За "Анатемата" и още нещо...

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

За "Анатемата" и още нещо...

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 13 мар 2010 01:48

Пускам тази тема,понеже бях "провокиран" от темата "Жълто-черната анатема.." във форум "Ботев".Там е копирана една статия от Румен еди кой си.Казвам "еди кой си",защото автора не е популярен ,поне не толкова ,колкото Никито /Дудука/Бареков.Та за статията...Там,както си му е реда,са описани създаването на клуба,славното минало,великата публика и прочее.Разбира се,всичко това е гарнирано с неизбежните цитати от творчеството на Ботев,така характерни за жълтите фенове /по-младите от които не могат да изрецитират и два стиха на великия поет/Въобще изобщо,обсебването на общонационални герои за лично ползване,е патент на две "агитки" в България - тези на фк"Ботев" и фк"Левски". Парадокс е,че тези два отбора са "кръвни врагове" - представете Христо Ботев с/у Васил Кунчев - Левски.Ясно е,че няма нищо общо м/у футбола и националните герои.Просто стечение на обстоятелствата.Е, на някои им идва супер удобно,да се бият по гърдите какви патриоти са.Иначе не им пречи да скандират "К.р За Левски!".Това обаче е друга тема.
Връщам се пак на статията...Ето и част от финалните редове :
"Три сезона по-късно и Байерн преклони глава.Пловдивчани изнесоха отличен урок на баварците,отупвайки ги с 2:0.Беше нужен /?/ още едно попадение за екзекуцията на германския колос.Голът не падна,но Ботев напусна сцената с гордо вдигната глава.Хилядите по трибуните изпаднаха в делириум.А след мача даже и Сандокана/най-заклетия фен на вечния враг Локо Пд/ :lol: ,избърсвайки мургавото си лице от текналите сълзи,избоботи :"Евала,майна,аз такова мачкане не съм виждал !"...
Супер ! Тук автора може да си съперничи с Елин Пелин,възпял българското село /знам,че някои от по-крайните ни фенове употребяват думата "аграри",но този тук, Румен,няма нищо общо,май.../.След като е толкова добре запознат с житието на Сандокана,Румен не би трябвало да пропуска факта,че "най-заклетия фен" беше и в тяхната агитка.Това стана през "брокерския" период на жълтите,след като брокерите му купиха два нови тъпана :lol: Това обаче са подробности,а може и Румен да е получил амнезия.Връх на всичко е обаче следния текст :
" А знаете ли къде е бил Христолов по времето когато Ботев пишеше история ? Анонимник в долноразредни отборчета и с две шалчета на врата.Едното обвито и здраво стегнато от жена му,а другото ...черно-бяло на цвят.Цветът на Локо Пд..." /край на цитата/
Стоплихте ли всички бе,майна ? Ние,ЛОКО ПД,сме виновни за всичко.Ако не ви е било ясно досега,сега го разбрахте.
Руменчо,мойто момче,така е най-добре,прав си.А сега си задай някои въпроси:
1.Ние ли ви изпратихме Селския,или Петър Стоянов ?
2.Били ли са някои "тартори" на заплата при Селския ? И тази практика не е ли започната още по времето на "брокерите"? /това съм го чул от ваши фенове,мои приятели/
3.Как Селския устиска 10 години и кво правихте вие през това време ?
4.Защо все още Селю е собственик ?
Има сигурно и други въпроси...Аз съм от това поколение,което е гледало наживо мачовете на Ботев с Барселона и Байерн.Бях и на двата мача и двата бяха супер.Тогава ходехме заедно на такива мачове.Такива бяха времената и оттогава имам доста приятели ботевисти.Обаче хич не съм съгласен с такива като този Румен Илиев - едва ли не,ние да сме виновни за случващото се в жълтия клуб.Точно за такива като този /журналист ли е,или не знам какъв/,са "поздравите" с лика на Селския по време на мачовете.На останалите - честит юбилей.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
AREA BIANCONERA
Контакти:

Re: За "Анатемата" и още нещо...

Мнениеот AREA BIANCONERA » 13 мар 2010 02:12

Много хубави и точни въпроси си задал, обаче като гледам няма кой да ти отговори, или по точно не искат и не могат да ти отговорят. И другото което е, че сами си създават митове и легенди и после сами си вярват на тях.....С ДВЕ ДУМИ, МНОГО СА ЗАБЛУДЕНИ. :idea:
87 години славен пловдивски футбол!
87 години любов в черно и бяло!

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 13 мар 2010 02:14

Определено имаше изречения които провираха тази статия,но Митьо Христолов и неговата фамилия са локомотивци.Синът му беше в управилният съвет на клубът ви.Косвено или не има връзка със съдбата на Ботев!Колкото до думи като "аграри"и подобни изрази "за душата" за мен това е ЕГОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЯВАНЕ на някои ваши фенове.Да не изброявам за "жълтите"и някои други цветущи изрази свързани с Великото име на Ботев.Навремето младежите са били ентусиазирани по Величието на Ботев и за това клубът носи името на този Велик Българин.Същото важи и за Левски.Друг е въпроса кой как употребява трите букви...тук вече е и до възпитание.Транспарантите с лика на "селският" бяха към цялата публика на Ботев.
Последна промяна от Alternative на 13 мар 2010 03:24, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 13 мар 2010 02:51

:)

Много са забавни, живеят си в някакъв свой собствен свят създават си митове и легенди за себе си за другите и си вярват
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 13 мар 2010 03:21

loko2004 написа::)

Много са забавни, живеят си в някакъв свой собствен свят създават си митове и легенди за себе си за другите и си вярват

Няма нужда да създаваме каквото и да е било.Ботев е легендарен клуб. ;)
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 13 мар 2010 06:36

съгласен съм че ,не сте виновни за селянина.Кажи ми обаче,защо на всеки мач вместо да подкрепяте отбора си му благодарите?То са транспаранти,огромни надписи.....
Пожелавам успех на Локомотив.

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 13 мар 2010 08:27

Празникът отмина ,а феновете на Ботев анатемосаха само себе си,този уикенд феновете на всички останали отбори се стягаме да ходим на мач на стадиона,а канарчетата си остават затворени по кафезите с мечтата за свободен Ботев.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Потребителски аватар
supershampion2004

Мнениеот supershampion2004 » 13 мар 2010 08:38

Нека всички фенове на Ботев се замислят защо така са наказани от съдбата да страдат?
Това е знак, че нещо не говорят и правят както трябва.
Ако небеше така едва ли всичко това щеше да им се стовари на главите.
Победа от вас не искаме знай, а просто битка докрай!
Изображение

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 13 мар 2010 08:49

Вчера из форума четох, че на своят рожден ден те се събрали гордо да заявят, че тяхния Ботев е чист и свободен и няма нищо общо с поробителите - Батковци, Титани и Коко Диневци. Те рожден ден ли празнуваха или пак използваха повода да обясняват колко са велики? И един "свободен" отбор, който да принадлежи на феновете и играе е нещо много хубаво, а един "свободен" отбор, който не играе и въпреки това постоянно ти навират в лицето колко е велик всъщност е жалък и смешен. Единственото за което сега могат да претендират, че са най-голямата група футболни фенове, без отбор. И са толкова велик отбор, че за 10 години така и не се намери, кой да им помогне.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
black&white
Контакти:

Мнениеот black&white » 13 мар 2010 09:16

Пичове, нека бъдем снизходителни. Като си нямат отбор им е нужно да напомнят за себе си и да се изявяват в медийното пространство или по форумите, за да не изчезнат съвсем от съзнанието на останалите фенове в България. Защото, както е тръгнало, скоро все по-големи групи от умерените им фенове ще идват на Лаута, за да гледат мач (началото вече беше поставено на срещата с Черноморец).
А иначе амнезията винаги е била удобен спътник на гузната съвест на нашите съседи от Колежа. Умират си да ни напомнят за някои наши мачове (Шумен, Вихрен и т.н.), но съвсем удобно пропускат факта, че именно техният отбор стана повод за огромната неприязън между феновете на двата отбора. Нека аз да им напомня за едни други мачове по времето на брокерите (въпросният Шумен и Корабостроител ли беше, няакво друго подобно чудо ли беше), когато първо загубиха като домакини от Шумен с 1-0, а следващия кръг, отново като домкини и след като цял Пловдив открито се възмути от резултата в мача, те направиха равен 1-1. Целта беше повече от видна - тези два отбора бяха преки конкуренти н Локо Пд за остване в -група. Е, хората са си го казали - каквото посееш, това ще ожънеш.
А че повечето от пубертетските им фенове не помнят времената, когато фенове на Локо ходеха на мачове на Ботев (тогава Тракия) и обратно, за да подкрепят пловдивския отбор срещу Левски или ЦСКА или някой от европейските отбори, това е повече от ясно. Както е повече от ясно, че не само не могат да изрецитират 2 реда от стихотворения на Ботев, а и дори не знаят нищо за него, освен че паметникът му се намира пред стадиона.

Върни се в “Локо Пловдив”