rhaegar написа:Не знам кое твое откритие е по-епохално. Че ако вкарваш повече голове ще печелиш повече мачове, или че ако спечелиш повече точки в групата, имаш по-голям шанс да излезеш от нея.
Смесваш нещата и тълкуваш погрешно, използвайки ирония.
"Повече" - в случая е тотално неправилна дума, защото и при точките на СП, и при головете(в контекста на Юнайтед) съм извел конкретни количествени стойности!
За СП и точките - минимум 5 точки са нужни, за да се класираш напред.
С 4 също имаш шанс, но значително по-малък.
Информативно го казвам всичко това.
Понеже и в някои групи стана напечено покрай фаворитите, то с тази статистика фенове и недоброжелатели на някои от тях - могат да се настроят предварително какво може да се случи, ако съберат определен брой точки.
И акцентът умишлено е към 4-те точки първо, защото статистически/исторически е доста популярно явление и второ, вероятността някои от фаворитите да завършат с толкова точки изобщо не е малка, предвид тежестта на групата/текущото им състояние.
А що се отнася до головете - това своеобразно златно правило го използвам само за Манчестър Юнайтед.
2+ гола вкараме ли, всичко е ОК.
Минимумът е 2 гола - вкараме ли ги и аз съм 95% сигурен че ще спечелим.
Най-големият риск е при 2-1 да не стане случайно 2-2, но погледнато в положителен нюанс, то пак вземаме 1 точка.
И обратно, ако случайно губим с 1-2, при минимум 2 гола се спасяваме с 2-2.
Всичко това е породено от статистически устойчивата база, че в последните години допускаме между 0-1 гола. Изключително рядко 2 и буквално никога 3+.
Виж, аз нямам и против да редим победи с 1-0, но вече в модерния футбол е много трудно/рисково да го превърнеш в самоцел, защото дори и т.нар. слабаци вече показват зъби и винаги има риск да ти мушнат гол.
Едно на ръка, че е буквално срамота Манчестър Юнайтед да НЕ успява толкова често да вкара минимум 2 гола.
Или пък да се запъваме за 1 гол, който щеше да ни донесе сумати точки - и победи с 1-0 и спасителни равенства 1-1.
А не безлични 0-0 и загуби с 0-1.
В генезисът на всичко стоят подходите на Ван Гаал и Моуриньо.
Я сър Алекс да ръководеше тези играчи...голово шоу през мач щяхме да правим, както и трябва реално да бъде, имаме толкова футболисти с нюх към гола и финалния пас, ама като им се задават инструкции ограничаващи им офанзивната мисъл, в един момент нормално да блокират.