Честит празник!
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Пловдив1926
- Контакти:
Честит празник!
Честит празник на всички локомотивци и българи! Нека деня на Пловдив да не минава за всички от нас като просто един почивен ден!
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]
- AREA BIANCONERA
- Контакти:
Re: Честит празник!
Честит празник!СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА !!!
87 години славен пловдивски футбол!
87 години любов в черно и бяло!
87 години любов в черно и бяло!
Честит празник на всички българи!
-
- Контакти:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ !
ЗАВИНАГИ ОСТАВАМ АЗ ЛЕВСКАР !
ВЕРЕН НА ОТБОРА СИ ДО КРАЙ!
АЗ НЕ ЩЕ ГО ПРЕДАДА !
ЗА НИЩО НА СВЕТА !
ЗА ЛЕВСКИ АЗ НА ВСИЧКО СЪМ ГОТОВ !!!
ВЕРЕН НА ОТБОРА СИ ДО КРАЙ!
АЗ НЕ ЩЕ ГО ПРЕДАДА !
ЗА НИЩО НА СВЕТА !
ЗА ЛЕВСКИ АЗ НА ВСИЧКО СЪМ ГОТОВ !!!
- Пловдив1926
- Контакти:
Днес, из цяла България се празнува светлата дата 6ти септември – съединението на България. За нас, като пловдивчани, естествено този ден има още по-голямо значение. Не просто защото честваме и деня на Пловдив, но защото именно от нашия град произлизат събитията, довели в последствие до една обединена България.
Още от началото на 1885 сформираният в Пловдив под ръководството на Захари Стоянов БТЦРК се заема с пропагандиране на обединението чрез множество публикации в пресата и публични демонстрации. Първоначалната идея е съединението да се обяви на 15ти септември, но на 2ри в Панагюрище започва бунт. Той е овладян още същия ден от полицията, но успява да ускори процесите в тогавашните Княжество България и Източна Румелия. Изправени пред опасността страната да бъде обхваната от разпокъсани бунтове, а ръководителите на заговора – арестувани, комитетът решава да действа веднага. Още същия ден представители на БТЦРК са изпратени в различни градове на областта, откъдето трябва да поведат бунтовнически групи към Пловдив. Тук отрядите трябва да бъдат поставени под командването на майор Данаил Николаев. На 4 септември бунтовници, ръководени от Чардафон, обявяват Съединението и установяват контрол над село Голямо Конаре. На следващия ден правителството, начело с Иван Ст. Гешов, провежда консултации с руското представителство в Пловдив с намерението, ако получи подкрепа от Русия, самото то да обяви Съединението. Русия отказва категорично. На 5 септември няколко стотин въоръжени бунтовници от Голямо Конаре се придвижват към Пловдив. През нощта срещу 6 септември частите, командвани от Данаил Николаев, установяват контрол над града и отстраняват правителството и генерал-губернатора Гаврил Кръстевич. Съединението е факт ! Съставено е временно правителство, начело с Георги Странски и е обявена обща мобилизация. След като княз Александър I подкрепя Съединението, България и Османската империя постигат споразумение, според което Княжество България и Източна Румелия имат общо правителство, парламент, администрация, армия.
Хората, извършили това славно дело заслужават само и единствено уважение и почит. Само можем да мечтаем, сегашните управници на града да имат същата воля и дух за победа. За победа във всяко едно отношение в битката срещу проблемите на града. Осъзнавам, че сравнението между сегашните ни управници и тогавашните е сериозна обида за вторите. За съжаление, болката ми като пловдивчанин ме кара да го правя. Едва ли точно на днешната дата е редно да хвърлям черни краски върху светлия празник. За това няма и да го правя. Само се моля един ден Пловдив да има управници, които можем да сравним с тези от преди 123 години!
Съединена България!
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]
- Ванко_Ултраса
- Контакти:
Честит празник на всички любители на футбола, които симпатизират на единствения представител от Пловдив в професионалния футбол - ЛОКОМОТИВ !

- messi7
- Контакти:
Честит празник на всички българи
Дано в близко време се обединим като нация, хората да имат гражданска позиция и да не търпим произвола на правителство, министерски съвет и съдебна власт!

Ванко_Ултраса написа:Честит празник на всички любители на футбола, които симпатизират на единствения представител от Пловдив в професионалния футбол - ЛОКОМОТИВ !
Видяла жабата, че подковават коня, и си ги вдигнала. Та и ти.
Честит празник на всички българи, където и да се намират!
Поне днес да сме единни!
- Ванко_Ултраса
- Контакти:
левскар07 написа:Ванко_Ултраса написа:Честит празник на всички любители на футбола, които симпатизират на единствения представител от Пловдив в професионалния футбол - ЛОКОМОТИВ !
Видяла жабата, че подковават коня, и си ги вдигнала. Та и ти.!
Теб нещо бърка ли те, милиционер?!
Целувай мустака и си твори на воля в темите за вашия отбор.

Абе левскар07 , кво лошо е написал човека бе ?
Ти как допринасяш за единството с тези жаби и коне бе ?
Днес е празник на всички българи, днес е празник и на най-стария град в Европа - Пловдив !!!
Честит Празник на всички Българи и Пловдивчани ! ! !
Ти как допринасяш за единството с тези жаби и коне бе ?
Днес е празник на всички българи, днес е празник и на най-стария град в Европа - Пловдив !!!
Честит Празник на всички Българи и Пловдивчани ! ! !