За традициите и абсурдите...

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

За традициите и абсурдите...

Мнениеот birabecks » 20 фев 2009 15:27

"Прието е за "тотаджийски" да се нарича този футболен отбор,който няма хващане ,дори от заклетите комарджии.Засега в родни условия,при това от дълги десетилетия насам,за такъв се води само един тим.Честта да носи своята вечна непредсказуемост относно крайният изход на двубоите се пада на добрата стара Славия." Цитирам част от една съвместна публикация на ГонгБГ и "7 дни спорт".Дотук нищо ново.И децата са запознати с непредсказуемоста на "бялата гордост".Много пъти сме ставали свидетели на "разкази с неочакван край".В друга статия В.Грънчаров очертава перспективите на Славия ,след трансферите и селекцията на Венци Стефанов през зимната пауза.Предположенията са за добро класиране и място в евротурнирите.Лошо няма.Но изникват нЕкои въпроси...На кой,или по-точно на колко човека им пука от тази работа? Нормално ли е букмейкърска къща да е спонсор на отбор,участващ в мачове от тиражите?Трябва да се признаят и "мениджърските" умения на Бат Венци - човекът купува,продава...по-рядко играчи,по-често мачове...и никой не може да му каже "копче".А няма и как,щото охраната му е по-многобройна от феновете на Славия.Феновете...повечето на преклонна възраст,а по-младите прекалено интелигентни и прекалено малобройни,за да ходят на мачовете и да понапълнят някой друг сектор на Овча купел.Но и на тях не им пука,щото те си имат традиции.Традиции и слава .Мисля си обаче,че само това не е достатъчно.Защото футболът е игра за публиката.Ако няма публика,по добре Славия да се преобразува в музей - на традициите и славата.Защото ако продължи да съществува като ФК,ще продължи да трупа традиции като "тотаджийски гранд",какъвто се води "от десетилетия".И тук се питам...Защо отбори с многохилядна публика ,като "Ботев"Пд /чиито играчи вадят лични кинти ,за да тренират/,като любимият ми ЛокоПд ,също с многохилядни фанатично верни фенове,Берое също с много яка публика...такива клубове се затриват с лека ръка ??! Дали не се прави умишлено или сме неудобни на някои?На тотаджиите,да речем... Това е абсурд,да не кажа идиотщина!В същото време,отбори с тотаджийски традиции и слава,с по един файтон публика си прекарват чудесно,в "златната среда",дори се стягат за евротурнири!Като отидат да играят в Европа,колко човека ще отидат да ги подкрепят? Егати.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: За традициите и абсурдите...

Мнениеот Cesc Fabregas » 20 фев 2009 15:36

Дано да не си прав,защотовсичките отбори са със страхотни традции във футбола ни и би било много жалко да се затрият! :(
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 20 фев 2009 16:06

birabecks написа:"Прието е за "тотаджийски" да се нарича този футболен отбор,който няма хващане ,дори от заклетите комарджии.Засега в родни условия,при това от дълги десетилетия насам,за такъв се води само един тим.Честта да носи своята вечна непредсказуемост относно крайният изход на двубоите се пада на добрата стара Славия." Цитирам част от една съвместна публикация на ГонгБГ и "7 дни спорт".Дотук нищо ново.И децата са запознати с непредсказуемоста на "бялата гордост".Много пъти сме ставали свидетели на "разкази с неочакван край".В друга статия В.Грънчаров очертава перспективите на Славия ,след трансферите и селекцията на Венци Стефанов през зимната пауза.Предположенията са за добро класиране и място в евротурнирите.Лошо няма.Но изникват нЕкои въпроси...На кой,или по-точно на колко човека им пука от тази работа? Нормално ли е букмейкърска къща да е спонсор на отбор,участващ в мачове от тиражите?Трябва да се признаят и "мениджърските" умения на Бат Венци - човекът купува,продава...по-рядко играчи,по-често мачове...и никой не може да му каже "копче".А няма и как,щото охраната му е по-многобройна от феновете на Славия.Феновете...повечето на преклонна възраст,а по-младите прекалено интелигентни и прекалено малобройни,за да ходят на мачовете и да понапълнят някой друг сектор на Овча купел.Но и на тях не им пука,щото те си имат традиции.Традиции и слава .Мисля си обаче,че само това не е достатъчно.Защото футболът е игра за публиката.Ако няма публика,по добре Славия да се преобразува в музей - на традициите и славата.Защото ако продължи да съществува като ФК,ще продължи да трупа традиции като "тотаджийски гранд",какъвто се води "от десетилетия".И тук се питам...Защо отбори с многохилядна публика ,като "Ботев"Пд /чиито играчи вадят лични кинти ,за да тренират/,като любимият ми ЛокоПд ,също с многохилядни фанатично верни фенове,Берое също с много яка публика...такива клубове се затриват с лека ръка ??! Дали не се прави умишлено или сме неудобни на някои?На тотаджиите,да речем... Това е абсурд,да не кажа идиотщина!В същото време,отбори с тотаджийски традиции и слава,с по един файтон публика си прекарват чудесно,в "златната среда",дори се стягат за евротурнири!Като отидат да играят в Европа,колко човека ще отидат да ги подкрепят? Егати.

