Колкото до това, че аз и ти също можем да се представим така, не мисля, че ще можем, тъй като за да стигнат тези спортисти до ОИ са спечелили квоти с труд и борба, като други са отпаднали и не са успели дори до там да стигнат.
Точно една дузина спортисти останали тук в България имат претенциите, че незаслужено са отпаднали за сметка на други. Видеото с неспортсменската проява на получилия квота велосипедист, който се преби в Рио е показателно, както за това, че като лъжем другите, лъжем най-вече себе си, така и за факта, че нищо скрито не остава за дълго покрито.
Помним олимпийското ни представяне преди 30-на години. Тогава имахме адекватна Държавна политика, а участието ни там беше повод за гордост. Сега, на какво да се наслаждаваме - на допинга, на последните места и на категорията "достойно представяне" стига да завършим финалния етап ли? Ами не ме кефи да гледам такъв спорт с наше участие, защото оставам с убеждението, че някой не си върши работата, за която получава пари. Дали управленците лежащи под завивката на Държавата ни или крънча на някой в тренировките - не знам. Аз, като работодател не бих платил на този, който не си върши добре работата или отбива от задълженията си. И тук не става въпрос само за медали. Аз не виждам дух, мерак и дръзновение в спортистите ни...За първи път не виждам нищо от горе-изброеното.
ПС: И все пак не вкарвам всички спортисти под един знаменател, но определено претенциите ми са насочени към плужаците в спортното ни министерство и тяхното явно безхаберие.