Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
kingofpop написа:Аз гледам мачове от 1998 година и най-драматичният мач, дето съм гледал опеделено беше 1/4 финала от миналия Мондиал между Гана и Уругвай...голяма драма беше, Суарез дето спря на голлинията, после Гиан изпусна дузпата, вд узпите пък вкара, но черните паднаха, а бях за тях
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
trimontium написа:защо написа:(Румениге беше контузен тогава, влезе чак в продълженията, при 3:1 за Франция, вкара с влизането един гол, ама това му беше, изигра няколко минути и се загуби.
ОК. Контузена машина. Влезе при 2:1 и стана 3:1. След това вкара за 3:2 и направи атаката за 3:3 - верно дреболия за няма и половин час игра в продължението на полуфинален мач на СП. Всяка атака след влизането му, минаваше през него.
honda написа:Абсолютно съм съгласен с теб за написаното за мача между СССР и Унгария, но има и друга история, мача се игра около месец след катастрофата в Чернобил и от съветска страна категорично отказваха да признаят ,че има изтичане на радиация , практически целия отбор на СССР беше от играчи на Динамо(Киев)(Чернобил -Киев е около 70 км),чу се че на съветските треньори е казано : "Резултатите не ни интересуват, само футболистите трябва да тичат като че ли живота им зависи от това",като потвърждение ,че няма радиация в Киев. Много вероятно е и съветския отбор да е бил и солидно напомпен(по онова време на футболните мачове нямаше допинг контрол) потвърждение на тези слухове са и , че съветския отбор видимо отпадаше със всеки изминат мач,друг е въпроса и че съдиите ги заклаха в мача с Белгия. Но в първия мач срещу Унгария съветските футболисти изглеждаха така сякаш ще победят и Карл Луис и Бен Джонсън на спринт.
Ако трябва да се спра на интересен мач от СП бих се спрял на 2 мача , горе-долу и това е мнението и ФИФА . Единия е Франция-Бразилия -5:4 след дузпи през 1986 мач ,за който беше написано че е издигнал футбола до изкуство. От едната страна Сократес , Карека, Жозимар, влезлия в края на мача Зико( и пропуснал единствената дузпа в кариерата си- най-решителната беше малко преди края на редовното време) от другата страна Платини,Жирес,Тигана,Фернандес за Франция.
Другия мач който бих посочил е Италия -Германия от 1970- наречен мача на века, спечелен от адзурите с 4:3 след продължения (1:1 в редовното време) мач в който двете световни футболни сили застават един срещу друг в може би най-силните си състави за всички времена. Едните са европейски шампиони (Италия) другите след 2 години ще станат европейски ,а след 4 години световни. От едната страна са най-великото нападателно звено на Италия за всички времена- Мацола-Рива-Ривера-Бонисения(в интерес на истината те почти никога не играят едновременно) плюс професора на защитната игра Факети ,Бургнич и Доменгини , от другата страна са Бекенбауер, Герд Мюлер,Уве Зеелер,Оверат,С.Майер. Мач в който има всичко безброй положения, невероятни спасявания (най-вече от Албертози - прави 3 невероятни спасявания ,който просто не е за вярвания ,че не влизат), 7 гола, драматични обрати, грешки в защита общо взето всичко.
Интересното е че и двата отбора спечелили тези велики мачове ,губят безславно в следващия си мач съответно Франция от Германия с 0:2, а Италия от Бразилия с 1:4.
Не искам да обиждам никого ,но едва ли в последните години има мач ,който може да съперничи на тези 2 мача.
Умишлено не съм включил мачове с участието на България, понеже тези мачове с участието на България са незабравими за нас,понеже сме пряко заинтересовани от изхода им, но като драматизъм и качество на игра тези 2 мача ,които съм споменал се открояват над всичко останало.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта