http://www.bgpetition.com/anti-islamizatzia/index.html
П Е Т И Ц И Я
От: Boyan i Hrystian - studenti
Крайно време е да бъде сложен край на Ислямизацията на България! Докога изстрадалата ни страна ще търпи нейното собствено културно и религиозно наследство да бъде измествано от чуждото за цената на няколко допълнително спечелени гласа в полза на нечии политически амбиции? Толкова малко ли обичаме родината си че не искаме да оставим нищо Българско на децата си? Как следващото поколение ще може да определи себе си като Българи когато тези параметри биват разбивани и пре-написвани ежедневно!
Фактът е че в самата си сърцевина Българската култура винаги е била търпима към чуждите елементи – българи и други етнически и религиозни малцинства винаги са съжителствали мирно и в разбирателство. Но до какъв момент търпимостта ни към другите приемни и чужди за България култури и влияния грози нашата собствена култура? Според статистиката на мюфтийството броят на мюсюлманските храмове в страната е 1457, като 1217 от тях са джамии, а месчитите (малки молитвени домове) са 240. От 1989 г. до края на 2007 г. са построени общо 323 джамии. 56 са напълно нови, като са построени там, където до момента не е имало джамия. Възобновените джамии са 267. Сметнато грубо това означава че на всеки 2700 Християни се пада по една църква докато на всеки 2700 Мюсюлмани се падат по три джамии! Нещо повече: в София няма толкова многобройно мюсюлманско малцинство, което да предполага необходимостта от втора джамия още повече такава с височина 15 метра (5 етажа), нито пък в квартал Малинова Долина живеят толкова мюсюлмани, че да се налага построяването на джамия там. Не на последно място, този храм силно ще безпокои хората живеещи в неговата околност с призивите за молитва отправяни по пет пъти на ден посредством мощен мегафон (както всяка друга джамия). Да не забравяме, че в кварталите „Младост” и „Студентски град” живее предимно християнско население, което нито е свикнало, нито ще свикне, нито ще оцени или дори приеме по пет пъти на ден да слуша по мощните високоговорители думи на непознат и събуждащ неприятни исторически aсоциации език.
Във време в което повечето църкви са неподдържани и почти в процес на разруха и стотици Българи се оплакват от липсата на църква в техния квартал или поселище, време на изкуствено посети етнически и религиозни напрежения, на задкулисни политически игри и цялостен упадък на светската или религиозна култура която можем да определим като Българска, на неясни слухове за спящи клетки в Родопите и лагери за обучение на терористи, НЯМАМЕ нужда от колосален Международен Ислямски център на 27 хектара от територията на Националната Столица! Такъв няма нито в Турция, нито в Албания – двете ни държави съседки където Ислямът е национална религия и преобладаваща част от културата. Още повече че предвид съмнителните източници на фондове и още по-съмнителните цели на това мегаломанско и обезпокоително начинание е малко вероятно която и да е от двете държави да се съгласи за приемането му. Парите за които се твърди че идват от частни дарители от ОАЕ, други арабски държави, както и лично дарение от султана на Оман биват превеждани чрез културно-просветителната организация Ислямска Конференция чието седалище е в Истанбул. Фактът че тези пари биват препращани към България вече е алармиращ. А заплануваният грандиозен строеж на 5 етажна джамия, Висш Ислямски институт, общежития и какво ли още не и всичкото това зад високи стени е доста тревожен. Нещо повече той си е политическа провокация!
Дайте своят глас и кажете твърдо НЕ на този проект който радикално ще промени лицето на София!!!
Петиция!Не живем ли в България?
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- plovdiv_chernobql
- Контакти:
Петиция!Не живем ли в България?
Син съм на земя прекрасна
Син съм на юнашко племе
Син съм на юнашко племе
Re: Петиция!Не живем ли в България?
БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ - ГРАБИТЕЛИТЕ ВЪН
П.П. Браво брат,че ти,който си от Пловдив пускаш тема късаеща предимно Софиянци,което не е баш така
Този проблем е от Национално значение !!! Радвам,се че има хора който го осъзнават
СТИГА ФУТБОЛНО И ПАРТИЙНО ДЕЛЕНЕ - ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ
П.П. Дадох моя глас,време е и другите да го направят !

П.П. Браво брат,че ти,който си от Пловдив пускаш тема късаеща предимно Софиянци,което не е баш така

Браво буфер! И вие най-накрая нещо смислено да пуснете...
Аз си дадох гласа отдавна.Спокоино скоро идват избори и трябва да ги махнем.Мислех да не гласувам но ще подкрепя някои само да не са от дпс,и ако всеки направи това ще ги махнем от управлението. 

- plovdiv_chernobql
- Контакти:
Blue_Lion написа:БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ - ГРАБИТЕЛИТЕ ВЪН![]()
П.П. Браво брат,че ти,който си от Пловдив пускаш тема късаеща предимно Софиянци,което не е баш такаТози проблем е от Национално значение !!! Радвам,се че има хора който го осъзнават
![]()
Ами хората писали това са ни приятели,пък и този въпрос касае цяла България,а не само София!Не бива да с епозволява такова нещо!Прегледах целия форум и не намерих такава тема,от което се изненадах страшно много!Има такива прости теми,а не се отделя малко внимание и не помислим малко с главите си,че България не върви на никъде,направо си върви към края,ако питаш мен,дано не съм прав,и че отборите ни и споровете са най-малкото нещо,което е проблем сега!
Моля всеки да подпише петицията на сайта,даден по-горе!България за Българите!!!
Син съм на земя прекрасна
Син съм на юнашко племе
Син съм на юнашко племе
Red Army написа:Аз си дадох гласа отдавна.Спокоино скоро идват избори и трябва да ги махнем.Мислех да не гласувам но ще подкрепя някои само да не са от дпс,и ако всеки направи това ще ги махнем от управлението.
Ако не гласуваш,единствения начин нещо да се промени е,като не гласуваме всички

