Защо "Пирин" е голема планина - пардон ... марка и емблема ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
1914Списаревски
Контакти:

Re: Защо "Пирин" е голема планина - пардон ... марка и емблема ?

Мнениеот 1914Списаревски » 10 сеп 2012 16:15

Първото име на Левски си е Левски, не Динамо, така че да го споменаваш е глупаво .Димитър Благоев е комунист и аз като благоевградчанин, не искам градът ми да носи това име, ако някой се замисли за смяна, бих го подкрепил с две ръце.Комунизма мина и замина, крайно време е да скъсаме всякаква връзка с него .

Потребителски аватар
1914Списаревски
Контакти:

Мнениеот 1914Списаревски » 10 сеп 2012 16:19

tsonpen написа:
obi4am_pirin написа:
tsonpen написа:А аз се питам защо отборът на Благоевград се казва Пирин, след като Благоевград е в подножието на Рила.

по-глупав въпрос не бях чувал!Аякс като са в Холандия защо са се кръстили така или Спарта Ротердам?Спартак Москва кво са си мислили а?

Вие разлика между географски наименования и имена на исторически личности/герои правите ли?
Между другото, не съм целял да ви обидя, а вие здраво ми се нахвърлихте.
Струва ми се, че в България има най-много отбори с имена Ботев и Пирин.
Между другото, оправете си правописната грешка в заглавието, макар че е възможно да знаете за нея, но да твърдите, че така е правилно ;)
Всичко хубаво ви желая!

така се пее в песента "голема"

Потребителски аватар
kiririki1
Контакти:

Мнениеот kiririki1 » 10 сеп 2012 16:36

1914Списаревски написа:Първото име на Левски си е Левски, не Динамо, така че да го споменаваш е глупаво .Димитър Благоев е комунист и аз като благоевградчанин, не искам градът ми да носи това име, ако някой се замисли за смяна, бих го подкрепил с две ръце.Комунизма мина и замина, крайно време е да скъсаме всякаква връзка с него .

И какво име би допаднало на господина за нашия град ?

Потребителски аватар
1914Списаревски
Контакти:

Мнениеот 1914Списаревски » 10 сеп 2012 16:50

kiririki1 написа:
1914Списаревски написа:Първото име на Левски си е Левски, не Динамо, така че да го споменаваш е глупаво .Димитър Благоев е комунист и аз като благоевградчанин, не искам градът ми да носи това име, ако някой се замисли за смяна, бих го подкрепил с две ръце.Комунизма мина и замина, крайно време е да скъсаме всякаква връзка с него .

И какво име би допаднало на господина за нашия град ?

Скаптопара примерно , защо Варна не носи още името "Сталин" .Всеки е свикнал с това име, но не е правилно да остане, защото е част от срамното комунистическо минало на България. Преди комунистите да го сменят, града се е казвал Горна Джумая, но и това име не е много хубаво защото е от турски .

Потребителски аватар
1914Списаревски
Контакти:

Мнениеот 1914Списаревски » 10 сеп 2012 16:52

Не го казвам за да се заяждам и аз съм от Благоевград, за това ми е гадно, че носи името на Благоев .

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 10 сеп 2012 17:39

kiririki1 написа:
pehopeho написа:Набийте си го в тъпите канчета! Първият Пирин В България е Пирин Гоце Делчев!!! Така, че е много глупаво да ми говорите за плагиатство! За какъв Пирин Благоевград говорите вие? Кой е този отбор? Пирин на Калъмбов, Македонска слава, Пирин 2001 на Андонов? Кой е истинския Пирин? Отговор: няма го, или по-точно играе в "Б" група под името Банско!!! А вие дето се припознавате във ФК Перун сте точно там където ви е мястото във "В" група. И догодина пак ще сте там!!! И е крайно време като се обединявате или сливате, или като взимате чужд лиценз да си смените и името на Рилска слава или нещо подобно, защото сте толкова далече от Пирин планина, че ставате смешни!!! Все едно Враца да се кръстят Дунав Враца! Смешници!!! Пирин планина завършва с прохода Предела на 50 км от Благоевото село. Помислете за името Картала Благоевград!!! Много е подходящо!
[offtopic]Картала е местност на около 20 км източно от Благоевград в РИЛА ПЛАНИНА![/offtopic]

А ти си го набий , където искаш . Като произнесеш наименованието на Футболен клуб Пирин всеки в България с изключение на обитателите на долината на здрача се сеща първо за отбора от Благоевград ! Настоящия клуб ОФК Пирин няма нищо общо с ФК Перун и в момента е там , където не е мястото му но до 2 години ще бъде поправена и тази несправедливост! Не мисля , че ти си човекът който може да стане кръстник на отбора ни , още по - малко пък да ни даваш акъл защото нямаш , господин nikita_gd красноселецо от градЪ !

Всеки в България се сещал за Пирин Благоевград...Ти да не си правил соцеологическо проучване или си екстрасенс? Аз пък ще ти кажа, че 90 % от Българите ги боли шалтера за Пирин Благоевград. Не си мисли, че сте центъра на вселената и слънцето се върти около вас!!! Настоящият Пирин и ти даже не знаеш с кой си има нещо общо и с кой няма. Точно за това като продадат Митко Бербатов някъде и се почват едни дела в Благоевград и всеки претендира, че е ИСТИНСКИЯ Пирин. Сега като отиде във Фулъм да не изкочи от някъде "старшината" да си иска процента?! До две години къде ще е Пирин Благоевград, ти няма как да знаеш. Едно е да ти се иска, съвсем друго е да имате възможност и още по-различно е да стане!!! Аз пък ви пожелавам още 10 години безоблачно бъдеще в аматьорския футбол!!! А как ще се казва отборът ви изобщо, ама хич даже не ми дреме. Дали имам акъл не мога да кажа. Да не излезе, че се хваля. Но имам повече тапии от колкото ти години, най-вероятно. Друг е въпросът, че доброто образование не е задължение за добро възпитание. Има много умни простаци и глуповати, но възпитани хора.
[offtopic]Никита е жена ми, умньо! Малко неудобно ще се чувствам с женски аватар.[/offtopic]
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Потребителски аватар
kiririki1
Контакти:

Мнениеот kiririki1 » 10 сеп 2012 18:21

1914Списаревски написа:Не го казвам за да се заяждам и аз съм от Благоевград, за това ми е гадно, че носи името на Благоев .

Благоев няма нищо общо с комунизма той е бил социалдемократ !!!!

Потребителски аватар
kiririki1
Контакти:

Мнениеот kiririki1 » 10 сеп 2012 18:27

pehopeho написа:
kiririki1 написа:
pehopeho написа:Набийте си го в тъпите канчета! Първият Пирин В България е Пирин Гоце Делчев!!! Така, че е много глупаво да ми говорите за плагиатство! За какъв Пирин Благоевград говорите вие? Кой е този отбор? Пирин на Калъмбов, Македонска слава, Пирин 2001 на Андонов? Кой е истинския Пирин? Отговор: няма го, или по-точно играе в "Б" група под името Банско!!! А вие дето се припознавате във ФК Перун сте точно там където ви е мястото във "В" група. И догодина пак ще сте там!!! И е крайно време като се обединявате или сливате, или като взимате чужд лиценз да си смените и името на Рилска слава или нещо подобно, защото сте толкова далече от Пирин планина, че ставате смешни!!! Все едно Враца да се кръстят Дунав Враца! Смешници!!! Пирин планина завършва с прохода Предела на 50 км от Благоевото село. Помислете за името Картала Благоевград!!! Много е подходящо!
[offtopic]Картала е местност на около 20 км източно от Благоевград в РИЛА ПЛАНИНА![/offtopic]

А ти си го набий , където искаш . Като произнесеш наименованието на Футболен клуб Пирин всеки в България с изключение на обитателите на долината на здрача се сеща първо за отбора от Благоевград ! Настоящия клуб ОФК Пирин няма нищо общо с ФК Перун и в момента е там , където не е мястото му но до 2 години ще бъде поправена и тази несправедливост! Не мисля , че ти си човекът който може да стане кръстник на отбора ни , още по - малко пък да ни даваш акъл защото нямаш , господин nikita_gd красноселецо от градЪ !

Всеки в България се сещал за Пирин Благоевград...Ти да не си правил соцеологическо проучване или си екстрасенс? Аз пък ще ти кажа, че 90 % от Българите ги боли шалтера за Пирин Благоевград. Не си мисли, че сте центъра на вселената и слънцето се върти около вас!!! Настоящият Пирин и ти даже не знаеш с кой си има нещо общо и с кой няма. Точно за това като продадат Митко Бербатов някъде и се почват едни дела в Благоевград и всеки претендира, че е ИСТИНСКИЯ Пирин. Сега като отиде във Фулъм да не изкочи от някъде "старшината" да си иска процента?! До две години къде ще е Пирин Благоевград, ти няма как да знаеш. Едно е да ти се иска, съвсем друго е да имате възможност и още по-различно е да стане!!! Аз пък ви пожелавам още 10 години безоблачно бъдеще в аматьорския футбол!!! А как ще се казва отборът ви изобщо, ама хич даже не ми дреме. Дали имам акъл не мога да кажа. Да не излезе, че се хваля. Но имам повече тапии от колкото ти години, най-вероятно. Друг е въпросът, че доброто образование не е задължение за добро възпитание. Има много умни простаци и глуповати, но възпитани хора.
[offtopic]Никита е жена ми, умньо! Малко неудобно ще се чувствам с женски аватар.[/offtopic]
Много жалко за тапиите ако наистина ги имаш , в което се съмнявам , като се вземат предвид безсмислените ти коментари пълни с правописни грешки !!! [offtopic]Направи свой аватар , вместо да се криеш зад полата на жена си !!![/offtopic]

Върни се в “Пирин”