил Велев и играчите.
Декларацията на Коко Динев гласи:
„С голяма доза смесени чувства обявявам, че оттеглям финансовата си, но не и моралната поддръжка към „Локомотив” (Пд). Когато преди 2.5 г. станах част от черно-бялата магия, го направих заради привържениците на отбора и заради сантименталната си обвързаност с покойния бивш президент на клуба Георги Илиев. Дойдох на Лаута с голямо желание и амбиция. Поех няколко ангажимента:
1. Да подобря състоянието на стадион „Локомотив” в парк „Лаута”, така че той да стане приятно място за посещение и да изпълни изискванията за получаване на лиценз за провеждане на футболни срещи. Дотогава такъв нямаше.
2. Да спася отбора от изпадане през сезон 2009/2010 въпреки отчайващото положение в класирането.
3. Да възстановя позициите на „Локомотив” като конкурентен на водещите български клубове.
Дали съм успял се вижда от резултатите и крайните класирания в първенството и за купата на България. Нямам никакво намерение да изтъквам колко пари съм вложил и колко неща съм подобрил . Причините за категоричното ми решение са две: Невъзможността да поддържам необходимото високо финансово ниво за издръжката на клупа, както и перманентното замесване на името ми, както и това на „Локомотив” (Пд) в съмнения за погазване правилата на честната игра. Нещо, което абсолютно не отговаря на действителността, и нямам никакво намерение повече да търпя подобни твърдения.
Оставам с добри чувства към цялата локомотивска общност и винаги ще подкрепям отбора като привърженик. Нямам претенции към акциите, които притежавам. Оставям ги на Атанас Узунов. Сега на първо време смятам да дам на децата си това, което см дал на всеки един футболист на „Локомотив” (Пд) през тези две години и половина. Става въпрос за време, внимание и грижи”.
Излиянията на Коко Динев предизвикаха светкавична реакция срез изтормозените фенове на благоевградския „Пирин”, които трябваше да преживеят в последните 6-7 години фалита на любимия си клуб и заточението му в селските групи, пише в днешния си брой вестник „Струма“. Ултраси от областния център смятат да инициират покана към санданския бизнесмен да спаси футболната марка на областта и да я върне на полагащото й се място на футболната карта на България.
Източник: е-79.com
Благоевград чака Коко Динев да спаси „Пирин”
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- m.unaited forever
- Контакти:
Благоевград чака Коко Динев да спаси „Пирин”
[rimg]http://33.media.tumblr.com/1b7000e73e593eb4359e2120e518a1e8/tumblr_n3zonb8ahn1tvlp0no3_250.gif[/rimg]
Re: Благоевград чака Коко Динев да спаси „Пирин”
Moмчета, не се набутвайте така.По-добре изчакайте и намерете друг човек, който наистина да помага на отбора!Ще ви направи сателит на Цска и ще си останете един посредствен отбор с МНОГО уредени мачове.
svobodni написа:Moмчета, не се набутвайте така.По-добре изчакайте и намерете друг човек, който наистина да помага на отбора!Ще ви направи сателит на Цска и ще си останете един посредствен отбор с МНОГО уредени мачове.
Какъвто до преди два дни беше Локоту

- obi4am_pirin
- Контакти:
Не знам колегата защо е пуснал тази партенка!Никой в Благоевград не коментира Динев!Вероятно автора няма общо с Пирин и така я е пуснал за цвят!
damyanov1963:
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
baigeorgi написа:svobodni написа:Moмчета, не се набутвайте така.По-добре изчакайте и намерете друг човек, който наистина да помага на отбора!Ще ви направи сателит на Цска и ще си останете един посредствен отбор с МНОГО уредени мачове.
Какъвто до преди два дни беше Локоту
И такъв какъвто вие сте цял живот....и ще продължавате да бъдете

- Модератор ЛокоПД
- Контакти:
Чух за Пирин,но Пирин Гоце Делчев... 

Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg
Модератор ЛокоПД написа:Чух за Пирин,но Пирин Гоце Делчев...
Ами ТИМ-аджиите тогава какво ще правят?!
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3
http://vbox7.com/play:efeaf1c3