В памет на Никола Котков

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist, Sofia 1929

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

В памет на Никола Котков

Мнениеот loko1 » 30 юни 2015 17:07

Изображение

На 30 юни 1971 година Никола Котков и Георги Аспарухов-Гунди пътуват от София за Враца, където са поканени да участват в мач по случай 50-годишнината на местния Ботев. Гунди шофира своята кола Алфа Ромео. Около 11:30 часа в прохода Витиня Алфа Ромео-то се врязва в резервоара на товарен автомобил. Следва възпламеняване и двете футболни легенди изгарят живи.

Никола Котков е роден на 9-ти декември 1938 г. в София. Котето, както са го наричали неговите съотборници, приятели и почитатели, е невероятен нападател, притежаващ ненадминат по силата и точността си шут с левия крак. Виртуозен техничар и страхотен подавач. Брилянтен изпълнител на статични положения – преки свободни удари, дузпи и корнери, при които неведнъж топката попада директно във вратата. Един от любимците не само на локомотивската публика, но и на футболните запалянковци в цялата страна. Изключителен спортсмен и джентълмен на терена и в живота.

http://lokosf.info/%D0%B8%D1%81%D1%82%D ... 0%BE%D0%B2

Поклон!
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: В памет на Никола Котков

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 30 юни 2015 17:23

Велик футболист. Щастлив съм, че съм го гледал на живо. Поклон.
П.П. "Ако не си голям футболист като Котков, поне бъди спортсмен като него!" Георги Аспарухов
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

миле гърбавия

Мнениеот миле гърбавия » 30 юни 2015 18:41

Captain Stottlemeyer написа:Велик футболист. Щастлив съм, че съм го гледал на живо. Поклон.
П.П. "Ако не си голям футболист като Котков, поне бъди спортсмен като него!" Георги Аспарухов

Какво си гледал, бе? Бил си на 7 години когато загинаха. Какво си разбирал от футболна игра,правила,личностно излъчване или левскарите като тебе само можете да се чешете по задниците и по клавиатурите? Ти ще ми говориш за Кольо Котков! Котков не е велик футболист,той е най-големият наравно с Жоро Соколов! За твое сведение той е и най-големият мъжкар между тогавашните футболисти,това го гарантирам,за сегашните не знам! И престани да бълваш глупости с менторски тон!

dimo95bs
Контакти:

Мнениеот dimo95bs » 30 юни 2015 19:56

Жалко за Котков... ама като не си подбираш приятелите и даваш на алкохолици да те возят...

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 30 юни 2015 20:41

Поклон :cry: наистина велик футболист е бил, но незаслужено остава в сянката на Гунди, особено след трагедията :(

п.п. как веднъж слугинските медии не написаха първо неговото име, а просто го споменават между другото :evil:
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

валкареджио
Контакти:

Мнениеот валкареджио » 30 юни 2015 20:43

миле гърбавия написа:
Captain Stottlemeyer написа:Велик футболист. Щастлив съм, че съм го гледал на живо. Поклон.

Какво си гледал, бе? Бил си на 7 години когато загинаха. Какво си разбирал от футболна игра,правила,личностно излъчване или левскарите като тебе само можете да се чешете по задниците и по клавиатурите? Ти ще ми говориш за Кольо Котков! Котков не е велик футболист,той е най-големият наравно с Жоро Соколов! За твое сведение той е и най-големият мъжкар между тогавашните футболисти,това го гарантирам,за сегашните не знам! И престани да бълваш глупости с менторски тон!

Ти верно си гърбав,ама май умствено?
Онова поколение неможеше да се определи кой е най добрият футболист.
Аспарухов,Котков,Якимов,Соколов,Дерменджиев,Бонев,Начко...да не изреждам всички ,че все ще пропусна някой,кой от кой все прекрасни футболисти и още по прекрасни личности.
А ТЕЗИКОИТО ПИШАТ ЗА ШОФЬОРА,СА ВЪЗПИТАНИ ОТ ГА ГА И НЕГОВИТЕ ШОСЛЕДОВАТЕЛИ,ЖАЛКО ЗА ТЯХ.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 30 юни 2015 21:30

Вечна памет, жалко че младите не сме живели по това време да се радваме на истински футбол.
[center]Levski & Lazio[/center]

mor
Контакти:

Мнениеот mor » 30 юни 2015 21:40

Е как не може да мине една тема без заяждания...хората са творили изкуство по терените...

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Мнениеот парци » 01 юли 2015 00:01

mor написа:Е как не може да мине една тема без заяждания...хората са творили изкуство по терените...

БеГе, уви...
Изображение

миле гърбавия

Мнениеот миле гърбавия » 01 юли 2015 07:34

валкареджио написа:
миле гърбавия написа:

Ти верно си гърбав,ама май умствено?
Онова поколение неможеше да се определи кой е най добрият футболист.
Аспарухов,Котков,Якимов,Соколов,Дерменджиев,Бонев,Начко...да не изреждам всички ,че все ще пропусна някой,кой от кой все прекрасни футболисти и още по прекрасни личности.
А ТЕЗИКОИТО ПИШАТ ЗА ШОФЬОРА,СА ВЪЗПИТАНИ ОТ ГА ГА И НЕГОВИТЕ ШОСЛЕДОВАТЕЛИ,ЖАЛКО ЗА ТЯХ.

Къде съм писал за "шофьора"бе лайнар ********** ? Или "гузен негонен бяга"? Щом сте толкова отворени що толкова години не смеете да кажете истината за трагедията на Витиня? С Кольо Котков се случи същото което се случи с Локомотив сега! Изгоря чист и невинен по чужда причина!

Върни се в “Локо София”