СП 2018: Германия - Швеция - 2:1 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Дидо

Re: СП 2018: Германия - Швеция - 2:1 FT

Мнениеот Дидо » 24 юни 2018 00:28

Хайде да гледаме футбол а не политика !
Хванал се човека за патката и си помислил,че лети

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 юни 2018 00:38

Честито на всички, които стискаха палци на бундестима! 8-) Не съм толкова доволен от играта, най-вече от липсата на познатата стабилност и загубата на контрола върху мача в големи моменти от него (разбира се това не го приравнявам с по-голямо владение на топката), но емоциите бяха неповторими. И резултатът се получи точно такъв какъвто го исках, защото съм за Германия и Швеция да излязат от групата. Започвам да си мисля, че проблемите не са от тактическо естество, а просто някои основни играчи не са в желаната форма - Дракслер, Боатенг, Йозил, Кедира, Гюндоган и колкото и да ми е неприятно да го призная и Мюлер. За Кимих неведнъж бях писал, че потенциалът му не е много ясен, защото не се е доказвал в големи мачове и това все още важи в пълна сила. Купата на конфедерациите и ШЛ тази пролет дадоха доста оптимистични сигнали, но може би за класата на един бек значение има и опитът и в бъдеще изявите му ще стават все по-постоянни. В момента обаче той е без алтернатива и оценката му в двата мача не е незадоволителна. Дано Бранд получи повече игрови минути в оставащите срещи.

Работата за Германия в груповата фаза е на 50% свършена. Корейците са с няколко класи по-надолу от останалите отбори в групата и срещата с тях не ме притеснява. По-важно е избистрянето на състава. Едно голово шоу може да помогне в т.ч. и за спадане на напрежението. За сметки кой кого ще избягва за 1/8-финалите не мисля че може да се говори. Бундестимът никога не си е правил подобни разчети. Бразилците често прибягват към тях, но имам чувството че те биха искали подобен мач сега, защото жаждата за реванш, букмейкърските прогнози, оптимизмът, с който са изпълнени са доминиращи фактори, а и нищо чудно да оценяват проблемите на германците като по-сериозни от техните собствени. Аз обаче няма да спра да се надявам колкото и да е наивно, че сърбите ще им развалят купона и ще ги накарат да затрептят. Германия - Сърбия и Швеция - Швейцария биха били чудесни 1/8-финали.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 24 юни 2018 01:24

Браво на Германия, показаха характер и мисля че заслужено спечелиха.
Швеция започнаха отлично двубоя, но след гола си помислиха, че са хванали господ за шлифера и донякъде закономерно бяха наказани, а още по-лошо, че бяха и с човек повече точно в заключителните минути.
Сега ще трябва да гонят задължителна победа срещу Мексико, за които се и надявам, че няма да сбъркат баш накрая и ще постигнат минимум равенството. Но като цяло го виждам Победа-Равен за Мексико, шведите след тази загуба, малко или много може и да рухнат психически, едно на ръка, че чисто-технически са и едно ниво под мексиканците.
А Германия-Южна Корея предвид залога, мисля че е 99% ясен - победа с 2+ гола разлика за Бундестима.

Ако бяха измъкнали 1-1 от Германия, мисля че никой нямаше да има съмнение, че Швеция-Мексико щяха да си спретнат едно удобно Х-че и да продължат по живо по здраво напред.
Апропо, шведите вече имат един такъв опит през 2004, когато с Дания завършиха 2-2 и оставиха Италия на 3-то място.

Потребителски аватар
ARGENTINA
Контакти:

Мнениеот ARGENTINA » 24 юни 2018 07:59

Браво на Германия за победата, но заслугата е повече на шведите. Нямат място на 1/8 финал, Германия и Мексико продължават.
[center][/center]Maradona & Stoichkov - HOMBRES GRANDES !!!

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 24 юни 2018 08:26

Абе тоя фанатик фен на Германия пак беше коментатор на мача :lol: :lol: . Харесами след като шведите вкараха гол как замлъкна :lol: :lol: Шведите незаслужават да продължат с подобна игра.... Да трябваше да има дузпа и червен за Ботенг и тоя ВАР като гледам се използва само да се дават дузпи на големите държави и при това съмнителни и непремерени. Самите шведи меко казано нищо специално и щеше да е скука за турнира ако продължат :|
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
venko 1984
Контакти:

Мнениеот venko 1984 » 24 юни 2018 08:32

Браво на Германия, надявам се те и Швеция да излязат от групата!

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 24 юни 2018 10:33

Льов трябва да е забелязал, че в този мач не само не се усети липсата на Йозил, а дори и напротив. Отборът му стана по-бърз, по-директен, по-остър, (нямаше го гова излишно задържане на топката) с по-силно присъствие в наказателното поле на противника и вдигна шансовете си да отбележи гол.

От двата мача, най-добрата постройка в нападение изглежда:

Вернер-Гомес- Брандт и зад тях Мюлер, който макар да не е във форма, има инстинктите на нападател и продължава да се движи добре в наказателното поле на противника.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 24 юни 2018 10:41

Мюлер изигра два много слаби мача. Определено не е същия играч от предните две СП. Не виждам причина да е на терена вместо Брант, който направи две добри включвания в първите два мача. Гомез е изпята песен! Дори не знам защо е извикан в отбора.
Халфове: Йозил, Руди, Кроос
Нападатели: Ройс, Вернер, Брант
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 24 юни 2018 11:52

Въпреки, че не харесвам германците и писах, че ще стискам палци за скандинавските дървари, съм доволен, че така се случи.
За нас кибиците, които не подкрепят никой(а и не виждам и защо трябва да го правя), е по добре, че футбола спечели, пред дърварските опити за игра на нещо.
Германия търсеше победата, беше отбора, който бе излязъл да играе футбол, и логично стигна до победата.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 24 юни 2018 14:15

Tiberius написа:Мюлер изигра два много слаби мача. Определено не е същия играч от предните две СП. Не виждам причина да е на терена вместо Брант, който направи две добри включвания в първите два мача. Гомез е изпята песен! Дори не знам защо е извикан в отбора.
Халфове: Йозил, Руди, Кроос
Нападатели: Ройс, Вернер, Брант

И все пак, помисли логично, извън спортните клишета. Ако играеше срещу тях, кой би те притеснил повече? Пресиращ и постоянно търсещ свободните пространства нападател, или летаргичен и известен с липсата на сериозна клиничност атакуващ полузащитник? :roll:

Мюлер и Гомес добре освобождават пространства един на друг, просто им липсва клиничност, поне до този момент.

Отбори в глуха защита би трябвало да бъдат поставяни под постоянен психически и физически натиск. Йозил не е човек, който може да го направи.

Мюлер трябва да намери формата си.

Вернер играе много по-добре на фланга, поне на това световно и до този момент. С Ройс(Брандт) и Дракслер на скамейката, немците имат сериозни възможности да коригират играта си по време на един мач, но Дракслер изглежда в ужасна форма.

Според мен Джан им липсва. Нямат силен черноработник в средата на терена, който да покрива защитата и средата на терена.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Върни се в “World Cup 2018”