Най-вълнуващите мачове от световни първенства .

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Най-вълнуващите мачове от световни първенства .

Мнениеот grasiani » 30 май 2014 19:47

Наближава магията на световното по футбол ,нека да споделим кои мачове най- много са ни развълнували през годините и от кои имаме най -ярки спомени.Моите датират от далечната вече 1982 ,като имам и някои откъслечни от 1978 в Аржентина.Ето моят топ 10 на незабравими футболни мачове и мигове от световни първенства.
1.Италия-Бразилия 3:2 1982 -невероятно футболно шоу от един голям Паоло Роси и футбол-мечта игран от кариоките ,за мен най-добрия отбор който съм гледал на световни първенства Сократес,Зико,Фалкао,Серезо ,заедно с френския от същото поколение на Платини,Жирес ,Тигана ,Фернандес.
2.Германия-Франция 3:3 1982 полуфинал.Както се казва всички играят футбол ,накрая германците печелят,един от най- драматичните мачове които съм гледал на световни финали ,моите симпатии бяха за французите и те почти се бяха класирали ,но с германци никога не знаеш какво те очаква до самия край на мача и продълженията.Направо класика в жанра по драматизъм.Какво е да намразиш вратар ,Тони Шумахер направо размаза Батистон на този мач,направо съм щастливец че съм преживял тези уникални мигове от футболната история.
3.Франция-Бразилия 1:1 1986 .Сблъсък на отборите играещи най-красивия футбол от онова време,уникален мач ,само суперлативи за тези играчи които играеха тогава ,да се чудиш на кого да симпатизираш в такъв двубой.
4.Аржентина -Германия 3:2 1986 финал.Ех, тия германци ,винаги съм ги уважавал имат страхотен отборен дух,но пред гения и те можаха само това да направят в тоя мач.
5.Бразилия-Холандия 3:2 1994 четвъртфинал.Един от най-зрелищните мачове на световни с уникални изпълнители като Бебето,Ромарио,Бергкамп.
6.Аржентина-Англия 2:1 1986.Толкова е казано .изписано за тоя мач ,за една божия ръка и за най -красивия гол на световни първенства ,това е.
7.Белгия-СССР 4:3 след продължения 1986.Крайно драматичен мач между два много добри отбора,белгийците имаха страшен отбор в ония години като най-голямо впечатление правеше Енцо Шифо,направо спираш дъха мач, поне такива са ми спомените .
8.България-Германия 2:1 1994 .Няма такова усещане ,което да преживееш, особено за нас българите,това е май да се чувстваш на седмото небе ,велико преживяване ,пожелавам на по- младите да го преживеят някога.
9.Германия-Аржентина 4:0 2010.Направо бях потресен от този мач ,германци играят красив футбол, нещо невиждано, да направиш Меси и компания смешни,си е достойно за уважение.Макар и дълбоко да се съмнявам в треньорските качества на Марадона и дали той трябваше да е селекционер тогава на Аржентина .
10.Англия-Камерун 3:2 след пр.1990 .Споменът ми е,че Камерун не заслужаваше да загуби, пропуснаха доста положения и стъжниха живота на супер фаворита Англия,които имаха един невероятен Пол Гаскойн и головата машина Гари Линекер ,като сред черните перли от Камерун също блестяха Мила ,Омам Бийк,Маканаки,изобщо много запомнящ се мач и много добър футбол и от двата отбора.
Дано да има на световното в Бразилия много зрелищни срещи ,които да попаднат след време във всякакъв род класации за световни финали ,а потенциал за това има, всички отбори печелили световната купа са на финалите, всички големи звезди ще са в Бразилия ,остава да чакаме и да се наслаждаваме на най- великата игра измисляна някога.Малко остана ,до най-чаканото за всеки футболен фен събитие което се провежда на 4 години и е най-гледаното зрелище на планетата. Хайде, почвайте ретроспекцията и спомените ,и да загреем до началото.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Re: Най-вълнуващите мачове от световни първенства .

Мнениеот kingofpop » 30 май 2014 20:10

Аз гледам мачове от 1998 година и най-драматичният мач, дето съм гледал опеделено беше 1/4 финала от миналия Мондиал между Гана и Уругвай...голяма драма беше, Суарез дето спря на голлинията, после Гиан изпусна дузпата, вд узпите пък вкара, но черните паднаха, а бях за тях :evil:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Роналдо9Големец
Контакти:

Мнениеот Роналдо9Големец » 30 май 2014 20:35

Последните Световни и Европейски турнири не са толкова вълнуващи, защото нашият тим не участва... :( Все едно ми е дали Камерун ще бие Бразилия, ако наще не играят.
На Евро 2004 много се ядосах на загубите от Италия и Швеция, особено тази с 5-0 от скандинавците. Победите ни през 1994-та носят уникални емоции. Като неутрален фен не можеш да изпиташ същите , дори и да симпатизираш на някой от чуждите отбори. ;)
Изображение

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 30 май 2014 21:02

Аз гледам футбол от 2001, а 2002 ми беше първото световно.

Франция - Сенегал 0:1 2002 - Мач на откриването и то каква изненада. Сенегал имаха невероятен отбор и онова пусто правило за златния гол ги лишиха от заслужен полуфинал. Във въпросната среща си спомням, че Франция незнаеха къде се намират, а трябваше да защитават титлата. Не само, че не я защитиха ами завършиха последни в групата. Сега Хърватия има макар и малки шансове да направи подобна изненада, но дори и да бият хърватите изненадата на Сенегал ще си остане номер 1 в срещите на откриването.
Южна Корея - Испания 0:0 след дузпи 5:3 2002 - Тогава Испания беше просто добър отбор и нищо повече, но в тази въпросна среща домакините бяха надиграни категорично. Поне 3 гола бяха отменени за Испания, а май всичките бяха чисти най-добре си спомням центрирането на Хоакин и гола май на Мориентес и онзи арабин вдигна флага, защото топката била излезнала извън пределите на терена, а тя беше с целия обем вътре. Едно от най-незаслужените четвърти места в света и невероятна съдийска помощ.
Германия - Коста Рика 4:2 2006 - Отново мач на откриването, но в него имаше всичко драма, уникални голове и хубава игра. Точно такъв трябва да бъде един мач на откриването.
Италия - Франция 1:1 след дузпи 5:3 2006 - Един много луд финал, който беше и много изненадващ за всички. Въпреки, че и двата отбора имаха много опитни футболисти и бяха на напреднала възраст доста от играчите, за голяма част от тях това беше и последен Мондиал те бяха невероятни отбори и заслужено бяха на финала. Нещо, което изглежда невъзможно тази година.
Германия - Англия 4:1 2010 - В групите Германия дори беше загубила и никой не очакваше немците да разбият буквално Англия. Англия отново имаше големи надежди и си тръгнаха разочаровани. Немската машина смаза англичани, а дори и непризнатия гол на Лампрад нямаше да промени нищо.
Германия - Аржентина 4:0 2010 - Това беше по-голяма изненада дори и от 1/8 финалите. Аржентина и друг път са падали от немците и то доста пъти, но не и с такъв резултат на Мондиал. Въпреки оправданията за Марадона Аржентина имаше достатъчно силен отбор, а играчите на тима тогава играеха в доста по-големи отбори от немците, но бяха категорични надиграни.
Уругвай - Гана 1:1 след дузпи 4:2 2010 - Драмата в края беше уникална мисля, че друг път подобно нещо на световно не се е случвало. Суарес игра с ръка в наказателното в 120 минути и предотврати сигурен гол. Той напусна терена и сложи главата си във фланелката, но след като Асамоа Гиан пропусна се зарадва все едно е вкарал гол, а той определено го вкара.

cuzco
Контакти:

Мнениеот cuzco » 30 май 2014 21:06

Мача Бразилия-Франция от 1986 година за мен е номер 1,защото не съм гледал мачовете от 1982 година.Финала през 1986 година също е от любимите ми мачове.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 30 май 2014 21:17

Освен посочените от автора мачове,бих споменал също няколко вълнуващи мача.
Ето някои от тях:
Италия-Германия от 1970 - определен за един от най-интересните мачове в цялата история на СП,някъде го наричат мача на века:
http://www.youtube.com/watch?v=UUGTLnFaRfs
или пък финала от 1974 Германия-Холандия 2:1

Потребителски аватар
Lubaka1892
Контакти:

Мнениеот Lubaka1892 » 30 май 2014 21:52

1994 България - Германия 2-1 ¼финал
1994 България - Мексико 1-1
1994 България - Аржентина 2-0
1994 България - Гърция 4-0
1998 Германия - Хърватска 0-3 ½финал
1990 ФРГ - Аржентина 1-0 (финал)
2006 Италия - Франция 1-1 (финал)
2010 Испания - Холандия 1-0 (финал)
2010 Бразилия - Северна Корея 2-1

На първо четене, тези са ме развълнували най-много и съм ги запомнил, като такива.
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool"
Bill Shankly
[wrapimg=]http://img.skysports.com/10/08/496x259/ShanklyGatesAnfield_2483679.jpg[/wrapimg]

iliyan

Мнениеот iliyan » 30 май 2014 22:06

През далечната 1986 този мач беше определен като финал преди финала !
Франция на Платини , Жирес и Тигана срещу Бразилия на д-р Сократес , Зико и Карека !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 30 май 2014 22:23

Аз със бедния си се още запас от гледани световни тези през 2006 и 2010 мога да отлича няколко мача
Италия-Франция 1:1 (5:3 след дузпи)
Уругвай-Гана 1:1 уникална драма още като се сещам ме е малко яд, че Гана не би тогава
Испания-Германия 1:0
Уругвай-Холандия 2:3 ( Тук Ван Бронхорст нацепи много красив гол)
Словакия-Италия 3:2 ( голяма драма беше накрая)
Аржентина-Германия 1:1 (2:4 след дузпите)
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 30 май 2014 22:26

За мен лично най-вълнуващите мачове от световно са Италия - Германия 2006,Италия - Франция 2006 и Уругвай - Гана.Имало е доста хубави мачове на световните първенства но тези мачове ще ги помня много време.За жалост не съм гледал България на световно :(

Върни се в “World Cup 2014”