Историческата кървава победа, която ядоса Партията
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist, Sofia 1929
Re: Историческата кървава победа, която ядоса Партията
Единственото нещо за което съжалявам е,че съм бил малък на тези мачове!За съжаление такива отбори в България няма да видим.Футбола стана прекалено комерсиален...Голям поклон пред всички футболисти на Локомотив!
Мача си го спомням и до днес. Даже разказвам на сина ми за него. Велик мач на "Локо"-то! Първите червени картони станаха в самия край на полувремето. Стана някакво сбутване в нашето наказателно поле и украинеца плесна шамар на нашия. Ама шамарче като ученичка. Бумбата като се извъртя и му отпра един юмрук и украинеца, вярвайте ми, направи салто! Нокаут! Стана след малко, ама краката меки! Червените картони бяха ясни.
Нашия гол - имаше лека мъгла на стадиона, а и май притъмняваше, Наката Дойчев закова Роменски! Снаряд под гредата! Не знам откъде я изкара тая сила ли, злоба ли, но ако беше уцелил вратаря, топката и с него щеше да влезе! Вратаря им - Роменски както беше разкрачен и леко приклекнал, така си и остана, не видя топката, само видя, че нашите подивяха от кеф. Аз и трапера /баща миІ - също! Само ще допълня, че сме диви левскари!
Нашия гол - имаше лека мъгла на стадиона, а и май притъмняваше, Наката Дойчев закова Роменски! Снаряд под гредата! Не знам откъде я изкара тая сила ли, злоба ли, но ако беше уцелил вратаря, топката и с него щеше да влезе! Вратаря им - Роменски както беше разкрачен и леко приклекнал, така си и остана, не видя топката, само видя, че нашите подивяха от кеф. Аз и трапера /баща миІ - също! Само ще допълня, че сме диви левскари!
Спомням си този мач. Може би една от най-големите победи на Локото. След този мач заедно се радвахме и локомотивци и левскари. Само искам да напомня ,че това е втори епизод от един сериал от мачове между български отбори и Динамо(Киев) и Днепър(Днепропетровск). В статията не е спомента ,че преди да срешне Локомотив Динамо(К) се разправи без проблеми в предишния кръг с ЦСКА и до голяма степен разбиването на отбора на Локомотив се дължеше не толкова на това ,че са се държали "непристойно" пред съветските другари, а на това ,че отбора на ЦСКА стана за смях. В третия епизод от този сериал през следващате година се срщат Левски и Динамо(К) отново краен победител е българския отбор , отново има ексцесии на терена , отново започнати от "братята" като вратаря на Левски умишлено беше ритнат в главата и получи тежко сътресение на мозъка. Но този път след края нашия отбор е поканен на голям банкет , на който дори присъства шефа на КГБ за Украйна,който и шеф на Динамо в онзи момент и двата отбора са отбори на МВР.
Последния епизод е през есентта на 1984 след победа с 3:1 в София Левски гостува на Днепър , като мача се играе на 7-ми ноември в Кривой Рог. за по-младите 7-ми ноември е празник на великата октомрийска революция и е национален празник в СССР и България по онова време. Нащите са предупредени ,че на стадиона се очаква да присъства самия генерален секретар на КПСС и баща на всички трудещи се по света Конастатнтин Черненко , известен с фенските си пристрастия към Днепър и бивше партийно величие в ...Днепропетровск. Между другото на този мач треньор на Левски е не кой да е ,а Шпайдела ,който беше треньор на Локото във въпросните мачове. а самия мач няма какво да се говори Левски игра слабо и загуби с 0:2 и отпадна ,като малко преди края Ем.Спасов пропусна дузпа( по мое мнение доста спорна). Няколко месеца по-късно и този отбор на Шпайдела бе разбит от шефовете на Партията.
Последния епизод е през есентта на 1984 след победа с 3:1 в София Левски гостува на Днепър , като мача се играе на 7-ми ноември в Кривой Рог. за по-младите 7-ми ноември е празник на великата октомрийска революция и е национален празник в СССР и България по онова време. Нащите са предупредени ,че на стадиона се очаква да присъства самия генерален секретар на КПСС и баща на всички трудещи се по света Конастатнтин Черненко , известен с фенските си пристрастия към Днепър и бивше партийно величие в ...Днепропетровск. Между другото на този мач треньор на Левски е не кой да е ,а Шпайдела ,който беше треньор на Локото във въпросните мачове. а самия мач няма какво да се говори Левски игра слабо и загуби с 0:2 и отпадна ,като малко преди края Ем.Спасов пропусна дузпа( по мое мнение доста спорна). Няколко месеца по-късно и този отбор на Шпайдела бе разбит от шефовете на Партията.