Ок, така е. Нормално е, на базата на това, което досега, индиректно си изтърпял, да пишеш неща, с които до голяма степен не бих бил съгласен и не подкрепям. В случая обаче е обратното. Все пак, иска ми се да допълня, че положението, в което е нашия роден спорт, в това число и футбол, е нормално, да има някакъв отлив на публика, от тези т.н. спортни мероприятия, а всъщност уговорени и повсеместно наредени мачове. Не ми пука, дали ще се занасяш с "прекаления ми интелект", тъй като аз никога не съм отричал, вероятните далавери в Славия, които съпътстват всички отбори, в подобни, или различни формати. От друга страна знаеш (и ти си го изтъквал), че в Пловдив е нормално да има повече публика, тъй като в много голяма част от реалността там, в условия на безработица и не достатъчно висок стандарт, голяма част от времето и ценностната система на хората, да е съсредоточена именно към любовта и отношението към отбора им, независимо от незавидното му положение (и от друга страна, големите му футболни успехи). Не съм сигурен, дали иронията към не голямата ни може би публика, ще се отрази на Локо Пд, в опитите му да остане в групата, или ще повлияе на Славия, да стане по-малко продажен, или непродажен отбор с Венци Стефанов. Фактът е това, че футболът е за феновете, а такива, сигурен съм, че ще има на всички стадиони тогава, когато има какво да се види. :idea: :!:
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 20 фев 2009 16:32

slavia_forever написа:Ок, така е. Нормално е, на базата на това, което досега, индиректно си изтърпял, да пишеш неща, с които до голяма степен не бих бил съгласен и не подкрепям. В случая обаче е обратното. Все пак, иска ми се да допълня, че положението, в което е нашия роден спорт, в това число и футбол, е нормално, да има някакъв отлив на публика, от тези т.н. спортни мероприятия, а всъщност уговорени и повсеместно наредени мачове. Не ми пука, дали ще се занасяш с "прекаления ми интелект", тъй като аз никога не съм отричал, вероятните далавери в Славия, които съпътстват всички отбори, в подобни, или различни формати. От друга страна знаеш (и ти си го изтъквал), че в Пловдив е нормално да има повече публика, тъй като в много голяма част от реалността там, в условия на безработица и не достатъчно висок стандарт, голяма част от времето и ценностната система на хората, да е съсредоточена именно към любовта и отношението към отбора им, независимо от незавидното му положение (и от друга страна, големите му футболни успехи). Не съм сигурен, дали иронията към не голямата ни може би публика, ще се отрази на Локо Пд, в опитите му да остане в групата, или ще повлияе на Славия, да стане по-малко продажен, или непродажен отбор с Венци Стефанов. Фактът е това, че футболът е за феновете, а такива, сигурен съм, че ще има на всички стадиони тогава, когато има какво да се види. :idea: :!:

