Къде са медалите?!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
boabbb
Мнения: 22672
Регистриран на: 07 авг 2013 08:19
Контакти:

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот boabbb » 16 авг 2016 13:18

Спортът са отражение на държавата :| Вижда се за какво иде реч ...
О-о-о-о, смешно вратарче :lol: :lol: :lol:

g3_ev2
Мнения: 874
Регистриран на: 14 май 2010 12:28
Skype: g3_ev2
Контакти:

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот g3_ev2 » 16 авг 2016 15:14

В България картината може да се обобщи, за която и да е дейност, с известния израз: "Много вожд, малко индианец!"

Във всяка дейност у нас, под благородното мото да се създаде перфектна професионална организация, хитреци си живеят живота, получавайки щури пари за фактически синекурни длъжности. Защото се създава организация, наливат се пари, а дейност или няма, или е да докопаш част от парите. Колкото и да ми е неприятно, това важи с особена сила за науката и иновационната дейност. Дори и нашите герои на олимпиадите по математика, химия и т.н. - похвално, умни деца и пр., но актуалната математика много отдавна не е това, което е обект на олимпиадите, да не говорим за химия, физика и пр. В математиката днес е много по-важно да си добър във формулиране на точните задачи около даден обект, а решаването е според класата на формулиралите обективните задачи - ако задачите са толкова трудни, значи не са формулирани добре. Подобно нещо има и в химията - не е толкова важно да съставиш оригинален синтез или да решиш невъзможно газово уравнение - важно е да съставиш синтез, който е удобен за електронно управление, за изпълнителите да останат прости и безопасни операции, извършвани на напълно автоматизирани агрегати и технологични линии, продукта да има голям пазарен ефект и така да се осъществи мечтата на Боривое Шурдилович от популярния някога сериал "Горещ вятър" - Мало да радим, али много да зарадим. В това е нужно да сме олимпийци.
Българският народ е болен от чиновническа болест, няма импулс, няма вътрешен подтик да изявиш себе си по един блестящ и в същото време - обществено полезен начин. Така е и в спорта, така е и във футбола - няма амбиции да се изявиш, да смаеш света - предпочиташ да го направиш "на ужким" или за кратко време, за да вземеш парите.
В света е така - първо изявата, след това ефекта от нея и после парите идват даже повече, отколкото си мечтал. Няма такова нещо у нас.
Олимпийците - стройна организация - БОК, Мин. на младежта и спорта, регионални организации - чудесия! Но спортистът, който ще пресили себе си в подготовката, го няма или не става за нищо особено. Защото, ако става въпрос за футбол, волейбол, баскетбол, тенис - забрави. Но поне не толкова популярните спортове? Къде са атлетите от една близка до олимпийското натоварване професия като полицията? А пожарната? А бърза помощ? А железниците? И т.н. Там могат да се родят шампиони, покрай професията, естествена среда, за да бъдат забелязани и развити. Но от митниците, от банките, от офисите, дето всички се тикаме - забрави! Каяците рахлабват мускули в туристическия бранш и само от едно-две сбивания олимпийци няма да станат, а и те са каяци, за да си осребрят мускулите с друго.
Народът ни е загубил трайно импулса си за лична изява, като онзи Луд Гидия на Славейков, за който старият кадия казва: "Що е божа дарба, то за свят е чудо". Само че днес всеки шкембелия иска да изкара отрочето си с божа дарба и го набутва където трябва и където не трябва! Не ми се пише повече, стана дълго, а и няма полза - тежко болни сме!
Аз бих гласувал на идващите избори за президент, който иска, с мобилизиране на усилията на всички, не просто да обединява нацията (що за неподлежаща на оценка безсмислица?!), а който ще лекува нацията, за да стане тя ЕДО (ефективно действащ организъм)! А те отсега предлагат кандидати, които могат най-вече да строяват войската - един вид олимпийския крах в друго измерение!

adv_petrov
Мнения: 34
Регистриран на: 18 сеп 2008 19:51
Контакти:

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот adv_petrov » 17 авг 2016 09:33

Понеже явно няма да има медали за Българяи на тази Олимпиада, и най-големият виновник за това е изпълнителната власт в лицето на министерството на спорта, раздало явно нецелесъобразно много пари по програма "Олимпска подготовка", ако може да помоля във тази връзка, с медалите, редакторите на спортно шоу ГОНГ да престанат да ни заливат ката ден в анонска и във времето за т.нар. спорт след 17.45 с разните му там кратки сводки от Министерството. Разбирам афинитета им към министър Кралев и мога само да предполагам от какво е продиктувана нуждата от публично разпространяване на тази толкова жизненоважна информация за неутралния спортен фен-евентуален гласоподавател, но и през ден да слушам какво правило и какво щяло да прави министерството на спорта и какво били казали оттам, не мисля че има смисъл - резултатът го виждаме всички. За съжаление дори и цял час на ден да им отделят за интервютата и за бюлетините, на следващата Олимпиада очевадно ще сме пак така валат. Тогава ще е неизвестно само колко точно ще са следващите рададени пари за Олимпийска подготовка.

Потребителски аватар
1982
Мнения: 30287
Регистриран на: 13 юни 2012 14:17

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот 1982 » 17 авг 2016 09:57

Дарик и Гонг никога няма да кажат лоша дума за тлъстото министърче, аз неведнъж съм ги засичал даже как го хвалят, работел много добре и т.н. Не знам на какво се дължи, на лично приятелство или на нещо друго ..... онова другото, което всички обичат. :mrgreen: :mrgreen:
Разбира се, след тази олимпиада няма да има нито 1 оставка, нито от министъра, нито от БОК, нито от шефовете на федерации ..... всички ще се спотаят и ще си го караме постарому. Ще си доим държавната крава, нейното виме винаги пуска мляко и те така ....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
brat domingo
Мнения: 380
Регистриран на: 09 сеп 2009 12:10
Контакти:

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот brat domingo » 17 авг 2016 13:48

Наистина сърце ми се къса, като си спомня за миналите олимпийски успехи, и гледам тези смутени и уплашени туристи, които се състезават сега от името на България...Разбира се, тези момчета и момичета искат да успеят, някои наистина се представят добре и достойно, но повечето са пълен провал. И затова не са виновни те, а някой друг, който е отговорен да създаде организация, която да подсигури ако не 10 титли както в Сеул, поне едно достойно представяне като това на Хърватия или Армения например (умишлено пропускам Унгария, те са доста напред).
Не може Келменди от Косово да печели злато, Сърбия да взима злато в борбата, а ние да лапаме мухите. Ама толкова сме си можели...Ами някой е виновен, за да можем само толкова. Нали затова има министерство, затова има бюджет, за да можем повече. Един кениец да се бяха сетили да натурализират, пак щяха да отбият номера, и то за по-малко от 40 млн. Изобщо в управлението на спорта вони на безхаберие и некомпетентност

Потребителски аватар
GOLEADOR
Мнения: 12743
Регистриран на: 04 апр 2012 23:55

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот GOLEADOR » 17 авг 2016 13:55

Хора,бъркате министерството с федерация.То може да помага с развитие или поддържане на инфраструктура,но няма как да се бърка в тренирането и селекцията на спортистите.Критикувайте Кралев за базите,за спортната форма и селекцията на спортистите е меко казано глупаво да им се вменява вина.

adv_petrov
Мнения: 34
Регистриран на: 18 сеп 2008 19:51
Контакти:

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот adv_petrov » 18 авг 2016 10:11

Добре де, о'кей, ама федерациите откъде точно получават държавни пари? А колко пари и как точно ги взимат? Кой точно им ги отпуска? Кучето според тоягата ли скача или? Кой е най-отгоре в провеждането на ефективна държавна политика в подкрепа развитието на спорта и държи тоягата?
Аз поне не виждам никой тук в темата да оспорва "селекцията" на спортистите, и не вярвам да посмее да насочи пръст към тях, защото първо, те правят каквото могат и второ, пределно сме наясно, че като нямаме за съжаление конкуретни на световните сили спортисти, няма откъде да "селектираш". Такова оспорване на селекцията съм го виждал само относно националния отбор по футбол доскоро (без да коментирам основателно ли е или не), и то само щото доскоро наистина имахме някакви претенции за футболисти от световна класа.
Поздравления за медала на нашето момиче в борбата и за доброто в цифри финално бягане на Ивет Лалова. Оказах се неправ, че ще сме капо на тая Олимпиада. Лошото е, че се опасявам, че някой отгоре ще се опита да ни обясни, че срещу тия чували с държавни пари този един медал е максимума и че трябва да сме реалисти и т.н. По-долу се дадоха примери с Косово, Сърбия, Армения и наистина добрите им резултати.

Потребителски аватар
GOLEADOR
Мнения: 12743
Регистриран на: 04 апр 2012 23:55

Re: Къде са медалите?!

Мнениеот GOLEADOR » 18 авг 2016 14:08

adv_petrov написа:Добре де, о'кей, ама федерациите откъде точно получават държавни пари? А колко пари и как точно ги взимат? Кой точно им ги отпуска? Кучето според тоягата ли скача или? Кой е най-отгоре в провеждането на ефективна държавна политика в подкрепа развитието на спорта и държи тоягата?
Аз поне не виждам никой тук в темата да оспорва "селекцията" на спортистите, и не вярвам да посмее да насочи пръст към тях, защото първо, те правят каквото могат и второ, пределно сме наясно, че като нямаме за съжаление конкуретни на световните сили спортисти, няма откъде да "селектираш". Такова оспорване на селекцията съм го виждал само относно националния отбор по футбол доскоро (без да коментирам основателно ли е или не), и то само щото доскоро наистина имахме някакви претенции за футболисти от световна класа.
Поздравления за медала на нашето момиче в борбата и за доброто в цифри финално бягане на Ивет Лалова. Оказах се неправ, че ще сме капо на тая Олимпиада. Лошото е, че се опасявам, че някой отгоре ще се опита да ни обясни, че срещу тия чували с държавни пари този един медал е максимума и че трябва да сме реалисти и т.н. По-долу се дадоха примери с Косово, Сърбия, Армения и наистина добрите им резултати.

ОК,спираме държавните пари за спорта и какво.....?Ще спестим един процент от бюджета на България,а спорта кучета го яли.Относно Косово и Сърбия спокойно може да се сравним с Австрия и Португалия.Държавата трябва да се грижи за спортната инфраструктура,аматьорския спорт и този в училищата.Както и да стимулира елитните ни спортисти.За другото (медали и класиране) си има треньори,а те са грижа на федерациите.За това не разбирам защо се сипва на Кралев за някакви тенекета,а не за спорта в училищата (примерно).


Върни се в “Рио 2016”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта