v.r.s. написа:А колкото до пернишкият диалект в трамваите, няма как да го чуеш в събота и неделя, защото перничани няма какво да правим в София през почевните дни.  Също така не съм сигурен кое е по-малко дразнещо, да слушаш, твърдият пернишки диалект или мякащият пловдивски, но това е друга тема.
Приемам забележката за пернишкия диалект! Като цяло уважавам перничани в пъти повече от "столичаните в повече" 

Идеята ми беше, че в София има толкова софиянци, че.. каймакът им е от провинцията :D
blue,lagoon написа:Абе вие колко главни улици имате извинявай ? 

Щото май нямате и се опитвате Витошка да я направите зорлем да прилича на нещо 

Ай да не си говорим глупости, че събота и неделя главната ни се пълни със софиянци, които искат да прекарат няколко часа quality time, а не да слушат пернишки диалект до трамваите.

Записвай: Витошка,Мария Луиза,Графа,Дондуков,Стамболийски, цар Освободител и колкото си поискаш други . Под стъргало на един град се разбира ,кажи речи всички и всичко на една улица. В Пловдив е така. Не случайно и вие си и викате Главната. В София няма улица,която да се нарича така. Ама това не означва че Пловдив не е хубав град.  Просто е провинциален. Аз лично предпочитам Варна обаче. Но и да не ви харесва София е столица, всичко е тук. Включително и много от парите на Пловдивчани. Това е.[/quote]
Брат, ти си чисто чао с главата, тия улици нямат нищо общо с нашата пешеходна зона 

Те Севлиево имат по-готина пешеходна зона от вашето "гъзар щрасе" 

Ако тръгнем да изброяваме главни булеварди - естествено, че София има повече. Ама Главна, каквато ние имаме, с традиции от години и т.н., просто нямате. Личи си, че ти просто мериш кой град какви важни артерии има, а не пешеходна зона, където да си убиваш времето. Прекалено често съм в София (по принуда), за да ми обясняваш на мен кое как е. Има доста други градове с готини пешеходни улици. Спорът е напълно безсмислен, просто тръгна от там, че ти каза, че Пловдив е само една главна, каквито вие имате десетки, което е пълна простотия, ама пълна. Витошка насила я направиха това, което е, аз я помня преди 15 години на какво приличаше, нещо като Иван Вазов в Пловдив. 
А за парите на пловдивчани, естествено, че е така, в България бизнес не се прави без София. И за тва сме на тоя хал. Няма централизирана икономика в света, която да е стабилна и да се разраства. Слава Богу в последно време се усетиха управляващите и проектите в провинцията ни докараха добрите оценки от ЕС.