Здравейте , казвам се Лиляна и съм от Пловдив, случайно попаднах на вашия сайт и видях тази нова рубрика във връзка, с която Ви пиша. Аз съм фенка на Локо Пловдив и смятам да оставя един кратък коментар за феновете на моя любим клуб.
Всъщност имам толкова много неща да кажа, че не знам от къде да започна, но все пак ще се опитам да съм кратка. Първо в съзнанието ми излиза момента, в който баща ми ме заведе на първия ми мач. Спомена ми от тогава е как някакви големи чичковци и батковци крещят , а срещу мен има едно зелено игрище. Това беше едва началото и то началото на една голяма любов. Сега разбирам, защо сама съм поискала пак да видя това зелено игрище. Не мога да опиша удоволствието си, когато стъпя на стадиона, видя всички тези хора, всеки по себе си различен и в същото време еднакъв. Еднакви сме, когато сме там ,в нашия дом, в нашия 2-ри дом, където се събираме за да подкрепим нашия тим. Всички с една единствена идея, захванали здраво черно-белите си шалчета да се представим толкова добре, колкото момчетата ни. Защото, все пак ние сме дванадесетият играч на този клуб, ние сме хората, които ги подкрепят. Мога да твърдя, че по-велика и вярна публика от нашата рядко се среща. Колкото и отборчета да претендират и да се самозалъгват, ясно е, че като нас 2-ри няма. Най-малкото, което мога да кажа в собствена защита, е водения от нас рекорд за най-многобройна публика в домакински мач, най-многобройна гостуваща публика (когато отбора е в “Б” група) и също най-посещавана тренировка. Друго нещо, което си спомням, е един мач в Бургас, при очевидно загубения мач от моя отбор за секунда не спряха скандиранията на многобройните запалянковци. Неописуема е любовта, която се излива, емоцията която всеки един от нас изживява, сякаш случващото се е точно свързано с него, сякаш от това зависи животът му. Никога няма да забравя сълзите от радост след спечелването на единствената ни шампионска титла. Това бяха едни истински сълзи, изляти от толкова много хора, не мога да опиша с думи радостта в очите и силно разтуптяните сърца на толкова хора. Мисля да спра до тук, макар че тези думи не стигат и едва ли това са всички примери, които мога да дам, за да покажа какво се нарича ИСТИНСКА ЛЮБОВ. Мога само да кажа,че най-великия клуб “Локомотив Пловдив” притежава и най-великите привърженици. Този 12-ти играч, който струва много повече,даже и от Кристиано Роналдо ( ха – ха ) .
http://www.kingfootball.eu/6412/%D0%BA% ... nt-page-1/