[center]И.Р.ИРАН - НИГЕРИЯ[/center]
Предполагаеми състави:
ИРАН: Давари; Монтазери-Хосейни-Садеги-Бейкзаде; Теймурян-Некунам-Хейдари-Дежага-Масуд; Гооханеджад
НИГЕРИЯ: Енйеама; Амброуз-Омеруо-Обоабона-Ошаниуа; Онази-Оби Микел-Муса-Осазе Одемуинге-Моузес; Еменике
Надявам се Нигерия да спечели, особено след загубата на Босна, но ще е трудно. Макар и с по-скромни играчи Иран има класа и е в много добра форма. Плюс треньор като Карлош Кейрож. Проблем за Супер Орлите може да бъде левият бек, защото Ошаниуа не е сработен с другите трима достатъчно, а и все още няма нивото на Ечеиджиле, който за съжаление се контузи. Също не ми харесва изборът на Одемуинге. По-добре ми се струва щеше да е втори агресивен нападател, като Шола Амеоби да речем, но Стивън Кеши знае най-добре. Иран не го познавам толкова, но мисля, че средата на терена им е силата. Теймурян и Некунам са много опитни и доказани вътрешни халфове плюс бързи и креативни хора като Масуд Шоджаеи и Ашкан Дежага. Хейдари не ми е толкова познат. А Реза Гоханеджад е истинска машина за голове. Защитата може би е стабилна, както при всички отбори от региона, а и са опитни хора с доста мачове, а вратарят им е от Бундеслигата, където може би има най-високо ниво в света, що се отнася до този пост.
Прогноза: 1-1 или 2-1 за Найджа