Ериксен...Футбол или пари...

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Zaash
Контакти:

Ериксен...Футбол или пари...

Мнениеот Zaash » 12 юни 2021 23:34

Днес, аз и вие всички, които следиме Eвропейското по футбол, изживяхме ужасна драма.

Кристиан Ериксен изглеждaше... умрял...

Всички бяхме безпомощни, отчаяни...
Медиците и Бог направиха чудото и ЧОВЕКЪТ, слава на Бога, е жив!
Мачът се доигра и всички сякаш само са свидетели на поредната "епична" битка.
Мисля, че трябва много сериозно дискутиране за цената...
Парите НЕ са най- важни!
Битката, победата, сблъсъка, НЕ са най-важни!

Смятам, че трябва масово да изразим неодобрението си за цената, на която футболистите са живите факли на печалбата!

Трябва много сериозно преосмисляне на футболния календар и мерките за здравето на играчите.
Та те са хора като нас!

TheMelodyInMyHeart

Re: Ериксен...Футбол или пари...

Мнениеот TheMelodyInMyHeart » 13 юни 2021 10:54

Zaash написа:Та те са хора като нас!

Да бе, как ли пък не! Хора като нас били.... само дето аз си съдирам гъза от бачкане, а тоз михлюз ми взема по милион на месец заплата

Christian Eriksen earns £243,000 per week, £12,636,000 per year playing for FC Internazionale Milano as a M/AM (C). Christian Eriksen's net worth is £46,748,000. Christian Eriksen is 28 years old and was born in Denmark. His current contract expires June 30, 2024.

Милион паунда на месец, ако ги обърнем към лева....даже не ми се смята!
Миналата година по туй време изкочи един колаж с една испанска микробиоложка, не знам колко беше истински, ама в написаното имаше много истина:
"Давате заплата от 2500 евро на месец на микробиолог и искате ваксина за Ковид, а в същото време давате на Роналдо и Меси милиони на месец. Като искате ваксина дето спасява животи - отидете при Меси и Роналдо, те ще ви направят ваксина."

Та в тая връзка да питам и тука (щото аз много хора съм ги питал): ако ви умира детето, или майка/баща/брат/сестра - на доктор ли ще ги заведете, или да гледат мач на Кристиянчо Сони Ериксон, Меско, Роналданчо и все разни такива измислени анимационни герои?
Даже няма смисъл да ми отговаряте!
След това си задайте сам следния въпрос - трябва ли разни сополи кат футболистите да вземат повече от доктори, дето лекуват; от учители, дето те учат теб или децата ти на нещо; от фермери и агропроизводители, дето ти произвеждат храната?
Finally, what is your message to the Liverpool supporters?

Jurgen Klopp: We have to change from doubter to believer. Now.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 юни 2021 11:45

Вчера няколко милиона души са получили инфаркт, защото ниският им стнадарт на живот им ебава майката и няма да получат и 1/3 от лекарските грижи за Ериксен, но за тях не пишете?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 13 юни 2021 12:14

TheMelodyInMyHeart написа:
Zaash написа:Та те са хора като нас!

Да бе, как ли пък не! Хора като нас били.... само дето аз си съдирам гъза от бачкане, а тоз михлюз ми взема по милион на месец заплата

Christian Eriksen earns £243,000 per week, £12,636,000 per year playing for FC Internazionale Milano as a M/AM (C). Christian Eriksen's net worth is £46,748,000. Christian Eriksen is 28 years old and was born in Denmark. His current contract expires June 30, 2024.

Милион паунда на месец, ако ги обърнем към лева....даже не ми се смята!
Миналата година по туй време изкочи един колаж с една испанска микробиоложка, не знам колко беше истински, ама в написаното имаше много истина:
"Давате заплата от 2500 евро на месец на микробиолог и искате ваксина за Ковид, а в същото време давате на Роналдо и Меси милиони на месец. Като искате ваксина дето спасява животи - отидете при Меси и Роналдо, те ще ви направят ваксина."

Та в тая връзка да питам и тука (щото аз много хора съм ги питал): ако ви умира детето, или майка/баща/брат/сестра - на доктор ли ще ги заведете, или да гледат мач на Кристиянчо Сони Ериксон, Меско, Роналданчо и все разни такива измислени анимационни герои?
Даже няма смисъл да ми отговаряте!
След това си задайте сам следния въпрос - трябва ли разни сополи кат футболистите да вземат повече от доктори, дето лекуват; от учители, дето те учат теб или децата ти на нещо; от фермери и агропроизводители, дето ти произвеждат храната?

Нужна ли е такава реакция? ОК, съгласен съм, че спорта е ужасно надплатен и един спортист не е редно да печели чак толкова много пари, но в случая става дума за човешки живот. Няма значение колко си богат, когато се случи подобно нещо, защото понякога и всичките пари на света да имаш, пак не може да се спасиш. Не знам какво те е провокирало да напишеш подобен коментар, но не си спомням да съм чел друг подобен в последните часове и определено не е на място.

Според мен бъркаш смисъла на темата и не е нужно да се сравняваш/ме с професионални футболисти, нито да мерим заплатите им с тези на лекарите, които между другото спасиха живота на Ериксен, дори без да взимат неговата заплата, и това в случая е най-важното. Човешкият живот е безценен и докато си прав, че работата на спортистите е просто да спортуват и от това да печелят космически заплати, тялото все пак не е от желязо и в един момент безкрайните натоварвания му идват в повече. То не беше Лига на Нациите, Лига на Конференциите, Лига на Майкамупу*ката, е хайде вече да се спрат малко с тези безсмислени щуротии, защото наистина не помагат на никого по този начин, освен на и без това крайно затлъстелите им банкови сметки и джобчета. Дори преди време Илкай Гюндоган беше писал един доста дълъг туит в Туитър, в който ясно даде да се разбере, че футболистите все пак също са хора и подобна програма е неприемлива, защото буквално нямат никакво време за почивка и възстановяване. За жалост Ериксен е първият случай от доста време насам, но няма да е последен, гаранция. Тепърва ще започнат да зачестяват тези инциденти, докато от УЕФА не се усетят да спрат да измислят какви ли не глупави и ненужни турнири под претекста повече отбори да играят в ЕКТ и да има повече мачове на националните отбори. :oops:
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 13 юни 2021 12:18

Смъртта на много хора е просто статистика, дори да звучи гадно е така. Другаря Сталин е бил прав и личната история е много по-голяма трагедия (просто е по-лесно да се идентифицираме с лична история и много по-трудно с хиляди/милиони).
Хора умират всеки ден и това е гадно, но се случва постоянно.
Само, че никой не сяда да гледа футболен мач с нагласата, че ще види как играч умира на терена, нали? Контекстът е това, което придава различен смисъл на едни и същи събития, дори мащаба да е много различен.
Бтв, хиляди и дори милиони не успяват да станат професионални футболисти, не е толкова лесно (поне за повечето хора) да успееш в този занаят, а милионерите, макар да станах много в последно време пак са много малък процент от всички замесени.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 юни 2021 13:37

Дано пичът се оправи. Доста сериозно драматизиране става всеки път, когато се случи подобен инцидент. А подобни инциденти сигурно са под 20 общо в последните 20 години при положение, че са изиграни хиляди мачове, в които са участвали милиони футболисти. Календарът не е чак толкова натоварен според мен, не играят през ден. Има ли доказателство, че бройката мачове е причина за случилото се с Ериксен, а не индивидуалните особености на организма му? Някой може ли да гарантира, че ако Ериксен беше чиновник с работно време от 09.00 до 18.00 това нямаше да се случи? Ако излезе наяве и се докаже, че системно са му давали някакъв опасен допинг, който може да доведе до подобни инциденти тогава вече е друго и бих се съгласил, че са преминали границата. Иначе, естествено, парите не са най-важното нещо - няма съмнение в това.

Колкото до заплатите и микробиолозите... На Запад учените, лекарите и хората, които работят с мозъка, а не с краката си са много добре платени. Всички гледаме футбол, генерират се милиарди приходи, нормално е футболерите да взимат милиони. Но покрай тях още 100 човека в клубовете взимат заплати, защото футболът е индустрия. Ако го нямаше Меси да речем, нямаше да има работно място и за масажиста/рехабилитатора X, който да взима 60 000 евро примерно и т.н. Да, голяма е разликата в заплатите, но така е в развлекателния бизнес - движи се от звездите и звездите взимат най-много. Може да нямат нищо между ушите си повечето спортисти и заплащането им да изглежда нереално високо, но е важен и примерът, който дават на децата.
Двеста родители да речем ще запишат децата си на тенис заради това, че Григор Димитров се появи и постигна някакви успехи. Не е открил ваксина, но и това, че ще подтикне хора към спорта не е малко. Неймар примерно е голямо цигане, но заради него няколко хиляди други бразилски циганета могат да не станат наркотрафиканти във фавелите, а да се опитат да се реализират във футбола и т.н.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 13 юни 2021 14:18

Дано случаят даде възможност футболът да се декомерсиализира и да се вземат радикални решения в тази посока. Забрана на турнири като Купата на лигата (или като за начало да не носи квота за ЕКТ), Лигата на нациите, Купата на конфедерациите, Световното клубно първенство да е веднъж на 4 години с повече отбори, всички елитни първенства да са с неповече от 18 отбора, гарантирана зимна пауза от минимум месец, навсякъде купите да са в 1 мач, броят кръгове в ЕКТ да не се увеличава, броят на квалификационните да се намали (още повече сега, когато турнирите ще са 3, да намалеят с по 1 квотите за сметка на гарантирани места в групите), прекъсванията за националните отбори да са по-нарядко, футболистите рядко да влизат в цикъл сряда-събота, таван на възнагражденията на футболните агенти. Всичко това би довело до спад в приходите, но това е целта: част от финансовите ресурси, които футболът изяжда да се пренасочат по други направления - за наука, иновации, здравеопазване и т.н.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 13 юни 2021 14:49

Леко забравяте, че има много по тежки спортове от футбола.
Натоварвания има различни, и въпреки че календара е гъст, надали тва е причината
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 13 юни 2021 17:33

Специално Ериксен беше резерва голяма част от сезона, не играеше за Интер и имаше разправии с Конте що не го пуска. Така че не е от натоварването.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 13 юни 2021 21:33

Един човешки живот срещу милиони долари... изборът е ясен.. Ако Кристиан бе загубил живота си, всички щяхме да плачем,но времето щеше да излекува всичко..., това което то не може да върне е... парите....
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Върни се в “Евро 2020”