armeeca написа:Браво буфер! И вие най-накрая нещо смислено да пуснете...
Това ли беше най-умното,което можа да измислиш!?Знаех си,че все някой от вас,ще се "осере" на темата,но както и да е!Тва е друг въпрос,все пак сме Българи!
- slavia_forever
- Контакти:
plovdiv_chernobql написа:http://www.bgpetition.com/anti-islamizatzia/index.html
П Е Т И Ц И Я
От: Boyan i Hrystian - studenti
Крайно време е да бъде сложен край на Ислямизацията на България! Докога изстрадалата ни страна ще търпи нейното собствено културно и религиозно наследство да бъде измествано от чуждото за цената на няколко допълнително спечелени гласа в полза на нечии политически амбиции? Толкова малко ли обичаме родината си че не искаме да оставим нищо Българско на децата си? Как следващото поколение ще може да определи себе си като Българи когато тези параметри биват разбивани и пре-написвани ежедневно!
Фактът е че в самата си сърцевина Българската култура винаги е била търпима към чуждите елементи – българи и други етнически и религиозни малцинства винаги са съжителствали мирно и в разбирателство. Но до какъв момент търпимостта ни към другите приемни и чужди за България култури и влияния грози нашата собствена култура? Според статистиката на мюфтийството броят на мюсюлманските храмове в страната е 1457, като 1217 от тях са джамии, а месчитите (малки молитвени домове) са 240. От 1989 г. до края на 2007 г. са построени общо 323 джамии. 56 са напълно нови, като са построени там, където до момента не е имало джамия. Възобновените джамии са 267. Сметнато грубо това означава че на всеки 2700 Християни се пада по една църква докато на всеки 2700 Мюсюлмани се падат по три джамии! Нещо повече: в София няма толкова многобройно мюсюлманско малцинство, което да предполага необходимостта от втора джамия още повече такава с височина 15 метра (5 етажа), нито пък в квартал Малинова Долина живеят толкова мюсюлмани, че да се налага построяването на джамия там. Не на последно място, този храм силно ще безпокои хората живеещи в неговата околност с призивите за молитва отправяни по пет пъти на ден посредством мощен мегафон (както всяка друга джамия). Да не забравяме, че в кварталите „Младост” и „Студентски град” живее предимно християнско население, което нито е свикнало, нито ще свикне, нито ще оцени или дори приеме по пет пъти на ден да слуша по мощните високоговорители думи на непознат и събуждащ неприятни исторически aсоциации език.
Във време в което повечето църкви са неподдържани и почти в процес на разруха и стотици Българи се оплакват от липсата на църква в техния квартал или поселище, време на изкуствено посети етнически и религиозни напрежения, на задкулисни политически игри и цялостен упадък на светската или религиозна култура която можем да определим като Българска, на неясни слухове за спящи клетки в Родопите и лагери за обучение на терористи, НЯМАМЕ нужда от колосален Международен Ислямски център на 27 хектара от територията на Националната Столица! Такъв няма нито в Турция, нито в Албания – двете ни държави съседки където Ислямът е национална религия и преобладаваща част от културата. Още повече че предвид съмнителните източници на фондове и още по-съмнителните цели на това мегаломанско и обезпокоително начинание е малко вероятно която и да е от двете държави да се съгласи за приемането му. Парите за които се твърди че идват от частни дарители от ОАЕ, други арабски държави, както и лично дарение от султана на Оман биват превеждани чрез културно-просветителната организация Ислямска Конференция чието седалище е в Истанбул. Фактът че тези пари биват препращани към България вече е алармиращ. А заплануваният грандиозен строеж на 5 етажна джамия, Висш Ислямски институт, общежития и какво ли още не и всичкото това зад високи стени е доста тревожен. Нещо повече той си е политическа провокация!
Дайте своят глас и кажете твърдо НЕ на този проект който радикално ще промени лицето на София!!!
Благодаря ти И СЪМ РЕСПЕКТИРАН, от мнението ти, касаещо Родината ни и моя град, в частност! Радвам се, че въпреки, че това е друга трибуна, сме осъзнали, че за БЪЛГАРИЯ, всяко място е трибуна И ПОДКРЕПЯМЕ НАШИТЕ СИ, НАЙ-СВИДНИ, Б Ъ Л Г А Р С К И, ЦЕННОСТИ И ИДЕАЛИ! НАПРАВО МЕ НАКАРА ДА СЕ ЧУВСТВАМ, ИСТИНСКИ ТРОГНАТ И РАДОСТЕН, ЧЕ ИМА ХОРА, КОИТО РАДУВАТ ЗА ОТЕЧЕСТВОТО НИ! ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТИ БЛАГОДАРЯ!

Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.
Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам -
първа радост е за мене.
Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.
Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.
Нека всички си спомним стихотвоението на Иван Вазов и се замислим върху думите му.
Както каза колегата Blue_Lion БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ
Долу дпс, смърт за ахмед доган.
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.
Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам -
първа радост е за мене.
Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.
Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.
Нека всички си спомним стихотвоението на Иван Вазов и се замислим върху думите му.
Както каза колегата Blue_Lion БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ
Долу дпс, смърт за ахмед доган.
Я надуй, дядо, кавала,
след теб да викна - запея
песни юнашки, хайдушки,
песни за вехти войводи -
за Чавдар страшен хайдутин,
за Чавдар вехта войвода -
синът на Петка Страшника!
Да чуят моми и момци
по сборове и по седенки: