Ще остана на Лаута, докато съм жив!

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
AREA BIANCONERA
Контакти:

Ще остана на Лаута, докато съм жив!

Мнениеот AREA BIANCONERA » 15 яну 2011 00:45

Христо Бонев: Никога няма да изневеря на моя отбор! Ще остана на Лаута, докато съм жив, заяви живата легенда на Локо (Пд)
Изображение

Изображение
Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев даде обширно интервю за БТА по време на подготовката на отбора на терена в село Дамяница:

- Кой треньор даде на-много от себе си за израстването ти като футболист?
- Панайот Танев, Димитър Григоров и Стефан Божков.

- Кои са паметните мачове във футболната Ви кариера?
- На първо място дербито в Пловдив между Локомотив и Ботев и мачовете с Левски и ЦСКА. Всички тези официални срещи са играни на стадион "9-ти септември" пред 55 хиляди зрители. В Буeнос Айрес на Аржентина отбелязах гол от фаул от 40 метра, и то на най-добрия вратар в света Фильол. В А отбора на България всеки един мач е бил в съзнанието ми, че трябва да защитавам по достоен начин честта на България, слушайки със сълзи на очи химна на моята родина.

- Най-щастливият миг като футболист и треньор?

- Всички 98 мача с фланелката на А отбора на България и срещите, побеждавайки отбора на Ботев Пловдив.

- Какви бяха първите думи на собственика на Локомотив Пловдив Константин Динев при стъпването му на Лаута?
- С няколко думи не бих могъл да обрисувам г-н Динев. Той е с много добър характер като човек, силно обичащ футбола и винаги, където е бил президент и собственик, е поставял високи цели, без да жали финансови средства и време, привличайки качествени футболисти. През 2010-та година, без да преувеличавам, бяхме най-коментираният отбор в България, който за радост се развиваше прогресивно. Най-голям дял за всичко това има нашият собственик Константин Динев. Ако не бе той, днес нямаше да правим това интервю, защото Локомотив Пловдив или нямаше да съществува, или най-много да живуркаше в по-долните групи на българския футбол.

- Какви са целите, поставени от Константин Динев пред отбора за настоящото първетство?
- През есента заехме петото място в таблицата, но на пролет ще гоним третото в крайното класиране и спечелване Купата на България. Това е пътят за участие на нашия отбор в турнирите на УЕФА. Длъжни сме да го направим, за да се отблагодарим на собственика Константин Динев за всичко сторено до момента от него.

- Реална ли е поставената цел, след като доста отбори, включително и т.н. грандове са с такива намерения?
- Първо, собстевникът има способността да води в нашия отбор футболисти, които оставят трайни следи. Той доведе в Локомотив Дембеле, който е и най-конвертируемият футболист в България, като неговите качества се видяха добре и в Левски. Ако не беше в синия отбор, то Левски нямаше сега да бъде на мястото, което заема в таблицата на А група. Продаде Дембеле, доведе Де Карвальо и с нищо не се почувства неговото отсъствие. Продаде вече и Де Карвальо отново на Левски, но се надяваме с футболистите, които бяха привлечени тези дни, да станем по-силни от есента.
- Какво липсва на Локомотив Пловдив да стане отново шампион на България, както бе през 2004/2005?
- Малко са нещата, които ни липсват. Първо треньорите и футболистите трябва да повярват, че целта е постижима, нужно е и самочувствие и изключително тежка работа по време на заниманията. Второ играчите ни трябва да разберат, че собственикът има положително отношение и е зареден с амбиция за постигане на нещо голямо. Малко отбори в България могат да се похвалят с такова човешко отношение и финансова обезпеченост. Всичко останало за нормална работа е подсигурено от страна на собственика.

- Приключи ли селекцията в Локомотив Пловдив?
- Практика на Константин Динев е до последния час на затваряне на трансферния прозорец да ни поднася приятни изненади. Моята работа и тази на старши-треньора Неделчо Матушев е да изберем най-добрите от дошлите на проби в момента.

- До кога ще продължи лагер сбора в Сандански?
- До 22-и януари. Ще изиграем два контролни мача - срещу Вихрен Сандански и Пирин Благоевград. Искам да благодаря на президента на Локомотив Дамяница Атанас Ангелов, който е и кмет на селището, за усилията, които полага да приведе всеки път терена в много добър вид за тренировки. Личи си, че е бивш футболист и спортен човек. Винаги до нас е и мениджърът Иван Динев - една личност, дала много за българския спорт, както и собственикът Константин Динев. От 25-и януари до 15-и февруари ще бъдем на подготовката в Марбея, Испания. Там ще продължат тренировките ни. Надявам се в контролните срещи, които ще изиграем в испанския курорт, да се изясни всичко около състава до старта на пролетния полусезон срещу Видима-Раковски Севлиево в Пловдив.

- Има предложение стадион "Лаута" да носи Вашето име. Какъв е коментарът ви?
- Беше изненада за мен, почувствах се много поласкан и мисля, че това е оценката на ръководители и привърженици на Локомотив Пловдив за положеното старание от мен като футболист на отбора и на България, като гражданин, футболист и треньор.

- Кой според вас ще е новият шампион на България?

- От видяното през есента - Литекс. В момента този отбор е най-стабилен, има изградена професионална организация, привлечени са много добри наши и чужди футболисти и мисля, че целта, поставена от собственика Гриша Ганчев, ще бъде изпълнена.
- Кой според вас е най-добрият футболист за всички времена в България и къде виждате себе си?
- Най-голяма грешка се прави като се сравняват футболисти от различни поколения. По този начин се огорчават някои хора и се създава непримирима обстановка в българския футбол. Всички поколения си имат своите звезди. Не бива да правим сравнение между футболисти, играли преди 50 години, и сега. Що се отнася до моето класиране, аз знам какво съм направил и съм горд. Не искам да се сравнявам с никого от досега игралите.

- На кои футболисти и треньори сте се възхищавали?
- От игралите с мен - Георги Аспарухов, Димитър Якимов, Димитър Пенев, Динко Дерменджиев, Георги Денев, Божил Колев, Павел Панов, Воин Войнов, Кирил Ивков и всички останали, оставили светла диря в българския футбол. Никога не съм искал прилика с
футболисти от чужбина. Исках да развивам качествата, които притежавам, и по този начин да изпитвам удоволствието от футболната игра.
- Меси ли беше футболистът, заслужаващ Златната топка през 2010 година?
- Не съм съгласен с решението на хората, които определиха за футболист номер 1 на света Леонел Меси. Той е изключителен, но специално за 2010-та година на Световното първенство в Южна Африка върхът беше спечелената купа от отбора на Испания. Златната топка трябваше да бъде присъдена на техен футболист, а треньор на годината да бъде наставникът Дел Боске.

- Какво да очакват феновете на Локомотив Пловдив?
- Само радостни мигове, повече победи от есента. Няма такива като тях верни, включително и когато нещата в отбора не са вървяли. Радвам се ,че оцениха по достоен начин и изказаха уважение към собственика на клуба Константин Динев.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QDuXFI_SD7Q[/youtube]
87 години славен пловдивски футбол!
87 години любов в черно и бяло!

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Re: Ще остана на Лаута, докато съм жив!

Мнениеот kokic1986 » 15 яну 2011 01:06

Христо Бонев е ГОЛЯМ ... Единствено уважение изпитвам към него и само мога да съжалявам , че никога не е обличал синия екип ;)
Последна промяна от kokic1986 на 15 яну 2011 01:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
отборът на Пловдив
Контакти:

Мнениеот отборът на Пловдив » 15 яну 2011 01:10

kokic1986 написа:Христо Бонев е ГОЛЯМ ...

Наистина е голям, мерси за признанието!

А фена на Сдружението МеталикЪ, да си обсъжда новия президент - Дудуков, и да не се обажда неподготвен :!:
90 години слава,
90 години гордост,
90 години чест,
90 години любов,
90 години доблест и вярност...

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 15 яну 2011 01:27

bultrasa написа:ами къде ще ходиш като никой никъде не те иска....... освен там където си :twisted:

Човекът е легенда не само на Локомотив,но и на българския футбол и трябва да му се отдаде нужното уважение.Три пъти е ставал голмайстор на А група и има още много други отличия само поклон пред такъв легендарен играч и човек милеещ за клуба на който е отдал душата и сърцето си.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 15 яну 2011 01:47

Легендите трябва да се уважават, защото Бонев е легенда не само на Локо (Пловдив), а и на българския футбол - както вече беше написано ;) Нека е жив и здрав :)
Изображение

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 15 яну 2011 02:01

Христо Бонев не не само легенда на Локомотив Пловдив! Той е една уникална личност, която е легенда на българския футбол! Уникален футболист, чувал съм какво ли не за него, какъв мръсник е в живота, но това не го знам! Аз, а и много като мене знаят Бонев като един отличен футболист! Че сега говори малко повече глупости, това не го прави по-слаб футболист! Той беше уникален!

Потребителски аватар
r00t
Контакти:

Мнениеот r00t » 15 яну 2011 05:52

Имал съм късмета да го гледам в разцвета на кариерата му и наистина беше от тия играчи които правят разлика.Най-добрите елементи му бяха поглед върху играта, дълги пасове, техника и фаулове.
Всичко което постигна се дължеше до някъде и на това че хората в Пловдив го обичаха и зареждаха с енергия.
Никога не е страдал от липса на самочувствие на терена и извън него, а това не се харесва на всеки, но е присъщо за доста от успелите.
Легенда е....

Потребителски аватар
Ванко_Ултраса
Контакти:

Мнениеот Ванко_Ултраса » 15 яну 2011 09:42

Няма спор - НАЙ-ГОЛЕМИЯ!
Някой път се самозабравя в пресата, но футболните и организационни качества на Великия Г-н Христо Бонев са неоспорими!
Изображение

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 15 яну 2011 10:10

"В А отбора на България всеки един мач е бил в съзнанието ми, че трябва да защитавам по достоен начин честта на България, слушайки със сълзи на очи химна на моята родина."

Днешните,които уж защитават на националната фланелка,а само се прибират у нас за да се покажат и да избият някой друг комплекс,трябва да ги пратят да му лъскат обувките на Бонев.

Потребителски аватар
локофанатик
Контакти:

Мнениеот локофанатик » 15 яну 2011 11:31

Изключителен футболист.... Имал съм щастието да го гледам на живо и никога няма да забравя харизмата, която излъчваше... Той не е само легенда на Локомотив - той е институция във футбола ни. Бенефисният му мач е нещо, което едва ли ще се повтори в България някога... Настръхвам, като си спомня какви легенди уважиха прощалния му мач...
Поклон, Зуме!
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Върни се в “Локо Пловдив”