Написах това като коментар на една статия от Гонг Бг.Това ,че Ники Александров споменава Славия ,като тотаджийски гранд,съвпадна и с моето мнение - това го знаеш,казвал съм ти го и преди.За публиката на Славия...не влагам никаква ирония,говоря сериозно - и за бройката,и за интелекта...Но и това сме го коментирали. Това ,че не си фен на ВС,също .Само един въпрос.Казваш,че ще има фенове,когато има какво да се види...Това значи ли,че на Лаута има много повече неща за гледане,отколкото на Овча купел? ;)
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 20 фев 2009 17:30

birabecks написа:
slavia_forever написа:Ок, така е. Нормално е, на базата на това, което досега, индиректно си изтърпял, да пишеш неща, с които до голяма степен не бих бил съгласен и не подкрепям. В случая обаче е обратното. Все пак, иска ми се да допълня, че положението, в което е нашия роден спорт, в това число и футбол, е нормално, да има някакъв отлив на публика, от тези т.н. спортни мероприятия, а всъщност уговорени и повсеместно наредени мачове. Не ми пука, дали ще се занасяш с "прекаления ми интелект", тъй като аз никога не съм отричал, вероятните далавери в Славия, които съпътстват всички отбори, в подобни, или различни формати. От друга страна знаеш (и ти си го изтъквал), че в Пловдив е нормално да има повече публика, тъй като в много голяма част от реалността там, в условия на безработица и не достатъчно висок стандарт, голяма част от времето и ценностната система на хората, да е съсредоточена именно към любовта и отношението към отбора им, независимо от незавидното му положение (и от друга страна, големите му футболни успехи). Не съм сигурен, дали иронията към не голямата ни може би публика, ще се отрази на Локо Пд, в опитите му да остане в групата, или ще повлияе на Славия, да стане по-малко продажен, или непродажен отбор с Венци Стефанов. Фактът е това, че футболът е за феновете, а такива, сигурен съм, че ще има на всички стадиони тогава, когато има какво да се види. :idea: :!:

Написах това като коментар на една статия от Гонг Бг.Това ,че Ники Александров споменава Славия ,като тотаджийски гранд,съвпадна и с моето мнение - това го знаеш,казвал съм ти го и преди.За публиката на Славия...не влагам никаква ирония,говоря сериозно - и за бройката,и за интелекта...Но и това сме го коментирали. Това ,че не си фен на ВС,също .Само един въпрос.Казваш,че ще има фенове,когато има какво да се види...Това значи ли,че на Лаута има много повече неща за гледане,отколкото на Овча купел? ;)

Поставям проблемите в спорта и футбола, под един знаменател за всички отбори и смятам, че това стана ясно от коментара ми. Това с броя на вашата публика, съм го коментирал в контекста, който самия ти си ми изтъквал.

Потребителски аватар
fc_maritza_1921_pld
Контакти:

Мнениеот fc_maritza_1921_pld » 20 фев 2009 22:37

Значи всички други са длъжни да го търпят със глупостите които ежедневно ни се налага да четем и когато нещо не му харесва ако някой му показва какъв е той в действителност и веднага като ощипана мома се оплаква ,че нямал да търпи и търси помощ от модераторите.Моят съвет към теб е стой си във форум Славия или по добре в този на любимият ти клуб Ботев и си мирувай и никой дори и няма да те забелязва,но ти точно това търсиш да бъдеш център на внимание дори и сам да разбираш какви глупости пишеш но ей така да си си написал поредния хиляда и еди коий си пост главно във форума не на"любимият" ти клуб Славия или на "безразличният"ти клуб Ботев/Пловдив/ а най вече във форума на Локомотив/Пд/

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 20 фев 2009 23:58

fc_maritza_1921_pld написа:Значи всички други са длъжни да го търпят със глупостите които ежедневно ни се налага да четем и когато нещо не му харесва ако някой му показва какъв е той в действителност и веднага като ощипана мома се оплаква ,че нямал да търпи и търси помощ от модераторите.Моят съвет към теб е стой си във форум Славия или по добре в този на любимият ти клуб Ботев и си мирувай и никой дори и няма да те забелязва,но ти точно това търсиш да бъдеш център на внимание дори и сам да разбираш какви глупости пишеш но ей така да си си написал поредния хиляда и еди коий си пост главно във форума не на"любимият" ти клуб Славия или на "безразличният"ти клуб Ботев/Пловдив/ а най вече във форума на Локомотив/Пд/

И това ако е така, ти ли трябва да защитиш, един от отборите, с най-много публика? Те не могат сами и ти като "най-интелигентен" :lol: , видимо неграмотен - доказуем факт, но все пак, явно не съвсем "фен на Марица", скачаш срещу мен, без да съм те засегнал лично? Нещо не се връзва! С какво провокирах поведението ти, лично на теб, след като си "фен на Марица"? Аз мога да си стоя, в който си искам форум, но аргументирам твърденията си. Ти хвърляш обвинения, а в същия момент, думите ти не струват, тъй като нищо не стои зад тях! :idea: :!:

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 21 фев 2009 17:50

До slavia forever :Пак правиш забележка на другите,за неща които са твоя "запазена марка".Като гледам,"марицата" не прави нищо по различно от теб.Бил фен на Марица,а защитавал Локо.Защо не? След като ти си фен на Славия,а винаги си бил на страната на "Ботев".Освен това се е усъмнил в здравия ти разум и интелекта ти,нещо което ти правиш с месеци наред спрямо другите.Разликата е ,че досега "марицата" един сигнал или оплакване не е подал до мен...От теб вече имаме доста.Не бъди толкова обидчив. пп.А защо феновете на ЛокоПд не ти отговарят - мисля че обясних причината преди няколко дена.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 21 фев 2009 17:54

Модератор ЛокоПД написа:До slavia forever :Пак правиш забележка на другите,за неща които са твоя "запазена марка".Като гледам,"марицата" не прави нищо по различно от теб.Бил фен на Марица,а защитавал Локо.Защо не? След като ти си фен на Славия,а винаги си бил на страната на "Ботев".Освен това се е усъмнил в здравия ти разум и интелекта ти,нещо което ти правиш с месеци наред спрямо другите.Разликата е ,че досега "марицата" един сигнал или оплакване не е подал до мен...От теб вече имаме доста.Не бъди толкова обидчив. пп.А защо феновете на ЛокоПд не ти отговарят - мисля че обясних причината преди няколко дена.

Защото чакам обосновки, както се обосновавам аз. Аз каквито и неща да пиша аз ги аргументирам, като се старая да пиша грамотно и издържано. След като аз се старая, да спазвам правила, не смятам да търпя обиди! Мисля, че съм достатъчно ясен и ако бъркам, ме поправи!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 21 фев 2009 18:04

slavia_forever написа:
Модератор ЛокоПД написа:До slavia forever :Пак правиш забележка на другите,за неща които са твоя "запазена марка".Като гледам,"марицата" не прави нищо по различно от теб.Бил фен на Марица,а защитавал Локо.Защо не? След като ти си фен на Славия,а винаги си бил на страната на "Ботев".Освен това се е усъмнил в здравия ти разум и интелекта ти,нещо което ти правиш с месеци наред спрямо другите.Разликата е ,че досега "марицата" един сигнал или оплакване не е подал до мен...От теб вече имаме доста.Не бъди толкова обидчив. пп.А защо феновете на ЛокоПд не ти отговарят - мисля че обясних причината преди няколко дена.

Защото чакам обосновки, както се обосновавам аз. Аз каквито и неща да пиша аз ги аргументирам, като се старая да пиша грамотно и издържано. След като аз се старая, да спазвам правила, не смятам да търпя обиди! Мисля, че съм достатъчно ясен и ако бъркам, ме поправи!

Много хора са обидени от теб и също не смятат да търпят ...Според теб какво трябва да се направи? В същото време пускаш теми,обосновки,аргументи и т.н. с едно и също съдържание и една и съща цел,на едно и също място.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Върни се в “Локо Пловдив”