Динамо бяха по добри тук, но там трябваше да ги бием с няколко гола, но вратаря ги спаси, а дузпата от която изравниха не съществуваше.honda написа:Спомням си този мач. Може би една от най-големите победи на Локото. След този мач заедно се радвахме и локомотивци и левскари. Само искам да напомня ,че това е втори епизод от един сериал от мачове между български отбори и Динамо(Киев) и Днепър(Днепропетровск). В статията не е спомента ,че преди да срешне Локомотив Динамо(К) се разправи без проблеми в предишния кръг с ЦСКА и до голяма степен разбиването на отбора на Локомотив се дължеше не толкова на това ,че са се държали "непристойно" пред съветските другари, а на това ,че отбора на ЦСКА стана за смях. В третия епизод от този сериал през следващате година се срщат Левски и Динамо(К) отново краен победител е българския отбор , отново има ексцесии на терена , отново започнати от "братята" като вратаря на Левски умишлено беше ритнат в главата и получи тежко сътресение на мозъка. Но този път след края нашия отбор е поканен на голям банкет , на който дори присъства шефа на КГБ за Украйна,който и шеф на Динамо в онзи момент и двата отбора са отбори на МВР.[
Този път Шпайдела реши да няма неприятности. На всички беше ясно какво ще се случи. Реалния резултат тук беше най-малко 5:1 за Левски. Там първото полувреме руснаците два пъти ритнаха и то леко топката към вратата,а Боби Михайлов седеше като хипнотизиран и я гледаше безучастно как влиза в мрежата. Второто полувреме им показахме кой е по-добрият отбор. Можехме да вкараме гол когато си поискаме. Дузпата си я имаше, но Спасов просто леко я търколи в ръцете на вратаря. Имаше и още куп "пропуски". Помня как Мишо Вълчев необезпокояван почти на метър от голлинията прати топката високо над вратата. Излишен фарс, защото още в следващия кръг онези отпаднаха от френски отбор. Просто във Франция комунистите не бяха на власт.honda написа:Последния епизод е през есентта на 1984 след победа с 3:1 в София Левски гостува на Днепър , като мача се играе на 7-ми ноември в Кривой Рог. за по-младите 7-ми ноември е празник на великата октомрийска революция и е национален празник в СССР и България по онова време. Нащите са предупредени ,че на стадиона се очаква да присъства самия генерален секретар на КПСС и баща на всички трудещи се по света Конастатнтин Черненко , известен с фенските си пристрастия към Днепър и бивше партийно величие в ...Днепропетровск. Между другото на този мач треньор на Левски е не кой да е ,а Шпайдела ,който беше треньор на Локото във въпросните мачове. а самия мач няма какво да се говори Левски игра слабо и загуби с 0:2 и отпадна ,като малко преди края Ем.Спасов пропусна дузпа( по мое мнение доста спорна). Няколко месеца по-късно и този отбор на Шпайдела бе разбит от шефовете на Партията.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!
-
- Контакти:
25.01.1969 г. е най-черната дата в историята на клуба - обединението със Славия. С това обединение е нарушена грубо традицията на Локомотив, която е градена с десетилетия. Обединеният отбор получава името ЖСК-Славия, играе мачовете си на техния стадион, продължава първенството с актива на Славия и ръководството му е от слависти. Сливането на двата отбора е част от безумни решения за обединение на клубове в цялата страна. Решението е прието на нож от хилядите привърженици на железничарите. Най-силно този процес бе развит в ЖСК–Славия, където възникна брожение и се появи подписка за раздялата на двата отбора. Борба, завършила точно след два сезона с възвръщането на тяхната самостоятелност. В тази връзка до нас са достигнали и свидетелства на участници във въпросните събития.
Обединението на практика е и основната причина за напускането на легендата Никола Котков. Безумието на комунистическата партия оставя завинаги своето отражение върху клуба и неговите привърженици.
Локомотив е бил единствения отбор противопоставящ се на държавно толерираните отбори "грандове сега"
Обединението на практика е и основната причина за напускането на легендата Никола Котков. Безумието на комунистическата партия оставя завинаги своето отражение върху клуба и неговите привърженици.
Локомотив е бил единствения отбор противопоставящ се на държавно толерираните отбори "грандове сега"
Доста партийни чеда са се опитали да се разправят с нас, то не е взимане на стадиони, обединение и т.н. Добре че все пак е имало железничари на ключови позиции с много страст и дух
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА