Отиде си легенда на Локо (Пд)

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
орчо войвода
Контакти:

Отиде си легенда на Локо (Пд)

Мнениеот орчо войвода » 12 окт 2013 22:06

На 71-годишна възраст днес почина една от големите легенди на Локомотив (Пд) - вратарят Станчо Бончев, съобщи официалният сайт на клуба. Той има рекордните за вратар 359 мача в "А" група (331 за Локомотив (Пд) и 28 за ЦСКА). С черно-белите Бончев записва 23 двубоя в европейските клубни турнири. През 1962 година той застава на вратата на Локомотив (Пд), където е неизменен страж цели 16 сезона - от 1962/67 г. - до 1969/80 г. Има 7 мача за националния отбор, 1 двубой за младежкия ни тим и 3 срещи за юношеския национален отбор. Станчо Бончев е шампион и носител на Купата на България с ЦСКА (1969), сребърен медалист (1973) и бронзов (1974) с Локомотив (Пд). Избран е за футболист номер 1 на Пловдив през 1965 година. На два пъти е бил старши треньор на любимия си отбор от Лаута. Поклон пред паметта му!

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=452281 :arrow: Нека почива в мир , връщал съм му топките зад вратата на стадион" Орчо войвода" по време на летните подготовки на Локото в град Панагюрище в началото на 70-те години на миналия век .

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Re: Отиде си легенда на Локо (Пд)

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 12 окт 2013 22:20

орчо войвода написа:На 71-годишна възраст днес почина една от големите легенди на Локомотив (Пд) - вратарят Станчо Бончев, съобщи официалният сайт на клуба. Той има рекордните за вратар 359 мача в "А" група (331 за Локомотив (Пд) и 28 за ЦСКА). С черно-белите Бончев записва 23 двубоя в европейските клубни турнири. През 1962 година той застава на вратата на Локомотив (Пд), където е неизменен страж цели 16 сезона - от 1962/67 г. - до 1969/80 г. Има 7 мача за националния отбор, 1 двубой за младежкия ни тим и 3 срещи за юношеския национален отбор. Станчо Бончев е шампион и носител на Купата на България с ЦСКА (1969), сребърен медалист (1973) и бронзов (1974) с Локомотив (Пд). Избран е за футболист номер 1 на Пловдив през 1965 година. На два пъти е бил старши треньор на любимия си отбор от Лаута. Поклон пред паметта му!

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=452281 :arrow: Нека почива в мир , връщал съм му топките зад вратата на стадион" Орчо войвода" по време на летните подготовки на Локото в град Панагюрище в началото на 70-те години на миналия век .

Изпревари ме,но ти благодаря за темата.
Гледал съм го на живо през 70-те.До последно си остана скромен човек,никога не е изтъквал какво и колко е дал на Локомотив, а беше наистина много голям.Поклон,Бат' Станчо!Почивай в мир.
Утре,който може,в 11:00 часа на Централни гробища - да изпратим Станчо Бончев.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
fire
Контакти:

Мнениеот fire » 12 окт 2013 22:30

Станчо Бончев е най-великия вратар играл някога за пловдивски клуб и един от най-големите български вратари!
Жалко, че си отиде толкова рано!
Паметта на този голям Човек и неповторим вратар, би трябвало да бъде почетена по много грандиозен начин от цялата футболна общественост на България!...?
Нека утре, поне Пловдивчани го изпратим подобаващо!
Поклон пред паметта ти бате Станчо! САМО ЛОКО!

Потребителски аватар
орчо войвода
Контакти:

Мнениеот орчо войвода » 12 окт 2013 22:33

Модератор ЛокоПД написа:
орчо войвода написа:На 71-годишна възраст днес почина една от големите легенди на Локомотив (Пд) - вратарят Станчо Бончев, съобщи официалният сайт на клуба. Той има рекордните за вратар 359 мача в "А" група (331 за Локомотив (Пд) и 28 за ЦСКА). С черно-белите Бончев записва 23 двубоя в европейските клубни турнири. През 1962 година той застава на вратата на Локомотив (Пд), където е неизменен страж цели 16 сезона - от 1962/67 г. - до 1969/80 г. Има 7 мача за националния отбор, 1 двубой за младежкия ни тим и 3 срещи за юношеския национален отбор. Станчо Бончев е шампион и носител на Купата на България с ЦСКА (1969), сребърен медалист (1973) и бронзов (1974) с Локомотив (Пд). Избран е за футболист номер 1 на Пловдив през 1965 година. На два пъти е бил старши треньор на любимия си отбор от Лаута. Поклон пред паметта му!

Изпревари ме,но ти благодаря за темата.
Гледал съм го на живо през 70-те.До последно си остана скромен човек,никога не е изтъквал какво и колко е дал на Локомотив, а беше наистина много голям.Поклон,Бат' Станчо!Почивай в мир.
Утре,който може,в 11:00 часа на Централни гробища - да изпратим Станчо Бончев.

Извинявай , че пускам темата за бате Станчо , аз отявленият левскар , вместо фен на локото да я пусне , но аз съм от поколението израстнало с магията на играта на големите БГ футболни майстори от миналия век , времето когато нямаше димки ,ултраси и прочие , времето когато феновете на различни отбори спорехме за футбол ,а не да се замеряме с камъни и бомбички .Та в тези времена имаше един реферн -"Оттука до Мароко -само Локо , оттука до Филипините -само Сините " . :!: Почивай в мир бате Станчо !

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 12 окт 2013 22:42

Бог да го прости! Нека почива в мир.

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 12 окт 2013 22:43

Да почива в мир! :cry:

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 12 окт 2013 22:44

Да почива в мир!

Потребителски аватар
br77_lpfc
Контакти:

Мнениеот br77_lpfc » 12 окт 2013 23:00

Лека ти пръст, ЛЕГЕНДО! Сега си в големия отбор на Локомотив Пд- онзи на небето!
ЛОКО ПЛОВДИВ Е НАШЕТО ИМЕ, ЛОКО ПЛОВДИВ, ТОВА СМЕ НИЕ! ЧЕРНО-БЕЛИ СМЕ РОДЕНИ, ЧЕРНО-БЕЛИ ЩЕ УМРЕМ!
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”